Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blueszcz

Pytanie do mężatek i przyszłych mężatek - jakiej antykoncepcji używacie

Polecane posty

Gość anetkara
najpierw tylko tabletki aleźle sie cos po nich czułam więc teraz tylko gumki i jakoś się nie stresuje że wpadnę :) po co tyle na raz rzeczy stosowac

Gość kjatka
przez 3 lata gumki czasem przerywany

Gość rfjj
kiedys stosowalam gumki i tabsy razem -) schizy nie mozliwe. co miesiac robilam test. w koncu ginekolog mnie przekonal, ze nie warto, bo po ilus miesicach poziom hormonow jest tak wysoki, ze nawet jak sie zapomni jednej tabletki to szansa na wpadke jest minimalna. jednakze po odstawieniu gumek tez mialam schizy, minimum 3 testy co tydzien. nawet teraz, testow nie robie a co miesiac mysle a co jesli. jakbym miala uzywac samych gumek to pomyslalabym o tym, zeby zaopatrzyc sie w postinor albo escapelle i trzymac w szufladzie w razie czego. wiadomo, jak gumka peknie to nie trzeba latac po ginekologach i zebrac o recepte tylko mozna wziac od razu, skutecznosc tez jest wieksza. stosunek przerwany to zero przyjemnosci ...

Gość lolka ta od bolka
rfjj Ty powinnas pomyslec o jakims specjliscie. po co mokus seks, jak musi sie ciagle martwic ze ejst w ciazy?

Gość olalaaaaaaaaaaaaa
Przed ślubem tabletki a teraz gumki i stosunek przerwany z inicjatywy męża bo mnie to wkurza strasznie,nie po to zakłada gumke żęby uciekać przed koncem...

kiedyś 5 lat brałam tabletki - teraz tylko gumki i to w te dni szczytowe - w pozostałe idziemy na spontan i to bez przerywanego :P i tak od kilku miesięcy i bez niespodzianki :) a jakby się taka pojawiła to bez żalu bo ślub niedługo i chcemy dzieci :)

Gość moze nie tyle antykoncepcja co
Metoda objawowo -termiczna poparta modlitwa . Po slubie. Przed- czystosc przedmalzenska.

Gość do rfjj
wiesz, jakbym miała mieć takie podejście do seksu jak to w ogóle bym go nie uprawiała. Najlepiej bierz tabletki dalej, do tego obowiązkowo prezerwatywa i załóż sobie jeszcze globulkę do pochwy na 10 min przed, a po seksie od razu łykaj postinor i rób dla pewności test co tydzień:-o No dziewczyno. Jak już miałabym łykać tabsy to chyba własnie po to żebym miała pełną satysfakcję z seksu i pełny komfort bez tych wstrętnych gumek. A tak w ogóle to wiesz, nigdy nie ma 100% pewności że nie zajdzie się w ciążę...dlatego właśnie sex jest dla ludzi dorosłych...no przynajmniej powinien być:-o

A na mnie najbardziej antykoncepcyjnie działa dziecko mojej sąsiadki A tak szczerze to metoda obiawowo termiczna i stosunek przerwany w dni mniej pewne. Jak się pojawi dziecko to płakać nie będziemy z tego powodu