Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkolaodchudzania

szkoła psychologicznego odchudzania

Polecane posty

Gość szkolaodchudzania

Witam jestem właśni w trakcie otwierania szkoły psychologicznego odchudzania potrzebuję Waszej pomocy chcę aby było to miejsce, które na prawdę pomaga. przygotowałam już sporo materiałów jednak chcę poznać Wasze potrzeby. Napiszcie proszę co sprawia wam największy problem? Dodam tylko, że zajęcia będą odbywały się głownie przez internet i materiały będą do udostępnione do ściągnięcia w każdej chwili Chcę też utworzyć grupy przyjaźni i wsparcia. Co o tym sądzicie? Mam też problem z nazwą :/ na razie wymyśliłam: Slimea SlimMind FitMind macie może jakieś propozycje? Będę ogromnie wdzięczna

Witam W jaki konretnie sposób chcesz pomagac odchudzającym? Bedziesz dopasowywała jakies indywidualne diety? Czy na czym ma to polegać?

Gość malinowa truskawkaa
lepiej bedzie- jakaś polska nazwa

Gość tifani
Polska nazwa powinna być stanowczo...

Gość szkolaodchudzania
nie będzie diet :) będzie o tym jak inaczej podchodzić do siebie i do jedzenia. Czym jest jedzenie dla nas ludzi i dla nas kobiet. Bo nawet dla zwierząt nie jest to tylko dostarczanie pokarmu. Jak postrzegamy siebie i jakie mamy emocje, jak je zmieniać na naszą korzyść. jako pokochać siebie o motywcji będzie NLP hipnoza i relaksacja psychologia spostrzeżenie zwrotne ciało psychika podejście poznawczo-behawioralne poznamy też "leniuszka łakoczuszka" i sposoby jego okiełznania :) oraz trochę biologii i fizjologii - o hormonach głogu i sytości jak je regulować i inne pomocne ciekawostki :)

Gość hmmm może
"pozytywnie myślisz i...chudniesz!"

bardzo fajny pomysł. nazwa \"pzytywnie myslisz iii.... chudniesz\" jest fajna. jesli faktycznie powstanie takie forum to na pewno bede stała bywalczynia. a problem mam z kompulsami

ja tez :/ kompulsy to masakra! wlasnie tak zniszczylam swoje efekty odchudania :/ w miesiac minus 6 kg...w dwa miesiace plus 6 kilo :o

Mój problem polega na popadaniu w skrajności, z tym, że jeśli chodzi o zaburzenia odżywiania, to wiem (niestety) z czego one u mnie wynikają.

Gość szkolaodchudzania
a słyszałyście o grelinie i leptynie? ok zacznę opracowywać pomocne sposoby pokonywania kompulsów. Na razie polecam wam jedno - dobrze je zaobserwujcie - kiedy są, co się dzieje chwilę przed, co się dzieje chwilę po. Co dokładnie zjadłyście w trakcie. wszystko KONIECZNIE zapisujcie - co najmniej przez tydzień i bądźcie bardzo sumienne i uczciwe same ze sobą to niezwykle ważne (każdy szczegół może mieć zasadnicze znaczenie) - to będzie pierwszy ale milowy krok do pozbycia się waszej zmory wiem co mówię...

Gość lemka
świetny pomysł .. takiej strony własnie poszukuje od wielu dni:) gnialna strona :) liczymy na Twoją pomoc:) a , że tak zapytam z czystej ciekawości.. dlaczego to robisz?jestes psychologiem czy coś w tym stylu? pozdrawiam Cię serdecznie:)

Gość szkołaodchudzania
studiuję psychologię kliniczną, pracuję z dziećmi w kontekscie terapii poznawczo behawioralnej (jak superniania) i pomyślalałam, ze to swietny sposób na walkę z nadwagą no i do tego doszły inne konteksty psychologicznego odchudzania z resztA sama czuję się fantastycznie stosując to czego się nauczyłam więc czemu nie sprawić by inne kobiety też był szczęśliwe? zasługujemy na to i jesteśmy tego warte :) jestem kobieta i lubię kobiety :) dodam uczciwie, ze będą treningi i części płatne - nie wiele, chodzi raczej o mobilizację i formę zamkniętej relacji.

Gość lemka
no to cudownie:) bardzo się ciesze, że są takie osoby wśród Nas:) WIĘC czekamy na dalsze działania:)

Gość szkolaodchudzania
no to zabieram się do dalszej pracy

Gość szkolaodchudzania
a nazwa "slim&mile"? co o niej myślicie?

Gość a dlaczego musi
być angielska nazwa???

Gość szkolaodchudzania
oczywiście że nie musi. nie mam tylko żadnego pomysłu na polską jeśli masz jakiś pomysł będę bardzo wdzięczna

Gość malinowatruskawkaa
- szkoła psychologicznego odchudzania - odchudzanie (z) głową - szkoła odchudzania - sztuka odchudzania - myśl i chudnij - myśl odchudzania - szkoła zgrabnej sykwetki - szkoła szczupłego myślenia - twórcze odchudzanie - szczupłe myślenie - myśl szczupło - akademia odchudzania - akademia szczupłej sylwetki - nauka pozytywnego odchudzania - akademia pozytywnego odchudzania - teoria szczupłej myśli - idea odchudzania - program szczupłej sylwetki - edukacja odchudzania - dieta pozytywnych myśli - idea szczupłego myślenia - filozofia odchudzania - strategia pozytywnego odchudzania - taktyka odchudzania z głową - scenariusz odchudzania

Gość szkolaodchudzania
dziekuję tlko ze ja szukam teraz nazwy własnenej dla ideii jak jest sieć telefonii komórkowej np heya orange tak ma być szkoła odchudzania "nazwa" i ja tej nawy szukam ale na pewno wykorzystam Twoje propozycje i dziękuję za nie :) pracuje nad kolejnymi artykułami i mam pomysły na warsztaty. Kto w Wrocławia chciałby przyjść na takie warsztaty?

A czy mozesz napisac na czym dokladnie bede polegaly owe warsztaty? czy to cos w stylu klubu AA??:)

Gość szkolaodchudzania
wiec będą warsztaty ogólnego rozwoju :) np będzie można się przekonać jaką masz potrzebę kontroli, jaki stopień poczucia bezpieczeństwa, jakie cechy dominują u Ciebie w kontaktach, jakie masz role społeczne, będzie też o mowie ciała, asertywności, trochę ćwiczeń NLP i wiele innych :) oczywiście jak ktoś będzie chciał mówić o problemie to proszę ale nie to będzie zasadniczym celem. dla członków szkoły przewiduję też podcasty raz w tygodniu - właśnie takie do omówienia sukcesów tygodnia i rozwiązania ewentualnych problemów (głownie związanych z odchudzaniem) no i raz na tydzień lub dwa - podcasty tematyczne np: jak konstruować cele by je zrealizować, albo dlaczego diety odchudzające nie są dobre

Gość co do nazwy szkoły
to może "think thin"

Gość tę nazwę odradzam
z tego co zauważyłam, ludzie często maja problem z wypowiedzeniem angielskiego "th" i starają się omijać takie nazwy...

Gość szkolaodchudzania
a co myślicie o nazwie slim&smile? jak na razie ma wśród znajomych najwięcej głosów ale to wam ma się podobać fajnie by było jakaś polską ładną i krótką... ech...

Gość tę nazwę odradzam
ooo jak dla mnie dużo lepiej i miło dla ucha brzmi :))