Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaartusssssiekkkk

Ciąża???

Polecane posty

Gość maaaartusssssiekkkk

Wiem że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie ale być może któraś z dziewczyn odwiedzających to forum miała podobne objawy które okazały sie ciążą. Od około 3 dni mam jakby napięcie przedmiesiączkowe, kłucie w dole brzucha, zwiększony apetyt. W ogóle tak jakoś mnie nosi, nie mogę sobie czasem miejsca znależć. Albo to objawy na miesiączke albo na ciążę. Dodam ze ostatni okres mialam 11 pazdziernika. Co sadzicie o moim przypadku? Czy miala ktoras z was podobne objawy???

Gość maaaartusssssiekkkk
acha :) czyli wszystko mozliwe... dziekuje :)

Gość Dianka999
A podstawowe pytanie, zabezpiecza;las sie? Czy zabezp. zawiodlo? Jaka dlugosc cykli?

Gość maaaartusssssiekkkk
Ogolnie zabezpieczamy sie. Ale w tym miesiacu zdarzylo nam sie dwa razy kochac sie bez zabezpieczenia. Cykle mam bardzo nieregularne.

Gość kamilla-kamilla
przed okresem mam takie objawy

Gość catarina777
Ja nie mam okresu już dwa tyg.Testy ciążowe negatywne choc jeden niepewny.Usg dopochwowe nie wykryło ciązy.Lekarz przepisał mi tabletki na wywołanie okresu - biorę 3 dzień a na nic się nie zanosi.Brzuch czasem pobolewa,piersi normalne tylko apetyt duży.Też już nie wiem co myśleć.dodam,że mam małą torbielkę z niepękniętego pęcherzyka i jestem po odstawieniu tabletek.

Gość maaaartusssssiekkkk
Tak, tak. Być może te objawy zapowiadają zbliżającą się miesiączkę. Zastanowiło mnie to tylko troszkę bo raczej nigdy nie miałam tak wyrazistego napięcia przedmiesiączkowego A wiem że teoretycznie w ciąży mogłabym być bo kochałam się w tym miesiącu bez zabezpieczenia. Moje sutki stały sie teraz wrażliwsze, wciąż od czasu do czasu pobolewa mnie podbrzusze i jajnik. No i mam duuużo śluzu... Tak więc jestem strasznie ciekawa czy to aby nie ciąża... Chyba wkrótce złapie za teścik :)

Miałam identycznie , też miałam cykle nieregularne, i też myślałam ze to przed okresem ale nadal go nie było teraz jestem w 16 tygodniu ciąży:)

Gość maaaartusssssiekkkk
No strasznie jestem ciekawa jak to sie ze mna dalej potoczy ;) Dzis zauwazylam u siebie zgage ktora pojawia sie na moment, znika i tak co jakis czas... Poza tym ta ciagla wrazliwosc piersi (sutkow) i przejsciowe pobolewanie brzuszka, klucie w dole. Chyba nie wytrzymam i kupie sobie jutro tescik :)

Gość maaaartusssssiekkkk
Menia21 a jesli moge spytac, pamietasz moze w ktorym dniu cyklu zaszlas w ciaze? Tak mniej wiecej.

Witam was serdecznie. Tak się składa ze od kilku dni mam takie same objawy.. Boli mnie podbrzusze, strasznie dużo jem (np.czekoladę i gołąbki albo śledzie w occie z serkiem homogenizowanym itp.) no i ta zgaga... Jakie są pierwsze objawy ciąży, które zaobserwowałyście u siebie?

Gość maaaartusssssiekkkk
Witaj PunkGirl :) Witaj w klubie TYCH objawow ;) Mysle ze w Twoim przypadku moga one jak najbardziej zapowiadac ciaze lub oczywiscie miesiaczke... Zgaga o ktorej piszesz moze byc (jesli nie jest objawem ciazy) wynikiem mieszanki jedzenia ktora sobie ostatnio serwujesz ;) A przed okresem tez ponoc sie duzo je. Tak wiec dopoki nie zrobimy tesciku lub nie wybierzemy sie do lekarza to nie dowiemy sie z obserwacji tych objawow. No chyba ze do tego czasu dostaniemy juz miesiaczke. PunkGirl a powiedz mi kiedy powinnas dostac okres???

Ehh..mieszam jedzenie to fakt. Ale szczerze mówiąc to nie planuje zostać na razie mamusią.. może za rok ale nie teraz.. i nie uśmiecha mi się to.. A okres powinnam dostać 24 listopada. Tak szczerze powiedz mi ile masz lat?? Planowałaś dziecko?

Gość maaaartusssssiekkkk
Ja mam 20 lat i nie planuje na razie dzidzi ale gdyby okazalo sie ze jestem w ciazy to straaasznie bym sie cieszyla :) Mam narzeczonego ktorego jestem absolutnie pewna. A Ty ile masz latek jesli moge spytac??? I w sumie masz jeszcze troszke czasu na termin okresu. Bo ja mimo iz mam ostatnio strasznie nieregularne miesiaczki, sugeruje sie 31-dniowymi cyklami ktore mialam kiedys. I jesli patrzec w ten sposob to powinnam dostac okres dzis ;)

no cóż martusiak ja miałam takie objawy i dzis 15 tydzien ciazy tylko ze mnie mocniej niz normalnie bolały piersi

Gość maaaartusssssiekkkk
No ja juz sie tak zastanawiam czasem czy aby za bardzo nie wmawiam sobie ze czuje TO wszystko. Dzis juz troszke mniej odczuwam to napiecie przedmiesiaczkowe, moze to przez to ze miesiaczka rzeczywiscie zjawi sie lada chwila... Piersi mnie nie bola, sa tylko na sutkach wrazliwsze i troszke mnie swedza. Czasem pojawia sie ta zgaga. Boje sie zrobic test...

No ja mam 19 lat wiec mamy podobnie. Mam przed sobą mature wiec wolałabym poczekać z dzieckiem. Co do mojego ukochanego też jestem pewna, ale on mnie zapewnia że to niemożliwe żebym była w ciąży bo wszystko dobrze poszło. Również się zastanawiam czy sobie za bardzo nie wkręcam tego że mogłabym być w ciąży. Piersi również mnie nie bolą. Test zrobię jutro, ale pewnie będę się bać i go nie zrobię wiec wiem co czujesz martusiek..

dziewczyny zróbcie sobie test ciążowy, badanie krwi na zawartość hcg i będziecie miały pewność.

Gość maaaartusssssiekkkk
Gaja* dziekuje za rade. Chce zrobic tescik tylko ja w przeciwienstwie do PunkGirl chcialabym zobaczyc 2 kreseczki. ;) Tak bardzo bym sie cieszyla... Ja jestem juz po maturce, jestem na pierwszym roku studiow zaocznych, mam prace wiec jestem w nieco lepszej sytuacji niz ty PunkGirl . Mysle ze jesli Twoj facet zapewnia cie ze nic sie nie stalo to powinnas mu zaufac. Ale zrobic tescik na pewno nie zaszkodzi a bedziesz potem spokojniejsza. Napisz mi koniecznie co wyszlo.

Gość maaaartusssssiekkkk
Nie dziekuje aby nie zapeszyc ;)