Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1234

POMOZCIE-brak miesiaczki podczas 7-dniowej przerwy-Yasmin

Polecane posty

Gość Marta1234

hey kobietki, czy mialyscie podobna sytuacje? biore Yasmin od roku, od kilku cykli moment 1wszego dnia miesiaczki przesuwal sie na koniec przerwy 7-dniowej a w ostatnim cyklu niestety nie doczekalam sie juz okresu... jakies rzeczowe opinie? dodam, ze bez tabletek antykoncepcyjnych, miesiaczkowalam raz na kilka miesiecy, stwierdzono rowniez u mnie PCOS. bede wdzieczna za podpowiedzi

Ja tez biore Yasmin ale okres mam jak w zegarku zawsze 4 dnia. A jak bylo u ciebie wcześniej bo piszesz że tabsy bierzesz juz rok - a może jednak musisz isc do lekarza? Czy tabletki dostałaś w związku z twoimi dolegliwosciami?

Gość Marta1234
dzieki,ze sie odezwalas :) na roznych tabsach jestem od 6 lat, z przerwami, poczas ktorych wogole nie mialam okresu, rok temu zdignozowano policystyczne jajniki i zaburzenia hormonow i dlatego zapisano mi Yasmin, na nim mam depreche, przytylam, wypadaja wlosy no i to zanikniecie okresu...te tabsy mialy podobno pomagac, ale chyba zaczyna sie pogarszac...? za ok 3 miesiace mam miec ponownie usg, zobaczymy co sie zmienilo...

A może to nie wina żadnych tabletek - może przyczyny trzeba szukac jeszcze gdzie indziej - czy leczysz sie tylko u jednego lekarza?

Gość Marta1234
mam 1go ginekologa, ktory stwierdzil,ze nie ma co mnie ''leczyc'', mam wrocic dopiero, kiedy bede sie starac o dziecko... nie wiem jaka jeszcze moze byc tegp przyczyna....w wieku 17 lat mialam usunieta cyste z jajnika...moze odrosla...

Gość aska1234567
brak okresu ciaza moja kolezanka wpadla ale nie zapomiala ani jednej tabletki odstaw je jak nie dostaniesz to gratulacje

Gość polipol
aska nie strasz :) skoro wpadła, biorąc tabletki, to znaczy, że nie zażywała ich odpowiednio ;) może jednoczesnie brała jakiś antybiotyk? może stosowała jakiś lek? (niekoniecznie już antybiotyk) może miała zatrucie? zbyt dużo alkoholu i wymiotowała? może tabletki były po terminie? trudno mi uwierzyć, że biorąc tabletki według instrukcji, jest możliwość w zajściu w ciąże... :) autorko tematu! może przejdź się dla sprawdzenia do innego ginekologa? :)

Gość Marta1234
dziewczyny, bede z wami szczera, lekarz dal mi szanse najmniejsza z mozliwych na naturalne zaplodnienie, widzac moje wyniki, wiec powiem wam, ze czasem nie biore po2,3 dni, potem biore 2, po prostu zapominam, majac swiadomosc, ze i tak nic z tego :( takze musialby zdarzyc sie cud.... do jakiego specjalisty sie teraz wybrac? moze inny ginekolog?

Gość agnieszkaq123456789
tabletki to hormony wiec moglas zajsc w ciaze

możesz spróbować wybrać się do innego ginekologa albo do kliniki, która zajmuję się problemami z płodnością. tak czy siak ja ci życzę powodzenia!! :)

Gość Marta1234
myslisz? ale przeciez lekarz powiedzial, ze u mnie nie wystepuje owulacja raczej....a hormonow naturalnych w moim organizmie nie ma za wiele, wiec nie wiem.... to bylby cud :) czy zaczynac kolejne opakowanie Yasmin czy narazie odstawic?

Gość agnieszkaq123456789
polipol niech tu padne trupem wpadla a nie zapomiala nie brala lekow nic kompletnie nic nie pila nie miala biegunki nie wymiotowala sama bralam 3 lata wiec wiem co i jak po prostu 1 przypadek na 100tys i jest maly klaudiusz

Gość Marta1234
polipol dzieki bardzo:)

Gość Marta1234
agnieszkaq czy twoja kolezanka/kuzynka? byla zdrowa? i wpadla na tabsach?

Gość aska1234567
odstaw tabletki zrob test to bedziesz wiedziala

Gość Marta1234
rzeczywiscie, takie rzeczy to baaardzo rzadko sie zdarzaja :)

Gość Marta1234
kiedy najlepiej zrobic test, gdy jest sie na tabsach? moze lepiej z krwi? sorki, ze was tak wypytuje kobietki, ale nie sadzilam, ze to byloby mozliwe w moim przypadku.....

Gość aska1234567
agnieszka to ja aska sory nika zapomialam zmienic zdrowa byla po prostu wpadla przeciez nie sastu procentowe to trzeba miec pecha ale tak wyszlo ty sie nie martw

Gość aska1234567
odstaw tabsy zrob test z krwi i idz do innego gin nie mow mu o swoich problemach bo moze twoj sie myli jak ma sie jakies problemy to trzeba zapytac kilku lekarzy

poleciłabym badanie z krwi :) kosztuje jakieś ok 20zł, ale jest bardziej wiarygodne niż test.

Gość Marta1234
dzieki dziewczyny :) skonczylam opakowanie w ubiegla niedziele, jutro(dzis rano) powinnam zaczac kolejne, okresu brak...czy juz w tym tygadniu robic badanie?

Gość aska1234567
chyba tak popros tez o badanie gin za jakies 3 tyg tylko idz do innego gin nie idz do tego co bylas ja tam mysle ze w ciazy jestes a ile masz lat jak mozna spytac ja mam dopiero 22 tez mysle o dziecku ale troche sie boje chyba za szybko

możesz iśc teraz :) tylko właśnie spróbuj u innego lekarza i tak jak pisała koleżanka, nie wyjawniaj mu od razu, jaką diagnozę postawił Tobie inny lekarz. a nóż się okaze, że pierwszy lekarz sie mylił? :) ja uciekam spać dziewczyny, także życze spokojnej nocki :*

Gość Marta1234
aska mam 24 lata, mieszkamy z chlopakiem w uk, uklada nam sie dobrze, on wie, ze mam takie problemy, wiec dla nas to bylby cud :) a Ty w jakiej sytuacji jestes, jesli moge wiedziec? wiesz, to,ze masz 22 lata nie swiadczy o tym,ze jest za wczesnie... gdybym wiedziala kilka lat temu,ze bedzie tak a nie inaczej z moim zdrowiem, pomyslalabym o dziecku kilka lat temu :/ niestety dowiedzialam sie dopiero w ubieglym roku alekarz dal mi jeszcze ze 3 lata a potem to stwierdzil,ze juz nie bedzie warto..

Gość Marta1234
polipol dobranoc i dziekuje za rady :)

Gość aska1234567
marta ja tez mieszkam z chlopakiem w uk a dokladniej w szkocji

Gość Marta1234
ja tez! edinburgh :)

Gość aska1234567
ja okolice glasgow a gdzie ty chodzisz do gin ja tu nie moge zadnego znalesc

Gość Marta1234
do czerwca mieszkalam w londynie, tam postawiono diagnoze, w listopadzie 2007, w sierpniu bylam w family planning centre w edinburghu, lekarka kazala mi wrocic, jak bede chciala zajsc, wysle mnie do kliniki endokrynologicznej, w sumie byla ok, ale martwi mnie, ze tu sie np pcos nie leczy, dopiero, gdy kobieta probuje zajsc w ciaze... tydzien temu bylam u mojej GP i za ok 3 miesiace ide na wizyte do ginekologa w szpitalu, zaobaczyc czy cos sie zmienilo w jajnikach i hormonach... a Ty chcialabys sie starac? czy naprawde myslisz, ze moglabym byc w ciazy? z taka opinia lekarza?