Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Witajcie dziewczyny :) Justa, fajny ten kalendarzyk :) Liczę, że u mnie to będzie córeczka ;) Tak wychodzi z wykresu ale przytulanki też były jak wychodzi chłopiec ;) Więc zobaczymy które zadziałały za jakiś czas :) Też słyszałam o cudownych właściwościach bromku, pytałam koleżankę, która dostała się do tego profesora co Wam kiedyś mówiłam, starają się z mężem 5 lat i nic i dostała ten bromek i profesor mówił, że zapomnieć o staraniach a do pół roku gwarantuje ciążę :) Też miałam iść po to :) No to leniwa niedziela :) Chyba pojadę sobie na kawkę mrożoną do koleżanki bo mąż wróci z pracy dopiero o 17:00...

Gość madlen_
hej dziewczynki. Ja bralam castagnusa i udalo mi sie zajsc w ciaze w pierwszym cyklu jego stosowania. Bralam po 2 tabletki po waze wiecej jak 60kg. drugiego opakowania nie zdazylam skończyć bo zrobilam test i ukazaly sie II kreseczki... w sumie stralam sie 4 cykle.. przed zastosowaniem castagnusa nie robilam zadnych badan, tabletki wzielam na swoja odpowiedzialnosc ze wzg. na bol piersi przed @. 31 maja lekarz potwierdzil ciaze na usg. obecnie jestem w 6t6d ciazy...

Dziewczyny, a wiecie od kiedy można iść na zwolnienie w ciąży?? Od którego tygodnia ciąży??

witaj madlen.to gratuluje tobie miejmy nadzieje ze nam wszystkim pomoze.mi z ostatniego opakowania zostalo 14 tabletek a ciazy nadal brak mam nadzieje ze jednak stanie sie cud i nie dostane @ juz.wszystkie moje psiapsiuly trzymaja za mnie kciuki oby sie udalo.

asiu a nie czasem od momentu zatwierdzenia przez lekarza ze jestes w ciazy bo tak gdzies slyszalam

Dzięki Martusia, też tak słyszałam ale wolę się upewnić :) Bo powiem Wam, że już do pracy to bym chciała nie wracać :) Jak któraś też tak słyszała, potwierdza to dajcie znać :)

Asia tak jak mowicie od stwierdzenia przez lakarza ciazy... tylko wielu lekarzy nie chce dawac od poczatku poki nie ma przeciwskazań , ciąza zagrożona czy uciążliwe warunki pracy . dla niech to jakieś ryzyko ... w koncu ciąza to nie choroba ...

madzik- u mnie cisza- tzn czuje moze delikatne cmienie w brzuchy ale sama nie wiem czego to sa obkjawy- i czy wogole sa bo jakos tak normalnie w zasadzie mi, mam nadzieje ze @ przyjdzie-jak sie nie pojawi do srody to pojde do gina- bo chyba cos nie tak- dzis mija tydzien od momentu w ktorym powinna [pojawic sie @.. aska dzieki za rade ale wiesz jak to jest- nie da sie nie skupic na dziecku jak sie lata na monitoring i ma scisle okreslony czas w ktorym maja byc przytulance...poki co na clo nie moge sie skupioc bo @ nie ma ;> madzik pewnosc co do tegpo ze wciazy nie jestem tpo ma na sto procent bo owulacji nie bylo i zrobilam juz 3 testy ciazwe i nic... wioec jak sie nie pojawi @ napewno zrobie prysznic z gotowanej wody. teraz sie obawialm ze kolejne cykle tez beda takie popiepszone.. nadia a mozesz sie starac podczas brania tych tabletek? ja tez zbadam sobie prolaaktyne- w ktorym dc Ty badalas sobie? co do wolniown to ja nie wiem- nie pomoge;(

Frania bromergon jest na obnizenie prolaktyny... Castagnus ma podobne zastosowanie tylko jest znacznie słabszy. Nie ma przeciwskazan do brania Bromka i prób zajścia w ciaze... ja łykam jedną tabletkę na noc asekuracyjnie ... prolaktynę obecnie mam w normie ale jak tylko odstawie strasznie skacze i znowu trzeba ją zbijać ... no i kolejne rozczarowanie... Braomka lykam juz praktycznie od 1,5 roku z przerwami no i efektu brak ...

prolaktyna bada sie w obojętnie którym dniu cyklu.. na czczo .... mozna dodatkowo zbadać jeszcze po obciazeniu (po podaniu tabletki) ale ostatnio jakies badania wykazaly ze ten poziom nie ma nic wspolnego z ciąża (chociaz przez tyle lat bylo to stosowane)

ach dziewczyny musimy miec stalowe nerwy ja tez mam balagan w glowie staram sie nie myslec ,ale te cmienia od 4 dni tez nie daja mi spokoju. dzis nadal jestem w fazie wyzszych temperatur a do @ jeszcze 2 dni ,piersi nie bola a tylko sutki sa wrazliwe na dotyk. szkoda ze fasolka nie daje nam lepszych wskazówek ze tam jest :-(

fakt marusia- i szkoda ze jakc zlowiek juz zdecyduje sie na dziecko i bardzo Go pragnie wszusyko sie mieszka i komplikuje jak w moim przypadku;( mam metkik w glowie nie nadanrzam za wsyztskim...

kobietki pewnie wcinaja obiadek,a ja jeszcze musze poczekac az miesko mi sie upiecze,ale juz jestem glodna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cześć dziewczyny.Tak siedzę i się zastanawiam-jak wygląda @ w cyklu bezowul?Byłam u gina 21.05,stwierdził,że nie ma dominującego pęcherzyka i nie zauważyła jakiegoś który może wcześniej pękł(a w tym czasie powinnam mieć OWU).Myślałam,że może jakiś jeszcze podrośnie i pęknie później bo może w cyklu coś się poplątało.Mimo staranek nic nie wyszło i runda majowa zakończona.Czekałam na @,rano 3go zrobiłam test ciążowy(NEG)a po południu dopadły mnie wszelkie objawy @ z jej początkiem włącznie.Myślałam,że się rozkręci i 4.06 normalnie rano wzięłam Cast.2x(waga powyżej 60kg)no i wiesiołka.Z @ dalej lipa,tylko plamienie.Później przerwa i znowu plamienie-i tak sobie plamię do dziś...Nie mam bladego pojęcia o co chodzi?Kurczę-tak to wygląda przy cyklu bezowulac?Myślałam dziś nad testem znowu ale chyba nie ma sensu...14.06 idę do gina ale do tego dnia zeświruję chyba.@ zawsze była normalna po porodzie a teraz jakaś lipa wyszła...Co do wolnego w ciąży-mnie lekarz spytał od razu czy idziemy na L4,odmówiłam bo czułam się dobrze i nie chciałam rezygnować z pracy.Pytał co wizytę-nie ma z tym najmniejszego problemu.Zwolnienie z pracy za czas ciąży jest w 100% płatne i wg przepisów przysługuje takowe kobiecie w ciąży na czas 270 dni.Więc-jeśli macie mdłości,jesteście ospałe,osłabione itd.nie ma co się szczypać tylko prosicie dr o zwolnienie i już.Jeśli ten stawia opór i coś marudzi,możecie mu o swoim samopoczuciu dokładne opowiedzieć,a jeśli to nie skutkuje to dodać,że macie pracę np.stojącą(np.sklep)po kilka godzin dziennie,czy też musicie włazić na drabinę(kobiety w ciąży nie mogą wg przepisów "wdrapywać się na wysokości") i wtedy myślę,że już nie będzie miał pytań.Tylko że-jest też haczyk-jeśli wam już da to L4 musicie zwrócić uwagę na zalecenia oznaczone cyfrą-wskazanie do leżenia(może Wam tak zaznaczyć żeby NFZ się nie czepiał że daje L4 bez powodu)lub brak wskazań do leżenia-czyli luzik.W pierwszym przypadku możecie się spodziewać kontroli ZUS po pewnym czasie,a jak nie ma was np.w domku i nie leżycie-to jest lipa.Tyle wiem.

Pankolina, dzięki za wyczerpujące informacje o zwolnieniu :) Chciałabym pójść na zwolnienie bo raczej niezbyt się czuję i przypuszczam, że będzie coraz gorzej ale po tym co napisałaś muszę porozmawiać z ginką. Chciałabym pojechać po ślubie na tydzień do Zakopanego jako podróż poślubną i teraz trochę się przestraszyłam czy mogłabym (ta kontrola z ZUS), hmmm, Pankolina co myślisz??

Niby jest tak,że ZUS odstąpił od kontrolowania kobiet w ciąży w związku z brakiem wykrywania nieprawidłowości zw.z orzekaniem o ich niezdolności do pracy (dane z 2011 r.z centrali ZUS).ZUS Może kontrolować ciężarną na L4 zgodnie z art.68 ustawy zasiłkowej ale w zasadzie nie robi tego z własnej inicjatywy.Zazwyczaj dzieje się to na wniosek pracodawcy.Nawet sam pracodawca może przeprowadzić kontrolę ale tylko wtedy,gdy zatrudnia więcej niż 20 osób.Myślę,że wszelkie takie akcje to sporadyczne przypadki.

Gość Nie pytałam i nie słyszałam
ale byłam :). Przy pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę (5 tydzień) lekarz wystawił L4. Nie pytał o nic. Stwierdził, że ciąża to nie choroba, ale stan szczególny, trzeba o siebie dbać i odpoczywać, oszczędzać się i zbierać siły na trudy porodu i macierzyństwa. W pracy stresy zawsze są a on nie chce mieć ludzkiego życia na sumieniu. A jak mi się nie podoba przebywanie na L4, to mogę zmienić lekarza :D. No, ale mój gin jest specyficzny ;).

Dziewczyny a co z tym moim cyklem bezowul?Nikt nic nie wie kochane?Też zaraz chyba oszaleję...:/

Kurcze, chciałabym Wam pomóc z tym cyklem bezowul ale nie mam jak. Na 7 m-cy starań tylko raz byłam na USG i akurat pęcherzyk dominujący był ale w tym cyklu nie zaszłam a pozostałe m-ce to nie wiem czy były wszystkie z owu. W 1 m-cu robiłam testy owu i i nie wyszły mi 2 kreski więc myślę, że to cykl bezowul ale @ przyszedł normalnie jak w zegarku...

pankolina- ja mam cykl bez owu- dzis mam 36 dzien cyklu i cisza;( boli mnie glowa rece takie napuchniete czuje-ogolnie mam zly humor i samopoczucie zle;( mialam krwawienie w okresie okoloowulacyjnym i od tego czasu nic. tez nie wiem co sie dzieje i co mam robic-chwile temu zwuwazylam mleczny sluz- co to moze oznaczac?

Franiu, mleczny śluz?? Ja mam taki i oznaczał on u mnie ciążę, organizm ochrania zygotę :) Ale jeśli robiłaś testy ciążowe, a robiłaś, to nie wiem co to oznacza...

Pankolinko, Franiu - nie wiadomo mi nic nt cykli bezowul.,więc Wam też nie pomogę. Zastanawiające jest czemu Frania nie ma tak długo okresu? Prolaktyne badałaś, a może tarczyce warto zbadać - zrobić hormony FT 3 i FT 4, a proklaktynę robi się na czczo między 3 a 11 dniem cyklu - tak mi mówiła babka z laboratorium, a lek. gin. powiedział, że jkak prolakt. ma być wysoka to będzie bez względu na to w jakim dniu się ją zbada. Ja od dziś biorę Bromocorn - zobaczymy, na noc zlecił gin, żeby nie było tych skutków ubocznych po pół tabl., a współżyć można normalnie :) Tyle, że teraz nie obliczam dni cyklu, kochamy się kiedy nas weźmie ochota :) Justaa27 też dawałam kiedyś tu tego linka z kalendarzykiem - jest dokładny i wyraźny :)

co organizm to jest inaczej... u mnie przy PCOS cykle bezowulacyjne niczym charakterystycznym sie nie objawiaja... brak plamien... @ pojawia sie w terminie, tylko pecherzyki nie rosną i nie pękają... z tego co czytalam to dziewczyny wlasnie skarżą się ze termin im sie znacznie wydłuża i bez leków na wywołanie @ się nie pojawi. Luteina lub duphaston wywołuje @ albo tak jak któraś tutaj pisała gorąca kąpiel

nadia trzymam kciuki za bromka a wlasciwie za brak skutków ubocznych. mimo ze ja lykam juz go szmat czasu to jakoś nie potrafie się do niego przyzwyczaić ... u mnie po lyknieciu muszę iśc zaraz spać bo praktycznie zasypiam na siedząco ..

Aska, martusia- ja tez nie wiem co to oznacza;( strasznie sie martwie bo juz nie moge sie doczekac kolejejnej owulacji a tu poki co 37 dzien cyklu bezowulacyjnewgo;( to az o tyle by sie wydluzyl?ja do srody nie dostane @ to ide do ginekologa-kolejne 60 zl;> moze tez powinam dostac co ns wywolanie @? pierwszy raz mam taki cykl wiec nie wiem co robic i co myslec-wzielam goracy prysznic i czekam.. wciaz czekam..

nadia prolaktyny nie badalam- tarczyce w tamtym roku badalam i bylo super. kurde ten mpoj gin mpogby dac mi jakies skierowanie na badania w zasadzie a nier odrazu na hsg i clo mi zapisal. sama nie wiem co robic i komu wierzyc...jutro ide do promotorki po podpis i zatwierdzenie pracy;)

Pankolinko mi sie wydaje ze w tym cyklu nie mialam owulacji i jest dokladnie tak jak u Ciebie. @ powinna byc w piatek ale zamiast tego sa brazowe plamienia. brzuch boli ale lekko i tak juz od wczoraj boli. nie wiem czy sie rozkreci czy nie. a co do Bromergonu to ja tez bralam dlugo i bez skutkow oczywiscie poza skutkami ubocznymi. wiem ze bylo o tym juz kilka razy ale prosze jeszcze raz o ''przepis'' na siemie lniane i ile dziennie trzeba tego pic. wiesiolek na mnie kompletnie nie dzialal.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się