Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze odpowiedziec jesli

Minelo prawie 9 godzin

Polecane posty

od wziecie mojej tabletki antykoncepcyjnej yashmin przyjelam ja o 7 rano. Jakis czas temu dostalam biegunki. Czy antykoncepcja nie jest oslabiona wazne dla mnie pytanie.

upup

Teoretycznie jest osłabiona. A długo bierzesz tabletki? Ja biorę od ponad roku i też czasami miałam biegunke. Starałam się wtedy nie kochać. Przeczytaj ulotkę, lub następnym razem zapytaj lekarza. 🌼

dlugo juz ponad rok. No wlasnie tylko ze juz minelo 9 godzin to byla jednorazowa biegunka. A tym tygodniu wspolzylam tylko raz. Tylko nie wiem jak od nastepnego tygodni bo zostal mi jeszcze jeden. Pierwszy raz mialam biegunke nie byla raczej ostra

wizyte mam w grudniu na poczatku porozmawiam, na wszelki wypadek nie bede juz wspolzyla do konca opakowania.No ale mysle ze skutecznosc sie nie oslabila

Cytuje ze strony www.yasmin.pl : "Jeśli wystąpiły wymioty lub ostra biegunka substancje czynne preparatu Yasmin mogą nie wchłonąć się całkowicie. Jeżeli wymioty wystąpiły w ciągu 3 do 4 godzin po zażyciu tabletki należy, jak najszybciej przyjąć nową tabletkę. Jeżeli minęło więcej niż 12 godzin należy postępować zgodnie z zaleceniami dotyczącymi pominięcia tabletki. W przypadku ostrej biegunki należy skontaktować się z lekarzem." "Minęło więcej niż 12 godzin od chwili pominięcia tabletki lub pominięto więcej tabletek. Skuteczność antykoncepcyjna preparatu Yasmin może być zmniejszona. Dlatego pacjentka musi zastosować dodatkowe metody antykoncepcyjne. Im więcej kolejnych tabletek pominięto, tym większe jest ryzyko słabszego działania antykoncepcyjnego."

wkleilam to co pisze w mojej ulotce to jesli biegunka wystapila po 9 godzinach to mam zaraz wziasc nowa tabletke czy tak jak zawsze normalnie jutro o 7

Weż jutro normalnie, a przez kilka dni zabezpiecz się dodatkowo. Ja tak robiłam i jest ok. 🌼

chyba juz rozumiem , wnioskuje z etabletke moge wziasc o stalej poze, ale na wszelki wypadek do konca opakowania nie ebde wspolzyla.

zlotaania dziekuje za odpowiedz. eh pierwszy raz jestem w takiej stytuacji,

Dziewczyny, powiedzcie, ze zartujecie! "Jeżeli wymioty wystąpiły w ciągu 3 do 4 godzin po zażyciu tabletki należy, jak najszybciej przyjąć nową tabletkę. Jeżeli minęło więcej niż 12 godzin..." a Ty wciaz rzygasz albo nie schodzisz z kibla, czyli organizm nie ma szansy przyswoic sobie kolejnej tabletki, to "...należy postępować zgodnie z zaleceniami dotyczącymi pominięcia tabletki. W przypadku ostrej biegunki należy skontaktować się z lekarzem." Wrrrrrrrrrrrrrrrr ...

no tak jest u mnie w ulotce wiec nie zartuje umnie minelo 9 godzin juz sie upewnilam znalazlam na forum wypowiedz odpowiadala pani ginekolog nalezy normalnie przyjac o stalej porze nastepnego dnia tabletke, a skutecznosc no coz wole nie ryzykowac

tutaj nie chodzi o biegunkę taka ze (brzydko mowiac) raz pojdziesz do kibla i wysrasz sie na rzadko... wtedy nic nie grozi. problem moze zaczac sie wtedy kiedy jest to ostra biegunka, wizyty w toalecie sa kilkukrotne i wydalamy samą "wode".