Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ORAT

sperma na cipce

Polecane posty

Gość ORAT

mam okres ale mimo to kochalam sie ze swoim chlopakiem robilismy to bez gumki i on skonczyl na mnie spuszczając sie mi na cipke wytaralam sie zaraz potem ale czy jest mozliwosc ze moge tak zajsc wciaze?

Gość aska1234567
spadz dziecko jutro do szkoly :)

Gość ORAT
a jak duze są szanse ze moge zajsc wciaze ? z tego co wiem to od 1dnia okresu przez kolejnych pare-parenascie dni są dni bezplodne wiec czy plemniki mogą tyle przetrfac nim obumarną :(

Gość wezSLOWNIK
i szukac poprawnej pisowni a nie zaciązac !!!!!!!! przetrfac haha

Podczas okresu nie można zajść w ciążę. Przyjmując że masz regularny okres 28 dniowy to mniej więcej od 5 dnia przed pierwszym dniem okresu, do 7 dnia całego cyklu, masz tgz Dni bezpłodne, kiedy to ryzyko zajścia w ciążę jest minimalne. Założeniem tutaj jest też najdłuższy czas życia plemników w kobiecie, który wynosi do 7 dni. Więc śpij spokojnie bo w tym okresie mógłby skończyć w środku i wszystko powinno być ok :) Jeśli więc ostatnio nie chorowałaś, masz regularny okres, to będzie OK:)

Gość ORAT
bardzo dziekuję Demokryt a mozesz powiedziec jeszcze czemu mowisz : jesli ostatnio nie chorowałas ..... co choroba ma do zajscia w ciąze? nie mam zadnych chorób wenerycznych czy cos takiego ale ostatnio bylam przeziabiona i bralam leki czy to cos zmienia?:(

Demokryt niestety nie znasz jej cyklu, bo nic o nim tutaj nie napisała i niestety się mylisz, skoro uważasz, że zajście w ciąże podczas okresu jest niemożliwe... nie powinno się zajść w ciąże, ale takie przypadki się zdarzają, wystarczy, że ma nieregularny cykl, albo w organizm interweniowały wcześniej tabletki anty, które się odstawia :)

Przecież napisałem że musi mieć regularny okres i być zdrową... Umiesz czytać?! I jeszcze nie napisałem przecież że napewno nie zajdzie, lecz w ciągu całego cyklu jest to najmniej prawdopodobne, co nie znaczy że nie mozliwe!!! Jeśli chorowałaś to brałaś leki, które często bardzo rozstrajają cykl, zatem wtedy zachodzi obawa iż owulacja została przesunięta w czasie a co za tym idzie możliwe staje sie zapłodnienie.