Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklectric

jak zrobić domowy budyń?

Polecane posty

Gość eklectric

Możecie podać przepis? Czy to jakoś podobnie do tego jak się robi kisiel na bobo frucie?

Gość budyniusia paniusia
z maki krupczatki, mleko, ----> mleko, goyuj, cukier, moze byc maslo, i dodaj po zagotowaniu make kruczatke, bedzie puding, jak chcesz czekoladowy, /kakao/ jak waniliowy, -> cukier waniliowy...

Gość eklectric
Ale to dla malucha, który ma 9 miesięcy, powinnam od razu napisać. I chodzi mi o budyń na mleku modyfikowanym... Może do bobofruta dodać mleka modyfikowanego i mąki ziemniaczanej? Tylko czy to da się zjeść?

Gość winogronkowa
ja dodawałam mąki ziemniaczanej do bobofruta, ale już nie dodawałam mleka modyfikowanego. no i sam bobo frut + mąka = kisiel owocowy na bobo frucie (bardzo dobry wychodzi)

Gość eklectric
Tak, tak to wiem, kisiel na bobo frucie często robię, ale chodzi mi o BUDYŃ

Ja znam troszkę inny przepis, taki, w którym mleka modyfikowanego się nie gotuje, bo traci wartosci) bierzesz 180 ml. wody, w połowie rozrabiasz 6 miarek mleka. Resztę wody zagotowujesz z żółtkiem (jesli dziecko już je) i 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej. Do smaku dodajesz cukier lub glukozę. Kiey masa się zagotuje, wyłącz ogień, odczekaj chwilkę aż przestanie wrzeć, wlej mleko i energicznie rozmieszaj, żeby nie było grudek.

Hmmm inez ma poniekąd rację, ale ten cukier est niepotrzebny. Żeby było pyszne i słodkie dodaj deserek:)

Gość eklectric
I oto mi chodziło. Zrobię jutro taki budyń, ale rzeczywiście zamiast cukru i glukozy dodam na wierzch np. jabłka i suszone śliwki Gerbera. Wielkie dzięki

Gość gość
Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko! Budyń to ty masz w tym spamerskim łbie, reklamowa dzivvko!