Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pretty13

Dieta niełączenia - pytanie!

Polecane posty

Gość pretty13

Do czego zaliczyc mrozone warzywa: weglowodany, bialka, neutrale? Generalnie normalne warzywa weglowodanami nie są, a na opakowaniu jest napisane ze najweiecej maja wlasnie weglowodanów....to jak to jest...? ;)

Warzywa sa glownie weglowodanami. stokrotka963 nie wymyslaj nowych teorii :) Warzywo, jak i cukier, w koncowym stadium rozkladaja sie do tej samej postaci (cukier juz sie praktycznie nie rozklada) - czyli glukozy. Chodzi o to, ze warzywo rozlozy sie do glukozy (energia), ale takze razem z nim organizm pozyska cenne witaminy, mineraly. Cukier to czysta energia, bez zadnych wartosci odzywczych.

hmm to ciekawa jestem dlaczego dietetycy tak zalecają jedzenie warzyw hmm?? no i jeszcze ciekawa jestem dlaczego od nich chudniemy zamiast tyc jak to jest w przypadku cukrów i weglowoadnów typu chleb, makaron itp. na nastepnym forum zaczynasz sie przemadrzac... to naprawde jest juz wkurzajace...:/

Chodzi o to, ze warzywo rozlozy sie do glukozy (energia), ale takze razem z nim organizm pozyska cenne witaminy, mineraly. Cukier to czysta energia, bez zadnych wartosci odzywczych. hmm chciałam zauważyc że wartości odżywcze to również witaminy więc zaprzeczasz sam sobie...

a właśnie jeszcze coś mi sie przypomniało. nie wymyślam nowych teorii bo jak zauważyłeś hmm ale wiesz co wydaje mi sie ze to ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem bo ja wczesniej napisałam ze warzywa sa weglowodanami wiec nie wiem po co mnie pouczasz że one nimi sa skoro ja o tym wiem...:/ ale mniejsza o to. każdy dietetyk może ci powiedziec że warzywa możesz łączyc z wszystkimi pokarmami. dosłownie mówiąc z wszystkimi!!

Chodzilo mi o czysty cukier :D No, ale cud by sie zdarzyl jakbys zrozumiala :P P.S. nie nerwuj sie :)

to chyba ty nie rozumiesz co ja pisze i sam sie nie denerwuj. a no i oczywiści jak bym mogła zapomniec... naucz sie pisac haha:D:D

Warzywa zaliczane są do neutraki, oprócz ziemniaków, kukurydzy i warzyw strączkowych