Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kini aa

endometrioza

Polecane posty

Gość kini aa

Witam tydzien temu mialam zabieg laparoskopii z powodu cysty, jednak okazalo sie ze mam rowniez endometrioze i w zwiazku z tym mam pytanko poniewaz lekarz powiedzial zeby postarala sie zajsc w ciaze w ciagu 2 cykli a jesli sie nie uda to bede musiala sie poodac leczeniu. Jednak wszedzie gdzie czytalam to lekarze od razu zalecaja leczenie po laparoskopi a pozniej starania o dziecko. Niewiem co robic czy probowac czy od razu sie leczyc? Czy ktorej z Was tez tak zalecil lekarz jak mi?

Gość endometrium to jest początek
braku dni płodnych itd.

kini aa myslę ze Twój lekarz dobrze Ci radzi , po laparoskopi jestes oczyszczona z ognisk endometrialnych , masz udroznione jajniki i jajowody ,usunięte zrosty , to własnie teraz masz największe szanse za zajscie w ciąze , nie zmarnuj tego !!!! Nie potrzebne jest Ci teraz leczenie

Witam ja mam taki problem mam 22 lata byłam u 3 lekarzy mam torbiel 3 na 2 endometrialna juz ponad poł roku i ona raz sie zmniejsza raz powieksza do tych rozmiarow nigdy nie była wieksza i lekarz dał mi na nia tabletki antykoncepcyje mam je brac dopoki nie bede chciała zajsc w ciaze jak sie zdecyduje na ciaze wyedy mam odzucic a o urodzeniu mozna myslec o operacji co wy na to myslicie czy nie bede miałą problemow jesli za ok 2 lata bede chciała zajsc w ciaze bo jak wiadomu dziecko to odpowiedzalnosc i trzeba byc w stałym zwiazsku zeby o tym wszystkim myslec (a tak naprawde to w przyszłosci bardzo chciałabym zostac mama) ale czy nie bedzie z tym problemow jeslij mam torbiel endometrialna?