Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aluzinka26

zaplata kary - koleje mazowieckie -prosze o pomoc !!!

Polecane posty

Gość Aluzinka26

Witam, Prosze o pomoc. Mialam bilet kolejowy kwartalny, ale niestety nie mialam wpisanego imienia i nazwiska i nr dowodu osobistego na bilecie. "Renoma" wlepila mi kare z tego tytulu. Pokazalam mu swoj dowod osobisty. Mowie do niego, ze moge wpisac na jego oczach ten dane na bilecie. Odmowilam podpisu kary, powiedzialam, ze moge isc z nim na policje. Byl arogancki. Od 17 lat jezdze koleja i zawsze kupuje bilty. Od dwoch lat moja firma zwraca mi 50% kosztow za bilety. Jak uniknac kary ? co napisac w odwolaniu ? Wziac kilka ostatnich faktur z firmy i wyslac jej w zalaczeniu do pkp, pokazujac,ze regularnie korzystamz z kolei ??? Pomozcie prosze :-(

Gość plamoja rada
Napisz odwolanie, ale w milym tonie, bo jakby nie bylo, to Twoja wina. Napisz,ze tyle lat jezdzis zkoleja,ze jestes ich stala klientka,ze zawsze bylo milo, ale ze z jakis waznych powodow zapomnilas wpisac te dane, ze sie zdiwilas ze pan taki niemily byl, ze w pierwszej chwili myslalas,ze kare zaplacisz i ze pojdziesz do ....mediwow czy jakiejs inspekcji pracy ze skarga na kontrolera, ale ze wzgeldu na to,ze przez tyle lat nie mials z nimi problemow to moze oni Ci daruja kare a ty skareg :)

Gość facet_nom
Powiem tak, jesli odmówiłas podpisu kary i nie podpiałas mandatu to masz sprawe wygraną. Jesli natomiast juz ten mandat podpiałas to sprawa jest nie do odkrecenia. Pamietaj, jesli cos jest sprzecznego z czym sie nie zgadzaz, nigdy nie podpisuj mandatu pomimo ze masz 7 dni na odwolanie bo i tak go zapłacisz. Wtedy tylko grodzki i tam jest duza szansa na uzyskanie tego o co sie walczy. Poza tym w grodzkim majątyle spraw ze bardzo mozliw ze sie to przeterminuje i bedzie kompletnie po kopocie. pzdr

Gość Aluzinka76
witam, czy ktos ma jeszcze jakies uwagi ? czy ta sprawa jest przeze mnie wygrana ?? prosze o pomoc