Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomożecie czy nie

jak zrobić piersi z kaczki

Polecane posty

Gość pomożecie czy nie

mam dwie małe piersi z kaczki jak je zrobic jakoś szybko i dobrze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomozecie czy nie
i co nikt nie wie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna
je upiec w mocno rozgrzanym piekarniku na polkrwisto, mozna na patelni z miodem i brusznicami, lub z jablami i cidrem.Robie to tylko tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Świetnie
nie da rady zrobić sobie piersi z kaczki :D potrzebny sylikon/silikon :D niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomozecie czy nie
ale jak je upiec z tymi jabłkami na patelni nie można i czemu na półkrwisto? nie można całkowicie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna
filet masz z tluszczem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomozecie czy nie
nie same piersi bez żadnej skóry samo mięso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna
nakrawasz tluszcz w kratke, na sluchej i rozgrzanej patelni kladziesz od strony tlustej i pieczesz, przewracasz na druga strone i dalej pieczesz polewajac tluszczem, ktory sie wytopil. W tym czasie obierasz jablka, bez gniazd nasiennych, kroisz na 8 sciagasz mieso na te patelni smazysz jablkawczesniej usun nadmiar tluszczu, niech na patelni zostani tylko "sos" z miesa.Nausmazone jablka dodaj trocha miodu, zamieszaj.Pokroj filrt na plasterki, dodaj na patelnie do jablek, niech przejdzie sosem.Ja to podaje z bagietka i winem czerwonym.Zamiest miodu mazesz uzyc cidre'u .Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna
czyli mysle ,ze mozesz smazyc na oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna
cidre to jest cydr, jablecznik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomozecie czy nie
wielkie dzieki ide robić akurat mam i jablka i miod;) ale chyba będe musiała to podać z ryżem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci podpowiem:
nie musisz na polkrwisto, ale tak jest lepiej. w przeciwnym razie zmarnujesz takie super miesko. to tak, jakbys poledwice wolowa jadla wysmazona na "calkiem" ;) po prostu szkoda szlachetnego miesa, zeby je jesc tak, jak byle jakie. kacza piers stanie sie twarda i gumowata, jak ja za dlugo smazysz. i koniecznie pamietaj o wytopieniu tluszczu na super goracej, grubej patelni. w przeciwnym razie skora bedzie na gumowato przyczepiona do miesa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci podpowiem:
o, przepraszam, wlasnie doczytalam, ze masz piersi bez skory ;) no to juz na pwno krociutko smaz i bedzie extra zarelko z jablkiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×