Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabymabojesie

KREDYT BRAC CZY NIE BRAĆ - DO DOSWIADCZONYCH

Polecane posty

Gość chcialabymabojesie

witam stoimy przed dylematem wziac kredyt czy nie , mamy działke , marzymy o domku , ale przeraza nas perspektywa kredytu , jestesmy mlodzi mamy po 25 lat , zarobki , ja 1600 , mąż 2200. Z jednej strony bardzo chcielibysmy zrealizowac marzenei o domku ale boimy sie zaduzyc do poznej starosci , ze cale życie spedzimy na spłącaniu rat , pewnie wtedy nie bedzie juz szans na rozrywki , ja nie chce się szczypac z kazdym groszem a mąz mówi ze damy rade, dodam ze mamy mozliwosc isc na słuzbowe mieszkanie. Pytanie do doswiadczonych w braniu kredytu - czy jesli mielibyście wybór to wzielibyście kredyt jesczez raz?

Gość dacie radę

Gość ja juz nigdy bym nie wzięła

Gość asdas
przede wszystkim idźcie do dobrego doradcy/banku. Trzeba ocenić waszą zdolność kredytową. Jeżeli nie macie dodatkowych zabezpieczeń czy wolnej kasy to niestety z kwotą 3800 netto nie za dużo zdziałacie. Przy zdolności kredytowej będą brane pod uwagę wasze wydatki, karty kredytowe itd. A jeżeli chodzi o sam kredyt. hmm ciężka sprawa - z jednej strony mobilizuje to człowieka do pracy i zarabiania...z drugiej czasami jest ciężarem jak diabli i potem rodzą się problemy ( jest tu jeden topik taki...) w momencie kiedy jedno z was przestaje pracować/rodzi się dziecko/jest strata pracy... Ja wzięłam, ale przy moich zarobkach nie stanowi to problemu. 1/4 idzie na kredyt.