85nadia85 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 MArtusia - a ile się starasz? My z męzem od listopada 2010, badania moje ok, w sensie macicy, jajników itp. Zrobiłam prolaktyne - okazała się za wysoka - Ty też zrób i np. hormony tarczycy (TSH i FT 3 lub FT 4). A jeśli masz możliwośc do plemniki swojego ukochnego zbadaj. My nie możemy się starać, tak pi razy drzwi to chyba miałam już dni płodne, ale od środy zakaz współżycia, bo w niedz. znajoma mi załatwiła bezpłatne badanie nasienia, a przed nim zalecenie: 5 dni wstrzemięźliwości, także w tym cyklu na bank nie zajdę, co mi skutecznie uniemożliwia prolaktyna (się rządzi w tym MOIM organizmie!), potem za 30 dni powtórzę prolakt. i z wynikami nasienia do gina do szpitala pójdę, bo chce już do niego chodzić - ile się da to do szpitala na wizyty, a potem prywatnie, bo pod moim domem przyjmuje. Lewandowski... hmm - fajny, tyle, że małolat, ale przystojny :) hehe Także też życzę takich prześlicznych i zdrowych syneczków, a córcie jak modelki :D Zerknę na te opaski, może coś w tym jest. Justa - najważniejsze, że jest praca - a może oni psychologicznie grają - tzn., zwolnią te osoby, (mówią tak przy nich - wiadomo) a okaże się, że wcale nie będziecie musieli za nich robotę wykonywać, bo tak sobie poukładacie pracę, że wszystko będzie w normie 8 godzinnej. Powodzenia. Franiu, też jakoś dziwnie się czuję po bromku, ale co się nie robi, aby mieć swoją upragnioną fasolkę :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 Ups... coś mi się potentegowało :P Miłego week. i pozytywnych emocji podczas meczu. My się wybieramy do babci i bata męża na grilla i opalanko, także jutro wróce, bo o 11:00 musimy się stawić na badanie żołnierzyków. Do usłyszenia w niedziele - aha! Franiu od razu jest wynik??? Ile się czeka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 my robilismy prywatnie i wyik byl po jakiś 8 godzinach.. i Ciebie wchodzi weekend to pewnie bedzie w poniedziałek wypowiedzenie juz podpisalismy... tooretycznie na tej rozmowie nam powiedzieli ze to nasze zolte kartki (chyba za duzo meczy sie na ogladali ;),,, moja prolaktyna od srody to pewnie skoczyla 10 albo i wiecej razy .... i tak w pracy mam duzo stresu wiec moze to odpowiednia pora aby powiedziec dosc ;)) dzisiaj u nas sa Targi Pracy idziemy zaraz z koleznaka sie rozejrzec co i jak... bo z rynku pracy wypadlam przez te 9 lat ;)) wczoraj mielismy impreze firmową(oczywiscie bez tych typkow z zarzadu).. w koncu reszcze powiedzielismy o naszych wypowiedzeniach - oczywiście kazdy byl w szoku... a z nas trochę zeszło . ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 hejka dziewczyny nadia- dobrze ze dzialacie konkretnie- wiesz co juz jest Tobie i lada chwila okaze sie co z zolnierzykami- mysle ze dzialanie obustrone jets jak najbardziej wskazane, u nas tez sie sorawdzilo- maz dostal witaminki ja na badanie hsg (z ktorym mam problemy bo zle wyszedl pierwszy wynik i teraz nie wiem czy po clo moge wziac czopki clotrimazolum i isc znowu na badanie) no i ja wlasnie mam to CLo do brania- moze cos sie ruszy-aczkolwiek chcialabym juz byc po badaniu droznosci. wiesz co z tymi wynikami to roznie- moja znjoma miala wynik po 2 godzinach- moj maz badal gdzie indziej - tez za free bo z jakiegos projektu to czekalismy 2 tygodnie. takze ciezko powiedziec mi jak bedzie u was a z wynikami to do androloga raczej musisz isc a nie do ginekologa;) ja poszlam wlasnie do tego profesora bo on ginekolog- androlog-poloznik ;) 3 w 1 ;) moja kolezanka brala bromergon tylko 2 tyg i zaszla wciaze ale nie wiem czy to jego zasluga czy nie-zawsze ciezko wyczuc. ja jestem ciekawa jaki cykl u mnie bedzie po Clo- ogolnie ran i wieczorem mam takie napady dusznosci i ciepla na przemian z zimniem, jakas poddnenerwowana jestem- dzis wzielam ostatnia piata tabletke i mam nadieje ze objawy ustapia.. nie iem czy brac clotrimazolum- bo @ odeszla... zapaz po tyc czopkach tzn jak je skoncze brac- 4 dni mam odczekac 3 dni i isc na badanie czystosci-tak kazala pani ze szpitala ale zastanawiam sie czy na nfz bedzie akurat wolny termin bo z tym to tez roznie- i wciaz mam jakies zagadki. w zasadzie chcialam sluchac jednego ginekolga a tego clotrimazolum nie konsultowalam z nim- bo to ginka ze szpitalaa ktore robila czytsosc zapisala.. dzis jade na to wesele pilnowac tego dzieciaczka troche sie denerwuje bo to jednak odpowiedzialnosc- ale bede na weselu troszke i na slubie calym z tym malenstwem- nie wiem co przyniesie ten weekekend mam obawy ;( szkoda ze nie bede mogla byc z wami na laczach;( lece sie szykowac o 1 zaczynam prace- troche kaski wpadnie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 ja tez mam bardzo wysoka prolaktyne, podwyzszona 16 krotnie a zaszlam w ciaze bez najmniejszych problemow, a po poronieniu bralam bromergon zeby ja obnizyc i sie nie udalo, wiec gin kazal mi go odstawic i nie brac nic bo teraz tej prolaktyny sie nie leczy. gorzej jest jak ta prolaktyna przed obciazeniem jest wysoka. justa a moze zgodzic sie na ich propozycje az zaciazysz a potem zaraz na L4? jak sie nie uda zajsc naturalnie to moze ta inseminacja sie powiedzie. informuj prosze jak bedziesz do tego przygotowywana bo mi moj gin tez obiecal ze jak sie nie uda zajc to sprobujemy inseminacji. ile u Ciebie to kosztuje? syszalam ze nie jest takie drogie ok 300-400 zl. u mnie 6dc mam jeszcze lekkie plamienia ale pije siemie lniane i juz widze ze mam duzo sluzu, nie plodny jeszcze ale jest strasznie mokro. od dzis mierze temp. tykko nie wiem jak po tym wykresie odczytac kiedy beda dni plodne. moze ktos pomoze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 Madzik ja też pierwszy miesiąc mierze temperaturę, ale zalogowałam się na stronkę, 28dni.pl , tam wszystko pięknie samo Ci pokarze i obliczy co i jak :) Polecam Ci, jest dużo wykresów, które można podejrzeć i się zasugerować, porównać co i jak,fajna sprawa.... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 dzieki Nieznajoma77, bylam juz tam kiedys ale tylko sie delikatnie rozejzalam, wejde jeszcze raz i poczytam. ktory masz dzien cyklu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 Witajcie dziewczyny :) Jestem, nigdzie nie poszłam jakby co ;) Poranne mdłości są nie do zniesienia...Średnio tak z 2 godz. muszą minąć jak wrócę do żywych...Już schudłam 2 kilo... Dziś po żałobie narodowej po Euro jedziemy na działeczkę na grilla, nie rozumiem tego, jestem strasznie głodna a jeść nie mogę... Nie będę pytała co u Was, bo wszystko przeczytałam :) Miłej leniwej niedzielki, Nieznajoma trzymam kciuki za goooola :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 niw ma jak pobyczyc sie do 11 ;)) mama dzis spala u nas i zabrala synka z samego rana ;)) cale szczescie po z wesela wrocilismy po 4 a to druga nocka z rzedu imprez... dzis kolejna grila w naszym nowym mieszkanku .... wczoraj mialam imieniny....tesciowa zreszta tez...wiec jak imprezeowac to imprezowac ;)) a co do inseminacji to na stronie tej kliniki to koszt jest 420 zl plus pewnie leki i wizyty... no i dojazd bo ja niestety do kliniki mam 180 km ale co tam... Mi w sumie lekarz mowil ze nei ma problemow zeby robic na cyklu natrualnym jezeli bedzie tak jak teraz ...ale zobaczymy co pod koiec czerwca powie tamten lakarz... mam nadzieje ze na urlop sie nie wybierze pozniej... musze jeszcze zadzwonic co i jak ..bo poki co to dzwonilam tam troche z emocji po calym tym tygodniu wrazen,,, ale juz przeszlo... ulzylo jak powiedzialam rodzicom (hehhe w sumie mamie to powiedziala tesciowa bo akurat ja wczesniej spotkala niz ja ;))jakoś to bedzie .... a jesli zostajemy to wszsyscy... jezleli nie to nikt nie zostaje bo pewnie w tym przypadku oddadza księgowość do biura rachunkowego... ale mnie nie beda mogli zwolnic bo bede w ciązy ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 asia dobrze ze juz na zwolnieniu to mozesz sobie poleniuchowac spokojnie.... Milej neidzieli Wam życzę ;)0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 Asiu nie dziękuję, żeby nie zapeszać... mogę Ci polecić mój sposób, a uwierz mi próbowałam wszystkiego , może to poskutkuje, ja wymiotowałam non stop po kilkanaście razy dziennie, ale kiedy uszykowałam sobie przy łóżku małe kanapeczki dosłownie na jeden gryz i zaraz po przebudzeniu zjadła jeszcze w łóżku dawało to od razu ukojenie mojemu żołądkowi głód mnie nie ssał i wymioty czy mdłości pojawiały się dużo rzadziej... :P :D Spróbuj może Tobie tez pomoże choć wiem, że na każdego działa co innego, na moją znajomą działała herbata imbirowa... A ja po niej od razu wymiotowałam... Każda z nas jest inna i musi sprawdzić swoja metodę... Asiu trzymaj kciuki, trzymaj mocno podwójnie z maleństwem za nas... hi hi Madzik u mnie 19-ty dzień cyklu... :D Dwa dni miałam test owulacyjny pozytywny dziś zobaczymy, jeśli powtórzy się sytuacja z ubiegłego miesiąca dziś test powinien być pozytywny z grubą krecha testową... :P Testy robię o 17:30, zawsze równo więc zobaczymy, temp mierzę też codziennie równo o 5:50 rano :P Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, życzę Wam miłej niedzieli... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaja-@@@@@ Napisano Czerwiec 17, 2012 Witajcie dziewczyny Konkretnie mam pyta nie do aski 85 Czy brałaś wczesniej witaminy ? Folik ? Czy ćmi cie dół brzucha, lub pobolewa co jakis czas jak na okres? Czy sluz masz lub wcale, biały , wodnisty,? Mnie cały czas lekko ćmi w dole brzucha, ale nie boli, raz na jakis czas mam wrażenie jakby mial okres przyjść Wcześniej mialam wodnisty śluz a teraz prawie go nie ma tzn nie takiego wydzielajacego, ale jest gesty zbity i zakrywa wejście do szyjki macicy To ostatnie pytanie może byc zbyt intymne więc zrozumiem jak nie odpowiesz, Ja dziś przespałam 3 godziny w ciągu dnia jutro zapisuje sie na wizytę prywatnie więc liczę że bedzie w miarę szybko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 nadiu dochana my tez tak od 2010 ale nie pamietam ktorego miesiaca.moj m badal juz nasienie,ja mialam zbadana tarczyce,hormony itp.mialam troszke ponad norme prolaktyne i tyle oprocz tego wszystko bylo ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 acha asiu powtarzam pytanko jaki bralas te witaminki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 witajcie ja po weselu padnieta- cale 2 dni z malcem wykonczyly mnie- jestem juz po kuraci CLO- dzis wzielam pierwsza tabletke clotrimazolum-wiec leczenie trwa- musze zadzwonic do gina i zpaisac sie na monitoring... znowu kasaaaaa pozfarawiam was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 Tak się Franiu obawiałaś -a już po wszytskim :) Odpoczywaaj :) A wynik miałam po godzinie - wszytko ok, jest ich dużo i babka mówiła, że wręcz "latają" hehe czyli są i ruchliwe, zrobie prolakt. za miesiąc i do gina się wybiorę - czas pokaże co to będzie. Asiu - nie dawaj się mdłościom, pewnie na necie jest dużo porad jak je zwalczać - próbuj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 no niestety kasa leci na te nasze wszystkie badania i wizytu... tu stowka tam dwie.. mkabra...biorac pod uwage u mnie 2 lata staran to pewnie prawie na invitro by sie uzbieralo albo pare inseminacji ;) ale trzeba sie przyzwyczajac bo przy dzieciaczku tez kasa leci... tylko troche szczytniejszy cel ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Czerwiec 18, 2012 No niestety Justa - masz rację, mało tego - jeśli ktoś pracuje - to jeszcze np. załatw sobie wolne, albo się zwolnij z pracy, i ile czasu nam nieraz w kolejkach umyka... Ale żeby dojść do "finału", to warto i wówczas się o wszystkim zapomni :) Miłego dnia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Czerwiec 18, 2012 pewnie że warto .... szkoda tylko ze na ten efekt trzeba czekac tyle czasu...no i ze w ciaze mozna zajsc tylko przez parę dni w miesiącu i na kolejna probe trzeba czekac szmat czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Czerwiec 18, 2012 Witajcie dziewczyny :) Już odpowiadam na pytanka :) Brałam witaminy, dokładnie Prenatal Classic bo były najtańsze i tam też jest już kwas foliowy:) A czasem dodatkowo biorę selen z witaminą E ale to raczej przeciwko zachorowaniom na nowotwory (ale to już inna historia, mama jest po raku piersi). Zanim test ciążowy wyszedł pozytywnie to ćmiło mnie podbrzusze, dokładnie tak jak Kaja mówisz. Byłam przekonana, że na okres choć nie były to typowe okresowe skurcze, bo takie zawsze miewałam. Śluzu nie miałam w cale a potem pojawił się taki mleczny, kleisty, wyglądało to jakby infekcja (takie odniosłam wrażenie) ale mogę spokojnie powiedzieć, bo już jestem po wizycie u gina, że to żadna infekcja tylko zamknęła się macica :) Na razie jedyny sposób na mdłości to po wstaniu piję albo gorzką herbatę albo miętówkę i przeczekuję tak 1-2 godzinki bez jedzenia. Do tego jestem osłabiona i mało brakuje a zemdleję więc wolę przeczekiwać :) Jak już się "rozbujam" to potem w miarę oki. Schudłam 2 kg ;) Zawsze o tym marzyłam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Czerwiec 18, 2012 witam wsrod zywych;) po wekekendowym weselu i opieka nad dzieciatkiem bylam padnieta- a dzis 6 godz z grupa uroczych 5- latkow w liczbie 21 osob ;) po pracy - spalam 3 godziny-teraz jest wzglednie- ale jutro pobudka o 4 30- wiec milo;) a jutro fajny dzien mimo porannego wstawania- nasza druga rocznica slubu;) po pracy musze isc kupic cos dla meza- zeby bylo milo;) a wieczorem kolacja w jakies fajoskiej resturacji;) wczoraj wzielam pierwsza tabletke clotrimazaolum- dziwne uczucie takiego jak by zpienienia czuje-ale mam tak zawsze- mam mocne czopki- 500- chcialabym juz isc sie zarejestrowac na badanie czystosi-powinnam miec zrobione w przyszlym tygodniu. bo 4 czopki plus 3 dni przerwy i wtedy mozna zrobic. dzwonilam do gina przed chwila i apisalam sie na monitoring cyklu- na czwartek na 19 15- zobaczymy czy i jak pomoglo CLo. a gin do mnie za tylko prywatnie bo na kase nie ma miejsc- ostatnio tez tak mowil- to mu powiedzialam bezposrednio ze ZDAJE SOBIE SPRAWE I ZE LECZE SIE U NIEGO PRYWATNIE !!! CO ZA ... jak juz bierze kase niech bedzie milszy nie?:) buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Czerwiec 18, 2012 Asiu - to jak masz teraz wolne, to gorąco polecam ksiązkę Ciąża dla bystrzaków, http://allegro.pl/ciaza-dla-bystrzakow-promocja-wysylka-0-i2430380913.html - mam ją jest przystępnym językiem napisana, wiele można się z niej fachowej wiedzy dowiedzieć no i jest kącik dla tatusiów :D także polecam. Asiu - ja miałam dziś 16, także w miarę, w parku 2 godz., potem rytmika 1 godz. (bo ostatnie zajęcia), więc szybko mi zleciało :) A tak propo - mam też książkę Chłopak czy dziewczynka. I tam czytałam, że jeśli stosunek jest dużo wcześniej przed owulacją - to powinna być dziewczynka, bo plemniki X są wolniejsze, ale dłużej żyją i docierają w akuratną pore - więc ja "obstawiam" Asiu, że będzie śliczna i zdrowa córusia :) nadia85 nadia85 nadia85 nadia85 nadia85 nadia85 nadia85 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Czerwiec 18, 2012 Jejku - wariuje na punkcie tego wózka (potruje Wam) :) http://tablica.pl/oferta/inglesina-classica-cudny-wozek-ID18RUP.html ale mąż mówi, że dopiero przy drugim dziecku jak będziemy starsi hihi Podoba Wam się retro? Ten jest bardziej nowoczesny - ale w starym stylu (koła wielkie - trochę za wielkie, ale są też 15 cali i lepiej się prezentuje) http://allegro.pl/wozek-eko-jarfex-ekskluzywny-irys-07-i2401108094.html Wręciło mi się - łudzę się, że bromek pomoże :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Czerwiec 19, 2012 nadia podziwiam cie ze mozesz myslec o wozkach.. ja staram sie nie zapeszac i nie nakrecac sie. jestem po terapii Clo- w czw ide na monitoring- tymczasem clotrimazzolum aplikuje..skonczylam pisacprace syplomowa- u mnie burza- jutro o 5 pobudka.. ja jakos zalatana jestem i nie mam na nic czasu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Czerwiec 19, 2012 Witajcie dziewczyny :) Frania, masz rację, jak już bierze kasę to niech choć udaje miłego ;) Nadia, widzę, że szalejesz z wózkami ;) To różowe retro naprawdę wpada wszystkim w oko za to ten czarno-biały wiklinowy koszyczek też fajny ale myślę, że mój kot by się w nim zadomowił ;) uwielbia koszyczki ;) I dzięki Nadia, że obstawiasz córcię bo mi się córcia marzy a Ty jedyna też tak myślisz, wszystkie obstawiały chłopa ;) U mnie nudności coraz większe...Dziś byłam na badaniach krwi i moczu, 4 probówki, myślałam, że tam odjadę, na szczęście NFZ zapłaci :) Robiłyście badanie grupy krwi razem z mężami?? Ostatnio lekarz kazał zrobić to mojemu M by wykluczyć konflikt serologiczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Czerwiec 19, 2012 A co do książki to chyba sobie kupię :) Dzięki za polecenie :) A jest tam coś na temat rozstępów itp. na brzuszku w ciąży i jak z nimi walczyć?? Jeszcze ich oczywiście nie mam ale mam takiego pecha, że należę do tych kobiet które na pewno to dosięgnie... :( Kiedyś sporo trenowałam a potem miałam wypadek i było po karierze i pojawiły mi się straszne rzeczy na udach i tyłku więc wiem że to mnie nie uniknie... :( Dziewczyny co mają już swoje szkraby - poradzicie coś na ten temat???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dodżo Napisano Czerwiec 19, 2012 Witajcie Dziewczyny, witajcie Mamy i te przyszłe Mamy też :)) za Waszą namową kupiłam paski owu i od dziś juz je testuję, chłopa na razie oszczędzam :)) tempkę mierzę i mam nadzieję jeszcze większą niż do tej pory. Nawet wymyśliłam, że do wiesiołka dołożę jeszcze miksturę z siemienia lnianego;)) A na rozstępy ponoć wystarczy od samego początku smarować się zwykłą oliwką dla dzieci, to uelastycznia skórę, ale pamiętajcie o piersiach, brzuchu i udach, tak mi radziła szwagierka :)) Noi do oliwki należy dołożyć konsekwencje :) Trzymaj cię Aśka dzielnie :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dodżo Napisano Czerwiec 19, 2012 Witajcie Dziewczyny, witajcie Mamy i te przyszłe Mamy też :)) za Waszą namową kupiłam paski owu i od dziś juz je testuję, chłopa na razie oszczędzam :)) tempkę mierzę i mam nadzieję jeszcze większą niż do tej pory. Nawet wymyśliłam, że do wiesiołka dołożę jeszcze miksturę z siemienia lnianego;)) A na rozstępy ponoć wystarczy od samego początku smarować się zwykłą oliwką dla dzieci, to uelastycznia skórę, ale pamiętajcie o piersiach, brzuchu i udach, tak mi radziła szwagierka :)) Noi do oliwki należy dołożyć konsekwencje :) Trzymaj się Aśka dzielnie :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pankolina 0 Napisano Czerwiec 19, 2012 Dzieeeeeń dobry Paniom:)!!!W przeciwieństwie do "naszych"-wyszłam z grupy(koniec @)i od kilku dni freestyle;p mam już testy OWU i czekam na właściwy dzień cyklu żeby zacząć polowanie;D Co do rozstępów-Asiu-ja używałam kremu Mustela 9 mois lub po naszemu 9 miesięcy:)jak zaczęłąm bardziej rosnąć,smarowałam brzuszek,pupę,biodra,uda i piersi.Wprawdzie nie było mi dane dojść do siódmego miesiąca(byłam w połowie drogi),jednak urosłam trochę tu i tam.Smarowanko moim zdaniem pomogło-nie ma czerwonych krech na moim ciele,krem jest extra-polecony przez moją kuzynkę,która(ma skłonności do rozstępów tak samo jak ja)podczas 2 ciąż(z synkiem i z córcią)dorobiła się...1 rozstępu na brzuszku.Na początku może być tak,że będzie Cię swędział brzuszek-jak troszkę zacznie rosnąć.Wtedy-tak jak mówią dziewczyny-wystarczy zwykła oliwka.I złota zasada przy smarowaniu-na każdym etapie i każdym smarowidłem-regularność;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pankolina 0 Napisano Czerwiec 19, 2012 Zapomniałam dodać,że od 1 d.c.jest ze mną Castagnus i Wiesiołek;)Czuję się po nich fajnie,nie zauważyłam jakichś dziwnych objawów więc najwyraźniej mi służą:)Oby to znalazło realne odzwierciedlenie w tym cyklu...Mogę Wam-przyszłym-prędzej czy później-Mamusiom,zwłaszcza tym Premierowym(nie myślcie o Donku,nie o to mi chodzi;p)polecić książkę dla..przyszłego taty:)Jeśli chcecie,aby Wasz mąż/partner oswoił się jakoś z nadciągającym "nowym"i dowiedział się prostym językiem od normalnego,polskiego faceta,w sposób rzeczywisty i dowcipny o tym co go czeka i jak to wygląda w praktyce zachęcam do nabycia pozycji Dziennik Ciężarowca Tomka Kwaśniewskiego.Geniusz po prostu!Jego felietony ukazywały się na pewno w "Wysokich obcasach"są też do namierzenia w sieci.Mój mąż dostał ją ode mnie pod choinkę(a dłuuugo szukałam odpowiedniej książki)i był zachwycony;)Ja też ją przeczytałam-jest po prostu rewelacyjna,także-polecam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach