Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zuzanka_

Zmiana imienia

Polecane posty

Czy którejś z was zdarzyło się, że bezpośrednio przed rejestracją w urzędzie zmieniła imię dziecka?

Gość a chcesz zmienić
i tak mało, która matka mówi do takiej kruszynki po imieniu, więc na pewno nie zdążyło się przyzwyczaić, dopóki nie zarejestrujesz nie widzę problemu, a na jakie chcesz zmienić?

nie chcę jakoś radykalnie zmieniać ;) Z Kornelia Konstancja na Konstancja Kornelia i tak będziemy mówili do niej Nela, ale imię Konstancja jako pierwsze podoba mi się bardziej i pasuje do niej bardziej.

Gość nie taka delikatna
Kornelia o wiele ładniejsze niż Konstancja...skoro chcecie mówic do niej Nela to dajcie jej na imię Nela....niby Konstancja do niej bardziej pasuje a i tak będziecie na nią mówić skrótem od Kornelia....bezsensu

niby bezsensu, ale imię Konstancja bardziej mi się podoba za to skrót od tego imienia nie jest ładny, stąd skrót od Nela.

Gość kobieta z potencjałem
Moja córka ma na imię Aniela, a od zarania dziejów jest Nela, też niby mogłabym dać Nela, ale chciałam Aniela i tak też dałam. Jak chcesz dać Konstancja na pierwsze daj i mówcie na nią Nela, zresztą pewnie sama jak dorośnie kazałaby tak do siebie mówić.

Gość ggggggggggggggggggggggggg
... no ja też nie rozumiem. Dac jedno imię, a nazywać skrótem od drugiego.... :O bez sensu. To juz lepiej dajcie jej na pierwsze imię to co teraz jest... Pewnie i tak w przyszłości nie będzie jej się podobać żadne z nich. A dwa, że już w ogóle nie rozumiem nadawania dwóch imion... Ale to ja.

no przeciez jak Ci sie podoba to ja tak nazwij i juz :) mi osobiscie bardzo podobaja mi sie oba te imiona :)