Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marieke

Nekanie....

Polecane posty

Gość Marieke

Moj byly z ktorym rozstalam sie kilka tygodni temu (z jego winy) ciagle mnie neka pomimo tego, ze daje mu wyraznie do zrozumienia, zeby przestal mnie nachodzic i dal mi w koncu spokoj. Jednak on nadal pisze emaile, wysyla 50 smsow dziennie, puszcza tzw;"sygnalki". Mam tego dosc!!! Czy w tym wypadku moglabym sie zglosic o pomoc na policje?

raczej wątpię, policja nic na tego typu zachowanie nie poradzi, dopóki facet nie stanie się groźny, nie narazi Cię na utratę zdrowia lub życia. W innym wypadku tak właściwie nie mają podstawy do tego, żeby podejmować jakieś kroki interwencyjne bo smsy czy sygnały sa małą podstawą do teog. Chyba, że by Ci w nich groził.

Gość Scenka rodzajowa
- Komisariat policji, w czym mogę pomóc ? - Proszę pana ! Bo moj byly chlopak puszcza mi sygnałki !! Strasznie mnie to denerwuje ! Przesladuje mnie ! Jak jestem w szkole, to czuje jak mi telefon wibruje w kieszeni, w autobusie, w drodze do domu, w sklepie, ostatnio nawet w łazience ! Prosze mi coś poradzić. W dodatku pisze mi e-maile !! Boje sie że cala skrzynke mi zapcha, a ja nieumiem usuwać starych wiadomości. Niewiem co w tej sytuacji mam robić. A najgorsze sa smsy !! Pisze mi ciagle smsy prosze pana ! To naprawde straszne. Mógłby pan go wsadzić za to do więzienia ? PROSZE !! Litości.... Ale wiesz, idz do jego mamy i sie poskarż.... Hahahahahahahahahaha

no dokładnie :P ja myslę, że zanim sięgniesz po tkai środek zaradczy jak POLICJA, to może najpierw sięgnij po ten najbliższy sobie, tj., własny JĘZYK i mu wytłumacz, że masz tego dość i żeby dał Ci spokój? Jesli to nie poskutkuje, może też się przydac np. interwencja sugestii starszego brata albo kolegi, który dobitniej porozmawia z facetem? Potem ewentualnie mozna uzyć argumentu PIĘŚCI, ale to nie jest tkai dobry pomysł :P

Gość kotek na wbiegu
U Ciewbie to trwa dwa tygodnie - u mnie już dwa lata... Pisze po 15 (kiedyś po 40) smsów dziennie. Od wyznań miłosnych po groźby i wyzwiska. Obecnie ma czas w którym próbuje przekonać mnie że nie może bezemnie żyć. Stało sie to dla niego obsesjne. Wpadłam w takie zaszczucie i nienawiść do tego czlowieka ze gdybym spotkala go naulicy a ktos dalby mi do reki pistolet strzelilabym mu mieszy galy i jeszcze dobiła. Nienawidzę go. Zmiana numeru w moim przypadku nie wchodzila w gre - bede mogla dopiero za 2 miesiace i juz nie moge sie doczekac - mam zalozona blokadę na jego nr nie moze zadzwonic do mnie ze swojego nr, narzeczony zainstalowal mi program ktory ukrywa i kasuje smsy otrzymane od niego. Przychodza niepostrzeżenie, nawet nie ma sygnalu ich nadejscia i nie ma ich w skrzynce odbiorczej. W programie zostaje tylko slad ile tych wiadomosci zostalo skasowanych. Swego czasu widzac moj brak reakcji - bo nie czytam nie odpisue - zaczal wydzwaniac do domu a nawet kilka razy zjawil sie pod moim domem. nadmieniam ze on ma 50 lat zone i corki w moim wieku nigdy nic mnie z nim nie laczylo. pracowalam w tej samej firmie co on i z kadr wzial moje dane. zaczal wydzwaniac z propozycjami spootkania odmawialam co doprowadzilo go do furii az przez niego zrezygnowalam z pracy. Czlowiek zatrul mi zycie. Policja powiedziala ze to niska szkodliwosc spoeczna a w obecnym czasie nie mialam dowodow w postaci smsow boprogram je kasowal. Ogolnie potraktowali mnie jak mloda panienke chcaca odgryzc sie na starszym kochanku. Bylam wsciekla i przeplakalam 2 noce. Powiedzialam jego zonie, jego corkom - zareagowaly jakby to byla ich codziennosc i wogole nie byly zaskoczone. Wiec chyba nie jestem jedyna ofiara jego przesladowan.