Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guziczkiDwa

Mogę się tak ubrać na studniówkę?

Polecane posty

zbyt wąska na dole . Niewygodnie bedzie Ci sie tanczyloc

Gość guziczkiDwa
No dałyście mi pare argumentów na NIE i na TAK. Z dziewczynami umówiłyśmy się że zero SUKNI BALOWYCH, bo to postarza i jest efekt jak już ktoś powiedział "starej maleńkiej" oraz tandety. Mamy też takie szczęście, że tylko dwie klasy mają studniówkę, jedna dzień przed nami,a druga dzień po nich - czyli my. Więc cała nasza klasa - 28 osób na wielkiej sali + nauczyciele. I właśnie chcemy zrobić to bardzo elegancko, ale żeby nie przesadzić - wiadomo zero sukni balowych na kołach i niebieskich makijaży , jesteśmy stonowane dziewczynki :P Poszukam jeszcze jakiś sukni chociaż ta jest świetna - co to jakości to jest super, na żywo jest jeszcze piękniejsza. Jak coś ciekawego i przemawiającego do mnie znajdę to wkleję.

Gość Czekoladopodobna
Nom ta pierwsza faktycznie ładna:) Ja tez mam dylemat co zalozyc... Obawiam sie wlasnie, ze bede wygladac albo jak szara mysz, albo jak jakas matrona. Kurcze ciezko jest znalezc ten zloty srodek... a wyrozniac sie to juz w ogole... :(

Gość guziczkiDwa
Masz rację Czekoladko :P A ty jak planujesz kupić? Na zywo czy sklep internetowy? Ja chodziłam po sklepach dużo, ale nic kompletnie nic... To allegro jeszcze jest OK. Może poszukamy czegoś na allegro?? Ja powlejam, ty i może coś nam się spodoba?

Gość guziczkiDwa
CZARNA oczywiście :)

Gość nauczycielkaPierwszyRaz
Widzę, że tutaj już kobitki szykują się na studniówkę. Śliczne są te suknie, ale i ja mam problem. Zostanę napewno zaproszona na 100-ówkę jako nauczyciel, problem w tym że nie wiem jak się ubrać - pierwszy raz idę (napewno, bo mam klasę maturalną na wychowawstwo) , bo pracuję pierwszy rok dopiero w tym liceum :) Myślałam już raz co ubrać, chcę iść tak co sądzicie? : http://www.allegro.pl/item481107466_sukienka_wieczorowa_sukienka_na_sylwestra.html lub tak http://www.allegro.pl/item473260944_apart_sexy_wieczorowa_sukienka_suknia_34_gratis.html (tylko , że mam taką zamiast białego - czerwone) Pozdrawiam i liczę na jakiś odzew :)

Gość wandusia
Co to za głupia studniówka - pojedyncze klasy z nauczycielami ?

Gość guziczkiDwa
Może i taka mało zaludniona będzie. Sa w naszej szkole akuratnie w tym roczniku dwie klasy maturalne... Trudno. Robimy sobie osobno. Oni tak chcieli i my. Cóż poradzić. Na dodatek miłością ani uwielbieniem nie pałamy do siebie więc myślę że problemu nie ma. Nauczycielowie są naprawdę bardzo fajni, większość dość młoda, wesoła, wyluzowana. Nasza klasa bawić się umie, więc problemu nie będzie ani nudy :)

Gość guziczkiDwa
A do pani NAUCZYCIELKI ---> sukienki obydwie są śliczne :) Myślę, że pierwsza jest bardziej skromna i mniej nadająca się na balety :), ale za to druga świetna :)

Gość kshdhslvndl
a ja szukam sukienki podobnej do tej, którą miała Żmuda- Trzebiatowska w `Nie kłam kochanie`, kiedy tańczyła cygański taniec nocą w Karkowie. Widział ktoś? nie mogę znaleźć takiej na allegro:( mała czarna, błyszcząca, krój w stuly lat 70-z góry dopasowana a od bioder mocno rozszerzana z tiulu

Gość kshdhslvndl
http://film.onet.pl/zwiastuny/0,3322293,267,1,filmy.html w tym zwiastunie jest ta sukienka! najpierw Żmuda ma na niej żakiecik, ale później go ściąga.pomocyyyyyy

Gość Czekoladopodobna
Do Guziczkow--> Na allegro podoba mi sie kilka sukienek, natomiast chyba nie odwazylabym sie kupic takiej kiecki bez uprzedniego jej przymierzania. Najlepszy przyklad mialam kiedy w pewnym sklepie bardzo spodobala mi sie sukienka. Doslownie sie w niej zakochalam! Niestety- kiedy ja zalozylam wygladała okropnie. Nie mam uniwersalnej figury poi prostu i musze mierzyc:( Myslalm tez zeby uszyc, ale nie wiem czy mnie to drozej nie wyniesie... Do pani Psorki---> w ta druga sukienke sama chetnie bym sie ubrała;)

Gość guziczkiDwa
A precz mi z reklamami!! ;P

Gość afweq
elegancka sukienka nie jest postarzająca a Wasza studniówka to będzie raczej półmetek a nie studniówka ... wylęgarnia myszy hehe pewnie cichodajki skromniutkie

Gość Czekoladopodobna
Ta czarna to faktyczmie nic tylko na studniowke ubierac.

Gość podaj link
piekna ale jak na studnioke zbyt skromna :/ Studniowka to bal

Gość bez sensu ten wątek
podaj link piekna ale jak na studnioke zbyt skromna :/ Studniowka to bal chodzi Ci o sukienkę, którą podałam wyżej (link z youtube)? ja właśnie chcę skromną.. nie chcę żadnych gorsetów etc

Gość Czekoladopodobna
Z ktorej strony ona jest skromna? Pewnie lepiej ubrac taka do ziemi z trzema kolami... do tego falbany i sztuczne rumience na twarzy. Brakuje jeszcze diademu i berła w wytipsowanej łapie. Ta z filmiku byla bardzo ładna, elegancka, a przede wszystkim niesamowicie kobieca. A jak sie fajnie w niej tanczylo:D i kawalek nogi sie pokzalo... Taka ładna ta kieca- dziewczeca i urokliwa:)

Czekoladopodobna dzięki. :) właściwie to ja pytałam, ale nie mogłam się wcześniej zalogować. Poszukuję tej sukienki już od jakiegoś czasu, ale niestety... Nigdzie nie ma nawet trochę podobnej... A w krawcową się chyba nie będę bawić, nawet nie ma w mojej miejscowości żadnej dobrej... w kolekcji jesienno-zimowej h&m jest troszkę podoba, ale podobno ciężko ją dostać

Gość ramciamciam
UP

Gość ona zielona
autorko. ta pierwsza sukienka nie nadaje sie na stodniowke,jest zbyt skromna- nawet jesli załozyliscie sobie ze nie bedzie sukienek balowych, to uwierz mi na pewno któras sie wyłamie. ona nadaje sie na randke, ( do pracy tez- a i owszem z czarnym zakietem i czarnymi butami), ale nie na studniowke- nie ta długosc, nie ten fason-bedziesz w niej wygladała jak sztywna pani prezes. posłucha osób które studniowke przezyłi i wiedza jak taki bal wygląda.pozdrawim

Gość ona zielona
przezyły * sorki za literówke