Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjakk

co sadzicie o tej ekscentrycznej torebce? nadaje sie do noszenia?

Polecane posty

Gość rmrt ur ur
łoł rzeczywiscia "inna" :) a moglabys zrobic zdjecie jak wyglada na ramieniu?

Gość majjakk
ojej nie berdzo :( nie mam aparatu teraz ,duzo osob mowi zejednak za ekscentryczna wiec ja sprzedam...szkoda kolejny nieudany zakup eh

Gość Macfan26
Ta torebka nie jest ekscentryczna, jest kiczowata i nie chodzi mu tutaj, że jest ohydna, lecz, że zdecydowanie pasuje osobom lubującym się w kiczu i przesadzie. Jeśli nie czujesz się z nią dobrze to sprzedaj.

Gość margocinka
a moim zdaniem nie jest kiczowata ale bardzo oryginalna i ludziom z fanatazja by pasowala:D kicz kojarzy mi sie ze zla jakoscia i badziewem a po tej widac zejest dobrze zrobiona

Gość nie jest ekscentryczna
jest brzydka i kiczowata

Gość korale czerwone hej
nie ejst kiczowata jest oryginlan!! wyglada o wiele lepiej niz ten bazarowy shit z taniej blyszczacej skorki co nosza teraz laski i na kazdym bazarku kosztuje kilkadziesiat zlotych, to jest dopiero badziew i kicz:O

Gość kicz-wikipedia
Kicz (z niem. Kitsch - lichota, tandeta, bubel) - utwór o miernej wartości, schlebiający popularnym gustom, który w opinii krytyków sztuki i innych artystów nie posiada wartości artystycznej. Kicz jest określeniem silnie pejoratywnym i często kontrowersyjnym. To, co dla jednych jest kiczem, przez innych może być uznane za wartościową sztukę. Określenie to powstało ok. 1870 r. w monachijskich kołach malarskich i pierwotnie dotyczyło tylko obrazów. Kicz bywa tworzony świadomie, w celach komercyjnych, gdyż twórczość schlebiająca popularnym gustom zwykle łatwiej się sprzedaje niż dzieła nowatorskie, zaskakujące widza czymś dotąd nieznanym. Z drugiej strony kiczem bywają niesłusznie nazywane wartościowe dzieła, które są tak nazywane z zazdrości, przez środowiska artystów którym nie udało się osiągnąć sukcesu. Za kicz są też często uważane dzieła pretendujące do nowatorstwa, których wartość jest kwestionowana przez współczesnych krytyków, stosujących do oceny normy swego czasu. Krytycy czasami miewają rację i tego rodzaju dzieła idą w zapomnienie jako grafomania. Czasem jednak, po latach, to co dawniej uważano za kicz może się okazać w oczach przyszłych pokoleń wartościową twórczością. Typowym przykładem są tu opery komediowe (opera buffa) Mozarta (Wesele Figara i inne), które w czasach ich powstawania były przez krytyków uważane za artystycznie bezwartościowe, mimo że cieszyły się dużą popularnością wśród publiczności Wiednia. Po latach okazało się, że to publiczność miała rację, a nie krytycy. Mimo że ocena w tej sprawie jest wysoce subiektywną, dość ogólnymi cechami kiczu są nadmierna łatwość przekazu, udawanie jednej rzeczy przez inną (np. lampa z butelki), płytka jednoznaczność i "ładność", a w nowszej sztuce nieraz natrętna "brzydota dla brzydoty", pozbawiona innej treści czy myśli. Wreszcie, celowa kiczowatość bywa świadomie wykorzystywana przez wybitnych artystów, jako forma przekornej wypowiedzi, tworzonej na przekór "akademickim standardom", pokazująca, że sztafaż wszechogarniającej kultury masowej również może stanowić cenne tworzywo i że często zaliczanie czegoś do kiczu jest raczej wyrazem arogancji kulturowej niż obiektywną oceną artystyczną. Jednym z pierwszych przejawów tego rodzaju podejścia do sztuki był dadaizm. Podejście to jest najbardziej widoczne w sztuce zwanej pop-artem, którego najwybitniejszym przedstawicielem był Andy Warhol. Podobny nieco charakter posiada też kierunek sztuki zwany hiperrealizmem.

moim zdaniem to ona wcale nie jest oryginalna i ekscentryczna tylko po prostu beznadziejna i tandetna

Gość malajka00
a mi sie podoba!! barwna i odjechana:D na ulicy widze dziesiatki o wieel bardziej kiczowatych i tandetnych( zreszta malo kto nosi prawdziwe skorzane dobre torby wiec tak gadacie a wychodzi na to ze 80% ulicy to kicz:P) ja bym taka torebke chetnie nosila :P haha bo mi wisz aopienie szarych myszek hej autorka skad ja wzielas??

Gość kokoszkowa
"Kicz (z niem. Kitsch - lichota, tandeta, bubel) - utwór o miernej wartości, schlebiający popularnym gustom, który w opinii krytyków sztuki i innych artystów nie posiada wartości artystycznej" no i co z tego wynika? chyba to ze wiekszosc z tego co jest noszone i ubierane to kicz? wiec to kicz i tamto kicz, a i tak wszyscy to nosza:P