Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość casertana

Co dalej...?

Polecane posty

Gość casertana

Za pół roku matura... i muszę podjąć decyzję co dalej. Od 13 lat moja mama jest za granicą. Tu mieszkam z babcią, straszą, schorowaną osobą po dwuch zawałach. Tam są lepsze perspektywy pracy i nauki. Tu jest rodzina i znajomi. Tam jest mój brat, tu chłopak. Przez tą sytuację musiałam bardzo szybko dorosnąć. Nie odzyskam dzieciństwa. Kusi wygoda i perspetywa lepszego życia, ale wyrzuty sumienia nie pozwalają. Mama z babcią też dogadać się nie mogą. Ciągle muszę robić za negocjatora. Sytuacja jest męcząca. Wyjechalibyście czy zostali?

Gość truelove
Ja bym wyjechala

Gość Wujek naprawde dobra rada
Wyjezdzaj !!

ja również bym wyjechała. Wiem jakie to musi być trudne bo sama stanęłam przed podobnym wyborem parę lat temu. Weź pod uwagę, że jesteś jeszcze młoda dziewczyna. To co dziś wydaje Ci się ważne w przyszłości może okazać się kompletnie bezużyteczne. Rozumiem że masz wyrzuty sumienia i że strasznie Cie one meczą ale wierz mi że jeśli nie wyjedziesz - gryzące myśli jaką szansę straciłaś będą jeszcze bardziej bolesne.

Gość eurydyka1
chętnie wyjadę,ale dokąd? może coś zaproponujesz?

Gość co dalej...
??????

Gość casertana
Właśnie o to chodzi, że jakbym nie zrobiła mogę żałować. To zaważy na całym moim życiu. Po za tym... w moim wieku ludzie myślą o wyprowadzeniu się od rodziców, a nie mieszkaniu z nimi. No i babcia. Kurczę... co zrobić?