Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Niezbyt przyjemny problem...

Polecane posty

Witam Mam dosyć nieprzyjemny problem, głupio o tym pisać, ale boję się, że taki błachy objaw może być spowodowany czymś poważniejszym, więc wolę zapytać. Otóż cały czas odbija mi się.... zgniłymi jajami. Jest to bardzo nieprzyjemne i bardzo wstydliwe, jajek nie jem - tak aby uprzedzić głupie komentarze, bo niestety wiem jak to brzmi... Muszę dodać, że jestem bulimiczką (w trakcie walki z chorobą). Nie wymiotuję i nie wymiotowałam, ale nadużywałam środków przeczyszczająch

Gość htrfjfjf
jadłaś coś surowego/niedopieczonego

Nie. Dzień przed tym miałam niestety bulimiczny napad :(, jadłam tego dnia pizzę z brokułami, owoce, jogurt. Raczej nic co mogłoby coś takiego spowodować. Brałam również środek przeczyszczający, ale nie inny niż zawsze, nie w innej dawce

podniosę:)

masz problem to jest objaw choroby czosnek 3 lub 4 ząbki dziennie jeść jak niechżeż to musisz do lekarza iść czosnek tylko polski chiński nadaje się tylko do obiady

Hmm... Czosnku raczej nie będę jeść. A jakiej choroby może to być objaw?

Nikt nie wie? Zero pomysłów? :( Sorry, że tak podnoszę i podnoszę, ale to jest wstrętne uczucie, jakbym miała jakąś zgniliznę w jelitach :/

Gość ja myślę
Według mnie to dorobiłaś się refluksu, to częsta przypadłość anorektyczek czy bulimiczek. Na skutek częstych wymiotów osłabia się zwieracz żołądka i treść pokarmowa cofa się do przełyku to jest właśnie ta zgnilizna, częściowo strawiony pokarm z żołądka. Są na to leki, musisz o tym powiedzieć lekarzowi.

Gość ja myślę
To nie wrzody, wrzody żołądka charakteryzują się silnym bólem pod mostkiem krótko po posiłku.

Gość ja myślę
Doczytałam, że ty nie wymiotujesz, ale środki przeczyszczające też mogą poważnie uszkodzić funkcje motoryczne jelit i funkcjonowanie żołądka.

Gość to toto oto toto
problemy z watroba

srodki przeczyszczajace powinno sie stosowac ze 2 razy wmiesiacu, bo jak jelita przywyczaisz do tych srodkow, to Twoje jelita przestana pracowac, proponuje odstwaic ale nie nagle, wiem co mowie bo to przechodzilam, a zgnilizna Ci sie bedzie odbijac bo pokarm ktory jesz gnije w Twoich chorych jelitach, kup sobie fortrans, to proszek w 4 saszetkaach, ktory musisz rozrobic w 4 litrach wody niegazowanej, wypic jednego dnia i nic nie jesc innego ani nie pic, ten proszek stosuje sie w szpitalu do badan kolonoskopi, przeczyszcza doszczednie, jest ohydny, ale skuteczny, na drugi dzien zacznij dzien od picia szklanki wody z rana i potem cos lekkiego niestrawnego, na wieczor zamocz suszone sliwki w ostudzonej przegotowanej wodzie i z rana wypij i zjedz je, i rob tak dzien w dzien, sliwki pobudzaja jelita do pracy, powodzenia