Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale o co chodzi P

tomografia komuterowa-opis

Polecane posty

Gość ale o co chodzi P

witam wszystkich. od dlugiego czasu mam problem z bólem kręgosłupa. RTG nic nie wykazał, a dziś odebrałem wniki tomografii komputerowej. wizyte u neurologa mam dopiero 21 wiec moze ktos z tu obecnych ludzi powie cos na temat opisu z badania bo dla mnie to czarna magia. oto on: CT kregoslupa ledzwiowow-krzyzowego-poziomy L1-S1 -lordoza zniesiona.Na poziomie L4-L5 widoczna jest centralna pjm krążka miedzykręgoweo zwężająca swiatlo kanalu kregowego o ok.7 mm. Na poziomie L5-S1 rowniez stwierdza sie obecnosc centralno-nieco prawobocznej pjm zwężającej światło kanału kręgowegoo ok. 8,6mm. Niewielkie zaostrzenia widoczne sa na tylnych krawęziacch trzonó kręgowych od L3 do L5. poza tym struktura kostna trzonó kręgów prawidłowa. czy ktos rozumie o co chodzi? i jak sie z tego wyleczyc? jakies masaze? cwiczenia? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

Gość ale o co chodzi P
nikt sie nie wypowie na ten temat?

Gość zvxvc
a widzisz tu jakiś lekarzy? nie masz co liczyć, że ktoś Ci powie co oznacza opis tomografii komputerowej!! nieraz lekarze na podstawie opisu podają błędną diagnozę, poza tym sam opis to nie wszystko, ważne są zdjęcia, bo nieraz opis jest po prostu niedokłądny

pjm oznacza "przepukliny jądra miażdżystego krążka międzykręgowego." co moze byc przyczyna nawrotow zespolow bolowo-korzeniowych