Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kamil23124

dojrzewanie wzrost

Polecane posty

Go艣膰 kamil23124

Witam, mam 17 lat i tylko 173 wzrostu. Chcia艂bym si臋 dowiedziec czy jeszcze urosn臋. Moi rodzice maj膮: mama 164cm, tata 176cm. Mierzy艂em si臋 po wakacjach i od tego czasu nic nie uros艂em, przyty艂em z 62kg do 65kg. Od dw贸ch miesi臋cy odczuwam b贸le w kolanach, nie wiem czym s膮 spowodowane. Z powodu mojego wzrostu mam chyba kompleks, poniewaz widz膮c ludzi oceniam ich wzrost, czy sa odemnie ni偶si.Od wrze艣nia bior臋 tran i 偶elazo z multiwit膮. Zacz膮艂em r贸wnie偶 odczuwa膰 wi臋kszy apetyt. Staram si臋 偶y膰 zdrowo i unika膰 alkoholu i papieros贸w. Co mog臋 zrobi膰 aby wi臋cej urosn膮膰??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 masz jeszcze szans臋
Prawdopodobnie uro艣niesz jeszcze kilka cm ok. 3-6 cm. Co mo偶esz zrobi膰? Zdrowo si臋 od偶ywiaj, nie przesadzaj z suplementami witaminowymi, nadmiar r贸wnie偶 jest szkodliwy, 艂ykaj te偶 wapno i magnez. Uprawiaj sport i si臋 wysypiaj, ruch i sen zwi臋kszaj膮 wydzielanie hormonu wzrostu. Ale uwaga, 膰wiczenia si艂owe powoduj膮 szybsze kostnienie sto偶ka wzrostu i zahamowanie ro艣ni臋cia. Odradzam si艂owni臋, przynajmniej do 21 roku 偶ycia, a polecam p艂ywanie, rower, bieganie, jazd臋 konn膮, wysi艂ek aerodynamiczny. Szczeg贸lnie basen doskonale wp艂ywa na og贸lny rozw贸j harmonijnej sylwetki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach