Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andalei

Domowe sposoby na piękne włosy

Polecane posty

Gość andalei

może któraś z was zna jakieś domowe sposoby żeby włosy stały sie mocniejsze mniej sie lamaly i były bardziej lśniące?

Cytryna. :) Na moje blond naturalne wlosy dziala cudownie. Wyciskam sok z 2 cytryn i daje na wloski, czekam jakies 10 minut i myje wlosy szamponem :) Pozniej lsnia i są gładkie.

Gość andalei
ale to działa tylko do blond włosów? bo cytryna z tego co wiem rozjaśnia troche. ja jestem brunetką i nie mam zamiaru tego zmieniać.

No napewno cytryna rozjasnia wlosy ale trzeba je wtedy wystawic na sloneczko, z czegor ozjasnia tak malutko, ze napewno nie byloby widac na twoich wloskach :) Ja kiedys uzywalam bardzo czesto prostownicy, musialam scinac wlosy bo mi sie tak poniszczyly.. a teraz uzywam szamponów garnier fructiss i jest to najlepszy szampon jaki kiedykolwiek mialam, myje wlosy wieczorem, same wysychaja, budze sie rano i są gladkie i proste :) z serii fructisa jest naprawde wiele rodzajow: do jasnycxh do ciemnych do suchysz :) Uwielbiam, uzywam juz 3 miesiąc. Ale domowe sposoby.. raczej nie znam. Pewnie jakies maseczki albo wyciagi ze skrzypów, ale nie mam tutaj dośw. :)

Gość andalei
a ile kosztuje ten szampon co używasz? i na ile ci starcza? co ile myjesz wlosy?

Myje co dwa dni, najlepiej kupić go w Rossmanie bo duży kosztuje tam 9.99 a w normalnym sklepie małe tyle kosztują. Starcza mi hm... na 1.5 miesiąca? Bardzo go polecam!

Gość andalei
Czerwony Tulipan: dlaczego są do dupy? znasz jakies lepsze?

Szczerze mowiac niektore WŁOSy są "do dupy" :D jak mowilam mam naturalne :) czyli niezniszczone, wiec szampon dobrze działa na moje włoski. Do autorki topiku: Dlaczego nie napiszesz nam jakie masz włosy? Wtedy lepiej dobrac kosmetyk :)

Gość andalei
no ja mam włosy bardzo łamliwe. myje codziennie. nie ma innej opcji zebym myla zadziej bo szybko sie prztluszczają. ale nie tu jest problem. tylko wlasnie w tym ze sie łamią., nie moge np związać kucyka z wszystkich wlosow bo jak zbiore tez grzywke to sterczą takie krociutkie wloski :(

Gość andalei

Gość są domowe sposoby
maseczka z żółtka i jedz dużo cebuli

Gość klartyu
surowe jajko na głowę!

Gość pani od włosow spec
stercza Ci krotkie bo one odrastaja, chcesz zeby sie wzmocnily - kup w aptece wax, idz do sklepu fryzjerskiego tam ci doradza i szampon i maseczke! Naprawde polecam! tylko włosy trzeba zobaczyc... na odległosć Ci nie doradze, zapraszam do sklepu

Gość pani od włosow spec
a jak chce Ci sie domowymi sposobami bawic to podam ci przepis na maske zołtko, łyżka olejku rycynowego, łyżka nafty kosmetycznej, 3 kapsułki capivit a + e ( rozdusic), 4 łyżki bazy (byle jakiej maseczki moze byc najtansza byle byla gesta) nalozyc na suche wlosy, nalozyc czepek, zawinac recznikiem i chodzic 1-2 godziny - efekt gwarantowany, wyprobowane, tylko tzeba sie pobawic i robic regularnie

Gość actia
co to jest baza?

Gość pani od włosow spec
cos w czym rozmieszasz składniki, napisalam to wyzej baza to byle jaka maseczka, byle jakiej firmy moze byc z joanny za 5 zł, nada sie swietnie byle byla gesta:)

Gość pani od włosow spec
maska ktorej przepis dalam działa na kazdy rodzaj włosow, suche, zniszczone, łamliwe, tłuste - kazde odzywi , kazde! wyprobowane przez klientki z naprawde dobrym efektem

Gość kkddaaaaaaaaaa
Dla mnie frittisy też są do niczego. Najlepszy szampon, jaki kiedykolwiek miałam - a mogę śmiało powiedzieć, że przetestowałam WSZYSTKO, co jest na rynku w zwykłych (niespecjalistycznych) sklepach - to L'Oreal różowy z proteiną perły a teraz z citrusem. To jest jedyny szampon, po jakim moje farbowane włosy są gładkie i lśniące. Ale prawdopodobnie jest to sprawa indywidualnego doboru i każdemu podchodzi co innego.

Gość stokrotka

Moim zdaniem domowe sposoby mogą być przydatne i stanowią dopełnienie dla aptecznych szamponów i odżywek. Żadna z nas nie jest w stanie dobrej odpowiedniej proporcji, bez odpowiedniego wykształcenia. Dla mnie odżywianie włosów zaczyna się od wewnątrz organizmu a kończy na produktach, takich jak Biotebal. Wszystko powinno trwać ze 3 tygodnie i być powtarzane regulrnie. Wtedy możemy mieć zagwarantowane efekty. 

Gość Kuba

Popiera, lepiej zainwestować w biotynę i mieć pewność, że naprawdę wzmacniamy włosy, a nie bawimy się w kosmetyczkę.