Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nałog czy przyzwyczajenie

Jak się pozbyć nałogu obgryzania paznokci??

Polecane posty

Odkąd pamiętam obgryzam paznokcie. W tamtym roku się uwzięłam i zapuściłam tak długie, że przypominały tipsy. Mój upór trwał pół roku do momentu kiedy złamały mi się 2 paznokcie i postanowiłam wszystkie wyrównać...:-/ Jak mam przestać?? A jak było z Wami??

Myślisz, że to dobry sposób?? Ja to już prawie wszystkiego próbowałam. Kiedyś nawet używałam soku z aloesu. Jest strasznie gorzki, ale nie pomogło.

Gość carda
ja tez mam problem z tym, co zapuszcze, to nagle zaczynaja mi sie rozdwajac, i je wyrownuje, a wtedy juz mi sie nie chce ich pielegnowac, i zaczyna sie ciuckanie,obgryzanie itd, trzeba poprostu chyba byc cierpliwym, i nie poddawac sie tak latwo. ja wlasnie zapuszczam, bo mi facet powiedzial ze sie brzydzi jak go dotykam :/ i to na mnie podzialalo tak ze juz nigdy niebede chyba obgyrzac

Gość carda
no ja zawsze jak sie ucze i ogladam film to obgryzam, teraz jak sie do tego zabieram to biore sobie marchewki obieram, albo biore paluszki

Mój facet jak by mi tak powiedział, to też bym się przejęła, ale ja nie mam jeszcze tak krytycznie. Jak bym potrafiła wstawić link ze zdjęciem, to bym wam pokazała mój problem, ale nie wiem jak się to robi.

Gość mnie pomogło noszenie w domu
przez 3 miesiące ....10 naparstków :)

Gość trallalalallla
http://www.fotosik.pl/ tutaj wklej zdjecie jak normalnie do portalu jakiegos, i przeslij link jaki ci pozniej pokaze

W moim przypadku obgryzanie wywołuje najmniejszy stres lub nuda przy oglądaniu filmu. Dziś pomalowałam sobie moje knykcie na różowo :) Żeby ten kolor mi przypominał o moim postanowieniu. Dziś mija drugi dzień jak nie obgryzam, ale od czasu do czasu skubie skórki.

Gość carda
tak ten fotosik to dobry pomysl. no ja nie obgryzam drugi tydzien, i sa naprawde ladne :) i tez tak robie ze maluje na bardzo wyrazisty kolor :) palki wygladaj ohydnie z takim kolorem, no ale nalezy sie wstydzic, bo to paskudna sprawa

Za chwile wam prześle moje łapki:) Lekarz odpada. Tu brak zawzięcia w dążeniu do celu.

Już się zalogowałam na Fotosik-u i zrobiłam fotki. Jeszcze tylko potwierdzę mailem i gotowe :)

Gość ja obgryzałam całe życie
aż na którymś tam roku studiów przestałam. i miałam sliczne paznokcie aż do obrony magisterki, trochę przed z nerwó zaczęłam obgryzać i już minął rok a ja znó nie mogę się opanować. w moim wypadku równiez to na tle nerwowym...obecnie nie jest to czas sprzyjający moim dłoniom, a nawet jak już coś zapuszcze to wystraczy małe pęknięcie i już zaczynam skubać i po paznokciach... tu chyba trzeba się zastanowić nad tymi nerwami i popracować nad sobą!

a ja uważam, ze pomalowanie na kolor widoczny pomaga..mi pomógł kiedyś. pomęczy się dziewczna ze 2 tyg i wtedy albo sama sobie zrobi pankokcie albo do kosmetyczki pojdzie.

sorki za błędy:)

Gość mi pomogły tipsy
teraz juz drugi rok mam swoje piękne paznokcie

Pomalowałam je na taki kolor żeby się opanować. Ich wygląd jest skutkiem stałego obgryzania. Do kosmetyczki wstydzę się iść z takimi dłoniami. Muszę trochę zapuścić paznokcie. Po co mi kosmetyczka jak za chwile wszystko obgryzę. Ja potrzebuje domowego sposobu na zapobiegnięcie obgryzaniu.

Pomyślę o tipsach... Ale czy na moje paznokcie da się je założyć??

ale tipsy sa ohydne!!!!! mówiłaś ze już raz udało Ci się zapuścić długie i ładne , to i drugi raz Ci się uda!!!!

Jak kiedyś zakładałam to miałam dłuższe paznokcie i właśnie teraz mnie zastanawia to czy nie odpadną... Miałam tipsy przez miesiąc i bez dopełniania. Jak zrobił mi się odrost to po prostu poszłam na ich osunięcie. Dopełnianie chyba mniej kosztuje, ale czy płytka paznokcia wygląda ładnie??

Wiesz co... Tipsy nie są złe jeśli potrafi się je odpowiednio dobrać. W tamtym roku miałam prawie, że naturalne i nie za długie. Nikt nie zorientował się, że to nie moje.

no ale jak dodasz sobie jakichś cekinów, czy czego tam jeszcze..... ale chyba i tak lepiej zastanowić się i popracować nad problemem...zapewne nerwów i tego jak reagujesz na stresowe sytuacje. oraz popracować nad nawykami, bo nie ukrywajmy ale jak się obgryza całe zycie to człek się przyzwyczaja..., niż stosować środki tymczasowe-tipsy.

Kiedyś trzeba z tym skończyć. Ja chce popróbować wszystkich możliwych środków :) Nie cofnę się przed niczym. A tak w nawiasie... Macie jeszcze jakieś pomysły na walkę z obgryzaniem??

To moze być dobre... Chociaż i tego już próbowałam i nic:(