Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirke6

Różnice programowe na studiach

Polecane posty

Gość kirke6

Czy łatwo jest nadrobić różnice programowe na studiach przechodząc ze studiów dziennych (inzynierskie) na zaoczne (magisterskie) na inny kierunek??

Gość to sobie popatrzcie
wszystko zalezy od uczelni i przedmiotow, a takze od ciebie. jak masz notatki aby sie nauczyc to egzamin chyba jak kazdy inny.

Gość kirke6
slyszalam ze trzeba zrobic roznice programowe z 3 lat! wiec to nie jest chyba takie proste!!! i kiedy mam to niby zrobic? przed zapisaniem sie na studia uzupelniajace?

Gość w trakcie sięto odbywa

Gość Dowalili mi te różnice program
owe. Ukończyłam studia 3 letnie licencjat na wyższej szkole, następnie na uzupełniające magisterskie poszłam na uniwersytet i tu się zaczął mój koszmar. Zaznaczam, że to był ten sam kierunek. Już na wstępie dostałam wykaz 24 ( dwudziestu czterech) przedmiotów do zaliczenia. Miałam na to jeden rok. W kilka miesięcy musiałam zdać egzaminy u profesorów z 24 przedmiotów, oprócz tych 24 miałam , oczywiście egzaminy te co każdy na semestrze. To był koszmar jakiego nigdy nie zapomnę!!!! A wiecie dlaczego mi tyle dali ? Dlatego, że ta moja chora wyższa szkoła, zamiast egzaminy, robiła sobie zaliczenie z oceną. Niestety, żeby to jeszcze były zaliczenia, ale to były zwykłe pisemne i ustne egzaminy, które sobie nazywano zaliczeniami w indeksie. Niektóre zalioczenia to był na przykład egzamin podzielony na trzy egzaminy i to pisemne a potem ustne. Moja rada taka: Nigdy nie chodźcie na studia gdzie są zaliczenia w indeksie, chodźcie tam gdzie są same egzaminy na semestrze. Zaoszczędzicie sobie osiwienia kiedy będziecie musieli zaliczyć 24 egzaminy.