Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medycyna nniekonwencjonalna

medycyna chińska- zioła na zaburzenia hormonalne,kobiece problemy

Polecane posty

Gość spell
Zdecydowanie najgorsze jest to, że ludziom się wydaje, że ta chińska medycyna jest taka prosta w obsłudze. Ja jestem w ogóle zdania, że jeśli z czegoś korzystać, to tylko po konsultacji ze specjalistą. Ale nie - lepiej jest przeczytać na forum;) Albo po przeczytaniu jednej książki się ludziom wydaje, że pozjadali wszystkie rozumy. Moja znajoma się np. ze mnie śmiała, że idę do specjalistki w sprawie odchudzania (konkretnie do Małgosi Szkurłatowskiej z Chantal w warszawie), - moja koleżanka właśnie czytała i stosowała sobie dietę i jej nie wyszło... a mi wyszło:) czy też raczej wychodzi. Bo osoba, która się na tym zna jest lepsza niż przeczytanie książki i zgrywanie mądrego.

Byłam na wizycie u pana Waldemara Ł. z Puław-badał mój język.Czy ktoś był u niego,słyszał o nim? piję zioła przygotowane przez niego-miesiąc kuracji przeszło 700zł.Trudno mówić o efektach po miesiącu.

Gość lisia111
spell masz 100% rację. Najgorzej to spróbować czegoś po łebkach, na własną rękę, a potem chodzić i opowiadać że nie zadziałało. A z medycyną chinską jest jak z każdą medycyną: tylko osoby przekwalifikowane mogą z niej skorzystać. A Pani Gosia z Chantala to jest wręcz słynna w Warszawie, już parę razy słyszałam jak ludzie sobie ją polecają pocztą pantoflową, więc chyba warto skorzystać z jej wiedzy i doświadczenia.

Gość tcm
witam jestem lekarzem tradycyjnej chińskiej medycyny studiowałem w Chinach Osoby zainteresowane mogą się ze mną kontaktować : www.tcm-online.com.pl dziękuję 'Tomasz

Gość EĆKA
dziewczyny, mam włókniaka w piersi, a mianowicie grzuczolakowłókniaka, w sumie to 2 - tyle, że 1 niewyczuwalny 1 : 20x11 mm 2 : 7mm czy da się je wyleczyć ziołami? mam 20 lat.

Gość gość
hej Tez mnie interesuje medycyna chinska i ziololecznictwo, ja np cierpialam na chroniczny ból zatok, i przyjełam chyba tone antybiotyków zalecanych przez naszych lekarzy. I kiedyś zaczełam zgłebiac medycyne chińska i tam szukac alternatywy na moje zatoki i zaczełam stosowac i od dłuzszego czasu nie wiem co to jest ból zatok. A swoja droga jak szukacie ziół i ich przeznaczenia to tutaj macie wszystko fajnie opisane jakie zioła i na co pomagają http://modanaurode.pl/html/medycyna_chinska.html Pozdrawiam Marta.

Gość BeataR4167
Używaliście leku co się nazywa Rosmarinus Complexe Nr 24? No bo szukałam danych dotyczących tego preparatu i chciałam Was zapytać. Może możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym leku? Opłaca się go używać, znacie jakieś zamienniki? Tu zanalazłam trochę komentarzy o Rosmarinus Complexe Nr 24: http://www.listalekow.pl/rosmarinus-complexe-nr-24/ - uważacie, że można się tym sugerować? Nie w smak mi się i wydać bezsensownie sianko, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Dziękuje z góry za ewentualną pomoc.

Gość gość
Moim zdaniem medycyna chińska może przynieść naprawdę wymierne rezultaty, ale zdecydowanie powinna być skonsultowana z lekarzem, ja od jakiegoś czasu leczę się tu: http://www.qi-med.com/ i przyznam, że czuję się o wiele lepiej. Mam lepsze samopoczucie i moje problemy z kręgosłupem zdecydowanie się zmniejszyły.

Gość Kuniak
znacie jakiegoś dobrego specjalistę w Krakowie? Proszę o pomoc Moze być też śląsk

Gość gość
ja nie za bardzo mam zaufanie do takich metod :P

Gość gość
Dlaczego ? możesz się na własnej skórze (dosłownie i w przenośni) przekonać, że działa  w dobrym gabinecie, jeśli jestes w rękach odpowiednich terapeutów to nie ma się czego bać i nie ma co od razu wyrokować, że to nic nie da. Wierzcie, ze Medycyna chińska działa na hormony ;) Sporo też zależy od nastawienia . Ja poszłam do najlepszej specjalistki medycyny chińskiej w Katowicach, Małgorzaty Molendy przyjmującej w Qi-Medzie – wtedy głownie chodziło mi o porady dietetyczne i poprawę ogólnego samopoczucia przy spadku energii, ale zalecona terapia podziałała na cały organizm i poprawa jest odczuwalna.

Gość gość
Ziołolecznictwo to potęga! ;) Ale ja wolę polskie zioła - łatwiej je zdobyć i wiemy, że pomagają ludziom z naszej szerokości geograficznej. Tu są ciekawe rzeczy na ten temat : http://terapiasokami.pl/leki-polne

Gość yankkaaa
Aktualnie stosują chitozan i sobie chwalę. Kupiłam to na stronie zdrowiez http://tiens.pl. Oryginalny towar od Tiens, prosto z Chin. Mi chitozan pomaga zwłaszcza na nadkwasotę i wzdęcia, chociaż zasięg pozytywnych skutków jest dużo większy.

Gość tygassw
Ciekawy, sześciowarstwowy, jonizujący materac terapeutyczny mają w sprzedaży w sklepie Tiens – klubtiens.pl. Kusi mnie, bo niestety w ostatnim czasie mam duże problemy ze snem. Do tej pory produkty marki Tiens mnie nie zawiodły, więc...:)

Gość Kebina

Słuchajcie, a słyszeliście, że można już w PL kupić Kavę? Nie, nie chodzi mi o tę czarną kawę, którą pijemy na co dzień. Można kupić np. na kavasklep.com - poprawia nastrój, rozluźnia:) może nie poprawi hormonów, ale nastrój np. w pmsie na pewno 😄

Gość Marta

A bioenergoterapia słuchajcie, ktoś próbował może z was? Ja trafiłam na seanse do Klaudii Szewcowej, w sumie dzięki mamie bo to ona tą panią wyszukała. Nie mogła patrzeć jak się męczę. Ogólnie mówiąc dużo osób sceptycznie podchodzi, ale często to tylko słowa, nawet nie spróbowali. Mi Klaudia Szewcowa bardzo pomogła, wiadomo że to nie był jeden seans, ale najważniejsze że wracam do zdrowia, a niedługo do pracy.