Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trace rozum...

czy to sprawka hormonow?

Polecane posty

Gość Trace rozum...

Witam! Od 3 lat mieszkam na stale w UK. Od 4 miesiecy uporczywie szukam przyczyny moich dolegliwosci. Z poczatku myslalam, ze wszystko jest ze mna ok i po prostu jestem nerwusem, z (jak to wszyscy okreslali) "wlochata uroda ciala". W poniedzialek ide po wyniki wywalczonych badan na poziom hormonow: prolaktyny, testosteronu i TSH. Boje sie strasznie bo dostalam list z przychodni z prosba o ustalenie wizyty a to nigdy nie jest dobry znak... W zeszlym tygodniu mialam robione usg, ktore nie wykazalo zadnych zmian (co dziwne, bo 2 lata temu ginekolog w Polsce powiedzial cos innego...) Srednio raz na 2 miesiace mam na zmiane infekcje bakteryjna pochwy i cos co tu jest znane jako trush (w slowniku - plesniawka) - choroby nie przenoszone droga plciowa. Do tego mam wieczne uplawy - koloru bialego bezzapachowe ale bardzo dyskomfortowe. Wlosy wypadaja mi garsciami - boje sie myc wlosy... Mam przeswity na skroniach i czubku glowy. Rreszta ciala jest pokryta meszkiem (cale cialo) z wyjatkowo gestym i slnym owlosieniem calych nog, brzucha, ramion i przedramion... Jestem strasznym wybuchowcem, denerwuje sie wszystkim, a zwlaszcza w pracy (mam odpowiedzialne stanowisko) mam najpierw wybuchy goraca, kreci mi sie w glowie, mam problem z oddychaniem i zazwychaj konczy sie to paroma lezkami i bolem glowy.... W domu nie jest lepiej - potrafie zrobic awanture za pare okruszkow na stole lub zle odstawiona szklanke - po prostu wybuch a potem wyrzut sumienia i placz... Myslalam, ze moze to staropanienskie nawyki (mam 30 lat i nadal jestem panna - trudno sie dziwic ale raczej nie bo od 6 lat nigdy nie bylam bez partnera... Perfekcjonizm tez nie, wiec co ?!? Czy ktoras z Was ma podobne problemy? Prosze pomozcie!

Gość nowaZuzia
to sprawa hormonow, lekarze powinni sie toba zajac

Gość daj znac po badaniach
jestem ciekawa co ci lekarz powie - i nie martw sie za wczasu za bardzo... pewnie wizyta dlatego, ze cos jest poza norma ale to u ciebie moze byc tylko na plus bo moze uda sie ustalic przyczyny twoich problemow :) u mnie jest troche podobnie, pare lat temu TSH mialam na granicy normy i powinnam znow isc zrobic badania ale jakos ciagle to odkladam :o

zapomnialam dodac, ze poza tym tez mam meszek w wielu miejscach i ciagle na infekcje grzybiczne ilub bakteryjne i to nie z winy partnera :o

Gość Trace rozum...
jutro mam wyniki badan, staram sie nie panikowac i myslec pozytywnie stres tu nie pomoze :) na pewno dam znac co z wynikami i co zostalo postanowione dziekuje za wsparcie - to na prawde pomaga

to dzis sprobuj wziac goraca kapiel, obejrzec dobry film...cokolwiek...byleby o tym za bardzo nie myslec :) pamietaj, nawet jak ktorys z wynikow nie jest w normie to zawsze jakis krok do przodu do znalezienia co ci jest i pozbycia sie tego :)