Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żaląca się mama

muszę się pożalić bo mi źle i już

Polecane posty

Gość żaląca się mama

Mamy drogie, mam synka prawie 11 m-cy i on ciągle jest głodny. Wypije 200 ml kaszki o 19 i śpi do 22.30, potem mleko, potem pobudka ok 1.00 na herbatkę lub jak się uda to smok, o 3.00 znów jedzenie i wstaje ok. 7.30. Mam pobudki co 3-4 godziny, od 11 m-cy nie przespałam 5 godzin ciurkiem. Dziś rano byłam nie przytomna... Nie oczekuję już porad, muszę się pożalić bo mi źle, kiedy to się skończy? Nie piszcie by mu dać herbatki zamiast mleka bo to nic nie daje, jemu burczy w brzuchu! ryczy!

Gość zobacz ile to znaków
jeśli to jest samo mleko a nie kaszka na przykład to nic dziwnego że głodny.

Idz do lekarza bo to dziwne ,nie mozna dziecku dawac tak czesto jesc,ja na twoim miejscu zostawilabym w nocy troche poplacze i zasnie .

Gość żaląca się mama
daję mu o 19tej kaszkę a potem mleko w nocy no bo chyba niezdrowo żeby w nocy ciągle wciągał kachnę?

Gość zredaaa
ja ma sąsiadkę i jej 14 m-c maluch w nocy wstaje jeśc. także przyjemnego karmienia.

Gość żaląca się mama
ale on jak słyszy że idę z butlą to krzyczy \"daj!!!!!!!!!!!!\" i wypluwa smoka i pije jak szalony a na herbatkę obojętnie jaką się się wścieka. Czy któraś mama tak miała i kiedy to się skończyło bo mam dosyć...... jak już nadchodzi wieczór to beczeć mi się chce bo wiem że znów nie pośpię

Dziecko cie zna i wie ze przyjdziesz i dasz mu butelke ,daj mu dobrze zjesc wieczorem i jak pozniej sie budzi to zostaw go niech sobie poplacze i z czasem zrozumie ze trzeba isc spac .Wiem ze ciezko sluchac swoje dziecko jak placze, ale moze on nabral niedobrego przyzwyczajenia i ty zawsze biegniesz zeby mu podawac to co chce .Dziecko w tym wieku idzie spac o 20ej wieczorem i spi do 7ej rano chyba ze jest chore ,a jak jest zdrowe ,to ono jest kaprysnie!

Gość żaląca się mama
oj żeby to takie proste było! ostatnio chciałam go przeczekać na smoku ale w końcu skapitulowałam bo mu tak w brzuchu burczało że spać nie szło................ dżizesssssssssssssss za jakie grzechy.............

Z tego co wiem to dziecko w tym wieku ostatni posiłek powinno jeść właśnie ok 19. I dobrze jak to jest kaszka bo zapycha żołądek. Bardzo źle robisz podając mu w nocy jeszcze tyle razy posiłek. Musisz tego zaprzestać. Będzie to pewnie bardzo ciężkie, ale nic w nauczeniu lub oduczeniu czegoś dziecka nie jest łatwe. Może w ciągu dnia je zbyt mało? Przykro mi to mówić, ale jak tak dalej pójdzie to będziesz miała otyłe dziecko. Mój synek ma trochę ponad 10 miesięcy i ostatnią butlę z kaszką je o 18-19. Później już nawet nie chce. I dosypia do 6-7 rano.

Też bym poszła do lekarza. Powiem Ci, że kilka nocy w miesiącu jest też takich, że Mały się obudzi z płaczem, ale podchodzę, podaję smoczek, głaszczę i usypia. Nie daję mu jeść choćby ie wiem co - bo doskonale wiem, że on nie jest głodny. A Twój synek został tego nauczony - im częściej i dłużej mu dajesz jeść tym żołądek się bardziej rozciąga, a dziecko domaga się więcej. Powoli, powoli a oduczysz - choć myślę, że ani to będzie proste, a ni nie da rady od razu uciąć mu tych wszystkich posiłków. No a jak jest z jedzeniem w ciągu dnia? Ile je i co? Bo może to jedzenie w ciągu dnia jest mało treściwe np.?

Gość żaląca się mama
no właśnie w dzień nawet zje dużo obiadku z mięsem, ziemniaczki, marchewka, masełko, rano pije mleko, je jajecznicę, kanapki, na podwieczorek mus owocowy. Czy to mało? Bywają dni że zje mniej ale staram się by obiadek był na głodnego po drzemce. Lekarza pytałam o to nocne jedzenie to powiedział że jak glodny to trzeba dawać. Inna pani dr stwierdziła że tak mają dzieci karmione piersią (wtedy dawałam) no i odstawiłam go ale to nic nie dało, a może raczej niewiele bo odpadł 1 posiłek nocny. Mały jest w wieku twojego małego (ur 27. 12) Dziś w nocy ustaliłam że idę na kanapę a mąż z nim śpi bo on nie reaguje tak szybko na jego kwękania. To może pomoże.

Gość a ile on wazy

Gość żaląca się mama
waży przeszło 10kg, nosi ubranka na 80cm. Ja się urodził miał 3215 i 52cm. Ja mam 168cm i 60kg, mąż ma 187cm i waży 84kg Mały jest baaaaardzo ruchliwy ehhhhhhhhh

Tego samego dnia się urodzili?:) Mój Mały nosi ubranka na 86 i waży 12kg. Ale jak możesz zobaczyć na zdjęciach - nie jest gruby:) A tak w ogóle to zadziwiasz mnie, że podajesz już swojemu dziecku takie dania (jajecznica, kanapki itp.). Tylko nie zrozum mnie źle, nie chodzi mi o to, że to niedobrze, ale ja się jeszcze boję aż tak do przodu wychodzić z jedzeniem:) Napiszę Ci jak mój Mały je - porównasz sobie (aha i dodam, że jest na butelce prawie od początku). rano 6-7 mleko 9- usypia i śpi ok. godzinki 10-11 przekładaniec z kaszki i deserku owocowego 12-13 obiadek (ze słoiczka i dwoma łyżeczkami grysiku) 14 - usypia na godzinkę ok. 17 dostaje soczek lub robię budyń na mleku modyf. deserku i na noc już o 18-19 dostaje butlę z dość gęstą kaszką. I tak w kółko:)

Gość rrrrrr
mó brat ma takiego samego synka.Je w nocy 5 rzy:o a ma 15 m-cy:o masakra.I nic nie pomaga,smok nie,herbatka i picie nie.Musi byc jedzenie i koniec.I nie mowcie tutaj,poczkaj,pomarudzi i zaśnie:D:D:D Cały dom na nogi potrafi postawić 2 tygodnie z rzędu i koniec.Drze sie jak opętany,daj am i daj am i już:o Aż tu nagle dwie noce temu spała jak kamień,obudził się usiadł i poszedł spac dalej.Nie jadł nic.Itę noc to samo.:) błąd polega na tym,że matki karmią dzieci pół roczne w nocy zamiast w tym wieku to stopniowo ograniczać.I potem jest kłopot

Gość żaląca się mama
hmmm widzę że macie jeszcze dwie drzemki? :) mój od jakiegoś tygodnia ma już tylko jedną drzemkę ok 13 i śpi ok 2 godziny ale mniejsza z tym. Mój synek je praktycznie to co my, bo słoiczków już nie lubi, na początku tylko jadł. Owszem że nie przyprawiam mu tak jak nam ale np. ziemniaczka nieposolonego odrobinkę nie zje więc muszę mu posolić bo bym pluł obiadkiem. Jajecznicę uwielbia z szyneczką, z pomidorkiem, od kilku dni normalnie na masełku :) Kanapeczki z domową wędliną, gotowaną domową kiełbaskę uwielbia! Na spagetti się trzęsie! Żółtko z ugotowanego jaja też bardzo lubi! Nie cierpi takich kaszkowych przekładańców niestety, budyniu jeszcze nie próbowaliśmy. Nienawidzi robionej przeze mnie kaszki manny na mleku modyfikowanym. Po roczku spróbuję na zwyczajnym mleku, może mu posmakuje :) Mleko wciągałbym non stop, pije NAN3 I soczków nie bardzo lubi tzn. może raz na jakiś czas i to w dodatku Kubuś zielony :/ Marchewkowych nie znosi, no cóż... Wychodzi na to że lubi raczej konkrety tzn, mięso i spółka :)

Budyń spróbuj bo bardzo dobre - na mące ziemniaczanej:) A soczki też nie wszystkie lubi (np. z maliną jest dla niego kwaśny), za to pochłania marchewkowy (z resztą wszystko co z marchewką jest mniamniuśne:) ). A co kaszki manny do ja przemycam po prostu 2-3 łyżeczki zrobione normalnie na wodzie, do obiadku:) PS: a nie pomyślałaś o tym, że może zbyt szybko zaczęłaś dawać dziecku "dorosłe" jedzenie i dlatego jest głodny także w nocy? Potrzebuje więcej i więcej:)

Gość żaląca się mama
nie wiem co jest powodem że w nocy chce jeść... może poprostu tego potrzebuje? nie sądzę aby podawanie zwyczjanych, gotowanych posiłków miało z tym związek, przecież nie daję mu nic zakazanego tylko gotuję sama, a jajecznicę to sam dr powiedział że możemy, a słoiczki mu już nie smakują zresztą wszystkie znajome dają już swoim dzieciaczkom jeść większość z tego co jedzą: kanapki, wędliny, sery i dzieci się super rozwijają :) Nie widzę w tym nic niestosownego

Gość żaląca się mama
Dzisiejszej nocy nie poszłam jednak na kanapę, ale gdy młody się obudził o 23.00 (jak zwykle na mleko) dostał trochę herbatki i ryczał, ale go przytuliłam i zasnął. Czyli nie jadł od 19.00 (200ml kaszki wielozbożowej). Obudził się o 1.15 i wtedy dałam mu mleko z kleikiem ryżowym i przespał do 7.00! Czyli dla mnie to sukces! Jedna pobudka tzn, jedno karmienie. Oby ta noc była równie fajna :)

Gość azki1980
ja mam córeczkę 9 miesięcy i śpi tyle co Twój synek je średnio co 3,5 - 4 godziny ale dla mnie to nie jest problem liczę że wyrośnie z tego a na razie cieszę się że mała ma apetyt i rośnie waży 8,5 kg nosi rozmiar 68

Gość Karolina M.
Wyrosnie!!! Nasze dziecko z powodu m.in. alergii spalo fatalnie!!!!!!!!!!! Gdyby nie moi rodzice, ktorzy nad ranem przejmowali malucha, bysmy sie mogli wyspac, tonie wiem jak bysmy dali rade. Teraz maly ma prawie 2 lata, spi super, jest zdrowy, zadnej alergii. Bedzie donrze!!!

ja mam synka 11 tygodni i po 200 ml mleka śpi od 20 do 5 rano A waży obecnie jakieś 7 kg jak się urodził to miał 4800g Opanowałam jego głód dając smoczka i przekładając na drugi bok Radze ci iść do lekarza jeśli ci się nie uda tego opanować To dziwne że je normalne posiłki i nie śpi regularnie Trzymam kciuki

Gość Karolina M.
A co jej lekarz pomoze??? Jest cudotworcą?

Gość pytajka pospolita
zrob mu normalnie manny na wodzie, dosyp modyfikowanego i będzie dobrze!Tylko nie takiej mega rzadkiej, gęstszej.

jak ma 11 miesiecy to daj mu kolacje - daj mu o 18 kanapkę z wedliną o tej 19 butle mleka i napewno ci glodny nie bedzie. To juz duże dziecko jest wiec samym mlekiem nie wyzyje.

Gość pienkna ania
chciałaś dziecko to teraz znoś swoje bóle w ciszy