Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiksus31

Podwyższenie alimentów na dziecko. Rozprawa w sądzie

Polecane posty

Gość Fiksus31

Jestem ojcem dwuletniej córeczki. Z matką rozstałem się zaraz po porodzie dziecka. Nie byliśmy małżeństwem. Pozwała mnie o alimenty. Załatwiłem sobie lewe zaświadczenie że zarabiam 1200zł netto. Przedstawiłem też zaświadczenia o sporych wydatkach niezbędnych do mojego życia. Sąd zasądził płacenie mi 200zł miesięcznie alimentów. Matka była wściekła i założyła kolejną rozprawę o podwyższenie alimentów. Ma się odbyć niebawem. Znalazła dwóch świadków którzy mają zeznawać, powiedzieć jakie życie prowadzę i że zarabiam ponad 6 tyś. netto. Załączyła do sprawy też wyciąg z konta oraz potwierdzenie że otrzymałem wynagrodzenie 5800zł netto (to papiery z prawie dwóch lat wcześniej). Na pierwszej rozprawie nie było świadków i żadnych dokumentów przedstawionych przez nią. Ona teraz jest z facetem. Wiem że mieszkają razem, z moją córką. Nie chce ich utrzymywać. Nie będę płacił jej na życie z jej fagasem. Matka mojego dziecka zażądała 1500zł miesięcznie alimentów, nie zamierzam jej takich sumek płacić. Nie zgadzam się i nie chce jej kasy dawać za nić. Niech sobie sama zapracuje, skoro chce być z fagasem. Nie będę im płacił, nie mam takiego zamiaru. Pewnie sąd podwyższy mi alimenty, a ja chce żeby nie była większa podwyżka niż o 100zł. Nie mam zamiaru płacić więcej na byłą i jej kutafona. Jak to zrobić żeby ona więcej ode mnie nie wyciągnęła? Nie należy się jej żadna kasa z mojej strony.

Gość minore
Jej nie, ale dziecku? Myślisz że 200 zł miesięcznie na dziecko to wystarczająco?:O Popapraniec:O

Gość trtyrtyrty
chłopie ta kasa przeciez idzie na Twoje dzicko a nie na jego matke!!

przykro mi ale jak ma dowody na to ze zarabiasz taka kase to bedziesz musial, sad napewno bedzie jej przychylny jak ma swiadkow itp... a jak nie bedziesz placic to komornik ci wejdzie na wyplate :/ tak to juz jest, a nie lepiej sie bylo z nia dogadac? bez sadow?

Gość bgsdhbdfn
powinieneś płacić jakieś 600 zł moim zdaniem.

Gość Fiksus31
Za co mam jej płacić? Te 200zł to i tak mi szkoda bo lepiej bym je wykorzystał. Pogodzę się jakoś z podwyżką 100zł, trudno. Boje się jednak że może być większa. Jakie ona ma szanse na wyłudzenie ode mnie 1500zł? Jeśli tyle sąd by zasądził, przestałbym jej zupełnie płacić. Nie dam jej nigdy takie satysfakcji. To po prostu kradzież. Ona jest z innym facetem, ja się z dzieckiem nie widuje. Za co mam płacić?

Gość sssxxxxxxxx
A dziecko skąd się wzięło? Zrobiłeś je, to płać na jego utrzymanie!

no to bedziesz mial dgugi do konca zycia, bo jak nic nie bedziesz placil to komornik plus alimenty plus odsetki to rocznie kilka/kilkanascie tysiecy, a teraz pomnoz to przez 25 lat zycia dziecka, ciesz sie ze cie nie pozwala od 7 mies ciazy, bo tak mozna.. :)

Gość szekspirkaaaaaa
awidze ze niezłe ziólko z ciebie mój ex maz tez miał zasadzone alimenty 700 stów na miesiac płacił tylko trzy miesiace po czym wniósł sprawe o obniizenie do 400!!! bo jego konkubina jest e ciazy i nie ma na zycie !!!!! a czy to moja wina ze kutsa nie umie w majtkach utrzymac? po tym co zz nim przeszłam to juz mam szczerze dosyc dziecko obecnie ma 4 lata a widział je moze ze dwa razy wiec postanowiłam wnisc sprawe o pozbawienie go praw rodzicielskich a t 400 zł to niech se na kondomy przeznaczy!!!bo tyle to idzie na dwie wizyty u lekarza z dzieckiem wiec zastanów sie co autorze piszesz jesli to twoje dziecko

Gość Fiksus31
Wpakowała mnie w to wszystko. Ja nie chciałem dziecka, wiedziała o tym. Zaproponowałem jej że pokryję wszystkie koszty aborcji. Nie zgodziła się, robiłem wszystko co mogłem. Jak ona teraz może coś ode mnie żądać? Sama się na to zdecydowała, sama to wybrała i dlaczego teraz chce ode mnie wyciągać kasę? Nie czuję się winny, uważam że to kradzież z jej strony i to w majestacie prawa. Powinna się wstydzić.

moze i nie chciales dziecka ale nic teraz juz nie zmienisz... ratuje cie jedynie praca na czarno do konca zycia jak nie chcesz placic

Gość szekspirkaaaaaa
wstydzic to sie bedzie twoje dziecko ze ma takiego ojca

Gość szekspirkaaaaaa
szkoda mi ciebie koles jestes zwyczajnym dupkiem skoro nie uznajesz własnego dziecka

Gość szekspirkaaaaaa
i obys płacił ze 2000!!!! a nie półtora

Gość jest pewien
sposób żeby nie płacić alimentów. W twoim przypadku dorobić sobie jeszcze czwórkę dzieci :D