Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oompa loompa

włoski? /

Polecane posty

Gość oompa loompa

na początku na twarzy rosły mi małe włoski, które wyrywałam pincetą i było w porządku, nic nie było widać. włoski te rosły nad ustami, na podbródku, na szyi itd. później jednak było ich coraz więcej i znudziło mi się wyrywanie, dlatego zaczęłam się golić maszynką. to była chyba najgłupsza decyzja w moim życiu. teraz włoski te są twarde i czarne i muszę golić się codziennie. malo tego, po goleniu zostają mi czarne kropki na szyi i podbródku i naprawdę widać, że się golę. wstydzę się pokazywać szyi, dlatego ciągle chodzę w jakichś apaszkach, szalikach, itd. nie wiem, co mam zrobić, obiecuję sobie codziennie, że nie będę się już golić i wyrywam te włosy pincetą, ale później szlag mnie trafia i znowu się golę. w ten sposób koło się zamyka, a ja nie mam pojęcia, jak sobie z tym poradzić. co mam zrobić? :(

Chyba pora odwiedzić gabinet kosmetyczny. Tam znajdziesz pomoc.

Gość czas poplątał kroki
A ja bym poszła do endokrynologa.

Gość oompa loompa
a co mi zrobią w gabinecie kosmetycznym? nie da się samemu tego jakoś zlikwidować? kurwa...

Tak, racja! Najpierw do endokrynologa po diagnozę. Potem do kosmetyczki po pomoc w usunięciu ich.

współczuję... idź do endokrynologa.. może przepisze Ci jakiś lek na to .. nie wiem.. ;/

W gabinecie mają różne sposoby. Od wosku (nie odrastają szybko i jaśnieją) po usunięcie na zawsze, czyli laser.

wosku nie stosuj, nie wyrywaj - zbieraj na laser, nie ma nic lepszego. przed laserem około 4tyg. nie wolno wyrywać włosów, można golić obcinać. w dermedzie była promocja 50% zniżki na pierwszy zabieg, nie wiem czy jest teraz. Poszukaj po necie.

endokrynolog - zrobi badania, lub nie, zalezy gdzie trafisz, na pierwszy rzut przepisze Ci diane, po której włosy Ci nie znikną, po niczym Ci nie znikną jesli chodzi o lekarstwa. Jednak badania warto zrobić. Ponadto zrobić laser