Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2000000000000000000000000000

Pierwsza tabletka ...

Polecane posty

Dzis dostałam okres i mam zamiar zacząć moją przygode z tabletkami. Wezmę ją o 18. Czy alkohol może zmniejszyć jej skuteczność? Z tego co czytałam, przy tabletkach można pić, ale to moja pierwsza i może lepiej nie ryzykować? I jeszcze jedno. Czy tabletki działają już odrazu , czy lepiej pierwsze opakowanie "przeczekać" i dodatkowo zabezpieczać się gumką? Bo równiez sprzeczne opnie słyszałam..??? Dziewczyny pomóżcie :)

Ja tez biore zawsze o 18, tak jak moja pierwsza tabletke wzielam 2 lata temu tak do tej pory.Co do dzialania to niby od razu, ale ja czekalam jeszcze tydzien.akurat minal mi okres. A alkohol? na ulotce jest napisane zeby nie spozywac, ale gin wyjasnil mi ze prawda jest taka, ze mozna pic, ale nie tak zeby wymiotowac, bo tabletka ma stopniowe uwalnianie hormonow i jak ja zwymiotujemy to po prosru przestanie dzialac.A tak narmalnie to mozna pic ile sie tylko chce, byle nie zwracac

Gość prosze ja Ci odpowiem
Witam Cie jesli to twoja pierwsza tabletka nie pij alkoholu, nie wiesz jak bedziesz sie czula, moze byc ci np troszke niedobrze, nie ryzykuj za tem. Alkohol mozesz pic oczywiscie z umiarem, tak zeby nie zwymiotowac:) Jesli chodiz o antykoncepcje jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki. Ja wspolzylam od drugiego opakowania. Chcialam sprawdzic jak sie bede czula. Biore juz tabletki rok najpierw diane 35 ( wtedy w ogole nie wspolzylam przez pol roku ) dopiero stosujac Yashmin zdecydowalam sie :) pozdrawiam i jak masz jeszcze jakies pytania odpowiem Ci napewno:)

pij z umiarem mialo byc:)bo nie wiesz tak na prawde czy bedziesz miala skutki uboczne od tabsow

Alkohol nie zmniejsza skuteczności, ale może spowodować wymioty (może ale nie musi). Ja nigdy nie upiłam się tak, żebym zwymiotowała. Ja przy pierwszym opakowaniu musiałam się dodatkowo zabezpieczać, bo nie wzięłam pierwszej tabletki w 1 dniu cyklu. Ginekolog powiedziała, że gdybym wzięła w 1 dniu okresu, to od razu byłabym zabezpieczona- taką też informację podano na ulotce.

Wiecie, nie chodzi o upijanie się, ale z chlopakiem lubimy sobie wieczorkiem wypić z dwa piwka..:) Najbardziej ciekawi mnie to czy faktycznie można kochac się bez dodatkowego zabezpieczenia...Bo te prezerwatywy już mni do szału doprowadzają :( (Przesunęłam godzinke na 17.30 chyba lepiej tak mi pasuje :) )

Gość prosze ja Ci odpowiem
tak ja sie kocham bez dodatkowego zapezpieczenia byl taki miesiac ze prawie codziennie:) Ja swoje tabletki przyjmuje o 7 rano ( pasuje mi tak poniewaz spedzam caly dzien na uczelni.

Gość brakCierpliwosci
alkoholicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem dzieciaki beda mialy zly przyklad rodzice co wieczorami pija!!! potem tragedie sa!!!!