Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dianne

seks i miłość

Polecane posty

Gość Dianne

Powiedzcie mi, bo ja coraz bardziej tracę wiarę w ludzi. Chodzi mi o to, ze coraz bardziej wydaje mi się, że facet nie jest zdolny do miłości, każdemu chodzi wyłącznie o seks, a pojęcie i uczucie jak "miłość" jest mu obce. Nie wiem jak to jest. napiszcie mi jakie jest Wasze zdanie. Jak facet oddziela miłość od seksu, jak jest jak kocha, co czuje jak cjhce kobietę tlyko cieleśnie. Proszę o poważne odpowiedzi.

Myślę, że facet potrafi naprawdę pokochać. Mój były po dwóch latach chodzenia ( nie spaliśmy ze sobą) oświadczył mi się i zgodził się czekać do ślubu. To o czymś świadczy.

Gość gfhfhgfh
Jo, świadczy o tym, że nie ma chyba jaj ;)

Gość ankietka ...
Ojj z moich obserwacji wynika, ze może faceci jak juz się zakochają, to przeważnie głeboko i prawdziwie ... az przesadnie ... :P Potrafią latami przeżywać nieszczęśliwą miłość .... :P

Gość Dianne
Nie wiem, bo ja jestem typową romantyczką i czasem jak patrze na facetów co bzykają alski w dyskotekach a one się tak nie szanują i same sie proszą żeby były traktowane jak dziwki... Marzę o wielkiej miłości, w sumie już chyba taką od roku mam, facet naprawdę się stara, ludzie mówię ze szaleje ze mną... a jednak ja ciągle się boję.. Nie wiem, jestem jakaś chora! Pogadajcie ze mną i przemówcie, bo chyba nikt nie potrafi.

Gość gfhfhgfh
Te Twoje marzenia o wielkiej miłości są normalne. Tyle, że tak jest na początku. Gdy dojdzie do tego odpowiedni staż bycia i życia we dwójkę, rutyna, codzienność, to inaczej będziesz patrzyła na świat.

Gość ankietka ...
Bo tak naprawdę największe i prawdziwe miłości to są te nieszczęśliwe i niedokończone ... A po tym leczą się rzekomą zemstą na innych przelatując .. zostawiają... A druga część to przelatywacze sportowi ... czyli właściwie bezmózgowi .. :O

Gość Stary karnisz
Zacznijmy od tego że miłość to nie jest uczucie...

Gość mmoooli
a obawiasz sie, ze facet chce byc z Toba tylko dla seksu? Wiesz mezczyzni maja swoje potrzeby, jedni sobie z nimi radza i czekaja do slubu, inni poszukuja stalej partnerki, a jeszcze inni zaliczaja wszystko co sie rusza... Skoro facet dlugo sie o Ciebie stara to chyba - moim zdaniem - swiadczz o tym, ze mu na Tobie zalezy.

Gość mmoooli
Stary karnisz - czym jest milosc Twoim zdaniem?

Gość salamandrrra
miłość to decyzja :D

Gość a ja powiem ze mam wlasnie
odwrotnie :P - ja bym go "zjadla" a on????????? uwaza ze poki nie ma miedzy nami wielkiej milosci nie wskazne by bylo aby miedzy nami dochodziło do czegos wiecej niz jakies pieszczoty. Mysle ze to jest fer zachowanie - tylko mi ciezko czasem się powstrzymac :P wiec chyba sa faceci dla ktorych nie liczy sie tylko sex.

Gość Dianne
Miłość to nie uczucie.. a co, emocja? Tak, właśnie boje się, ze jest dla łóżka... wiem, ze tak nie jest, chociaż jesteśmy ze sobą rok, to on ciągle bardzo się o mnie stara, przychodzi kiedy tlyko może, robi wszystko żebym była szczęśliwa, widzę jak cieszy go mój uśmiech, jak mnie tuli jak mi źle... Kurcze, ja rozumiem, że facet ma potzreby, ze lubi seks- przecież ja też go lubię! i Lubię go z nim uprawiać... Ale patrze na to dzisiejsze społeczeństwo, tych bezmózgich dresów, tlyko zeby fajna dupka była, \"ale bym wyruchał\" etc... to po prostu nie mogę :(

Gość Stary karnisz
Miłość to bezinteresowne pragnienie dobra dla drugiej osoby, to nie uczucie, to po prostu miłość.

Gość ankietka ...
Domyslam się do czego zmierzasz ... Owszem ludzie źle widzą miłość .. czekają na taką wersję bajkową itd ... A to nie jest tak ... aby coś się stało pomiędzy ludzmi to jest to odpowiednie nastawienie, gotowość, nastrój, odpowiedni czas itd ... sporo czynników .. jak wystąpią, to ludzie czują się zakochani .. Ale to nie jest takie nieziemskie, tylko pewna suma czynników ... żadna magia ...

Gość mmoooli
ojj nie przejmuj sie innymi wazny jest Twoj facet

Seks zawsze byl wazny dla ludzi (z nieznanych powodow zwlaszcza dla mezczyzn), to ze ktos uprawia seks dla samego seksu nie znaczy, ze Twoj facet cie nie kocha, co za tok myslenia :O

Gość gfhfhgfh
Jakaś mitomania na kafe i idealizowanie panuje. Żyjcie po prostu, nie myślcie za dużo o czymś, co jest sprawą uczuć i emocji. Rozmyślania, rozważania nie są aż tak potrzebne by kochać, czuć i trwać.

Gość Dianne
dzięki Wam za te słowa. Enamorada - proszę, nie krytykuj mojego toku myślenia. Po prostu potrzebuje z kimś pogadać o wątpliwościach, czy to coś złego? Powiedzice mi jeszcze bo jestem ciekawa - czym się różni jak facet chce tylko ciała kobiety, a czym jak ją kocha. znaczy co wtedy czuje, o czym myśli. znaczy według was.

Gość gfhfhgfh
A seks jest dla ludzi i człowiek powinien cieszyć się nim. Każdy też jest inny. Jedne kobiety mają jakieś zahamowania, opory, wzbraniają się przed tym, za dużo myślą i stwarzają problemy tam, gdzie ich nie ma, a inne rozpisują się o tym, że ich facet zbyt rzadko się z nimi kocha, albo za mało się w łóżku stara. Różni ludzie, różne potrzeby.

Gość gfhfhgfh
I z tego, co wiem, to prawdziwa miłość między kobietą i mężczyzną jest miłością erotyczną. - przeczytałem kiedyś temat miłości, seksu i związków w jakiejś gazecie, gdzie psycholog tłumaczył, co, jak i dlaczego.

Gość Dianne
Stary karnisz - masz całkowitą rację. Pięknie powiedziane. Szacunek.

Jak facet chce seksu to mysli: Ale bym ja bzyknal. Jak facet kocha to mysli: Ale ona jest kochana, wspaniala i slodka.

Gość Dianne
wiem, ze jest erotyczną - sama uważam, ze sks w związku jest potrzebny, że to jest bardzo fizyczne przeżycie, ale chyba nie tlyko - przynajmniej dla mnie. rozumiem, ze tzreba się nim cieszyć - chce tlyko zeby zwia,zek z facetem, nie był czysto fizyczny, żeby on nie widział we mnie tlyko ciała. a same wiecie, ze jest ciężko, jak sie widzi dzisiejsze sytuacje uwierzyć ze seks może wiązać się z miłoscią....

Gość gfhfhgfh
Wiem. Na marginesie: Związki oparte głównie na seksie szybko się rozpadają - udowodnione i statystycznie sprawdzone.

Gość Dianne
To w takim razie jak się różni ta miłośc mężczyzn od naszej? I w ogóle czym ona dla nich jest?

Gość gfhfhgfh
Dianne - wiem o co ci chodzi. Ja sam zauważyłem w swoim związku kiedyś, że seks dominował u mnie i mojej kobiety. I zacząłem mieć wyrzuty sumienia bo przecież kocham ją bardzo a co się spotykaliśmy (codziennie) to od razu do wyra. I zacząłem stopować. Zależy mi na niej a czas wolę i staram się poświęcać słuchaniu jej, rozmawianiu z nią, delikatnych masażach, spacerach. Gdy przystopowałem z seksem, to bardziej ją rozumiem, wiem o niej znacznie więcej, staram się oddawać jej całkowicie i bardziej ją kocham. Cieszę się teraz nie dlatego, że miałem super seks z nią i czekam na więcej, tylko cieszę się, że po prostu jestem z nią, że mogę być przy niej, że czuje się przy mnie bezpieczna i rozumiana, że kochamy się, super dogadujemy i przede wszystkim żyję z myślą o tym, żeby była szczęśliwa. Wszystkiego można się nauczyć i przede wszystkim najważniejsza jest rozmowa, szczerość.

Gość Dianne
Jej... jak dobrze że to mówisz. Nie masz pojecia jak te słowa mi pomogły... a wiesz dlaczego? Bo ostatnio mój facet też do mnie powiedział ze... znaczy ze my się kochamy często i on nie chce zebym ja pomyslala albo odczuła ze my jestesmy razem tlyko w łóżku, a poza tym nie rozmawiamy nic i w ogóle. I powiedział, ze jak się będę z tym źle czuła to nie ma problemu i mozemy przystopować.. dobrze, ze są tacy ludzie jak Ty. Dzięki Ci.

Gość gfhfhgfh
Więcej rozmowy po prostu :) Jak tak Ci mówił, to jest chyba dobrze. A i seks, jak jest trochę rzadszy, to bardziej spontaniczny :) Pozdrawiam :)