Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anatolka 28

Jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala.

Polecane posty

Gość Anusia_wsp
Zawsze jest ryzyko,no ale jak ktoś nie ma auta,a fotelik mu jest zbędny na ten jeden raz i jak nie ma skąd załatwić,no trudno na rękach trzeba,no ale to zawsze ryzyko,jakby nie było.Trzeba sobie jakoś radzić. A kto pilnuje tego w szpitalu czy dziecko ma fotelik? jakby mogli nie wypuścić? co to za szpital?

Na allegro kupisz uzywany za 20 zl ;/ to chyba nie oszałamiający wydatek patrząc na to ile dziecko kosztuje.

Gość Anusia_wsp
Dokładnie,ale widzisz ludzie myślą,że wypadki ich nie dotyczą tylko innych wokół,dobrze nie myśleć zaraz o najgorszym,ale trzeba się zabezpieczyć w razie czego:)

Już wiem dlaczego, poniewaz mamy podkładke do przewożenia niemowlat i mufkę na nóżki.

Gość Anusia_wsp
Bardzo przydatna rzecz i warta każdej ceny dla dzieciaczków:)

Gość Anusia_wsp
No bo róźnica w cenie jest,ale może jakieś macie dodatki,no właśnie tak jak mówisz...:)

ja mama termin dopiero na czerwiec ale takie podstawowe rzeczy jak wózek, fotelik, łóżeczko juz kupilismy, potem bysmy utoneli w wydatkach a po co jak jeszcze tyle fajnych rzeczy do kupienia:)

Gość Anusia_wsp
Dziecko to zawsze wydatek,no ale właśnie dobrze sobie kupywac na raty,to się tak tego nie odczuwa,jakby odrazu wszystko na raz:) to życzę wszystkiego najlepszego annnnnnna i gratuluję:) ja mam 2,5 rocznego synka i nie wiem czy nie będzie miał rodzeństwa:) czuję,że chyba tak,bo chciałam by miał rodzeństwo,żeby nie był sam,muszę poczekać jeszcze kilka dni żeby zrobić test,wiem wszystko jak to było i kiedy,więc wskazuje wszystko na dziewczynke,tylko czy jestem? ale w dni płodne to chyba trudno nie być:) Pasowało by:):) 20-go zrobie test:) a ty wiesz już co będziesz miała? Pozdrawiam!!!

Gość Anusia_wsp
:) dzięki!! Mam nadzieję,że coś z tego wyjdzie:) a jesli nie to napewno innym razem:):):)

Gość Anusia_wsp
Dostałam okres hihi:) może póżniej miałam owulkę,jednak ten cykl był dla mnie bardzo dziwny,ale jednak plemniczki nie przeżyły do owulki:) nastepna próba w lutym:) Pozdrawiam!!!

Gość Anusia_wsp
odnośnie wyższej wypowiedzi,jak mówiłam próba w lutym i jestem w 8 tygodniu :) Pozdrawiam!!! a żeby nawiązać do tematu to jak bede wychodziła ze szpitala to bede miała ciepłe ubranka bo to bedzie listopad i fotelik:)

Gość **Karolka**
Witam Kobitki :) Na poczatku stycznia mam termin porodu, czy mogłybyście doradzić mi jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala??? była bym bardzo wdzięczna!!! :) Pozdrawiam

Gość monia <3
ja mam dwoje dzieci corke w wieku 6 lat przewozilam w gondoli z wozka i prawda ,byla ciepla poniewaz od gory jest zapinana i nie bylo problemu . Synka przewozilam w nosidelku i szczerze jestem bardziej zadowolona z nosidelka ,poniewaz warto zainwestowac kase bo pozniej do lekarza jechac czy gdziekolwiek to jak caly czas na rekach ?. nie radze ogladalam kiedys filmik jak kierowca gwaltownie musial zachamowac(sytuacja go zmusila) a dziecko wypadlo matce z rak i zostala miazga z tego dzidziusia na przedniej szybie .dziewczyny nie ma co oszczedzac bo konsekwencje moga byc naprawde powazne nie zycze tego nikomu bo sama tez nie chcialabym tego przezyc nawet nie ma do kogo mniec pretensji tylko do samej siebie!!!!! zastanowcie sie dokladnie . Nosidelko rowniez mozna przypiac pasami jak fotelik i uwazam ze jest wygodniejszy bo przystosowany dla noworodka i przedewszystkim posluzy (mi na okolo 8 miesiecy) Co do ubrania dziecka to uwazam ze body,kaftanik z dlugim rekawem,rajstopki lub spioszki,cieplutki kombinezon przystosowany do pory roku,w moim przypadku kombinezon do nosidelka ,kocyk, smoczek w buzie i pieluszka tetrowa na daszek nosidelka przed samym wyjsciem do samochodu!!!!

Gość perpetua24
Hej ja rodze 4 sierpnia i niewiem jak ubrać dziecko. Do domu że szpitala mam 10 km. Będziemy jechać samochodem. A co do fotelika to nie jest powiedziane że w czasie wypadku nic mu się nie stanie.

Gość Kojarzy bufy, falbany
Dla dIewczynki obowiazkowo,

Gość Troche wyobrazni
Co do transportu dzieciatka po wyjsciu ze szpitala to jak słusznie juz zauwazyły nie które panie ,tylko fotelik samochodowy jest najbezpieczniejszy w aucie.A nie tak jak czesc pan doradza przewozenie maluszka w gondoli od wózka!!!!Gondoli nie zapnie sie pasem bezpieczenstwa,i w razie wypadku,lub nawet stłuczki gondola razem z dzieckiem leci z siedzenia!!!!Jesli chodzi o kupno fotelika to mozna kupic sam fotelik przed porodem,a sam wózek juz jak sie urodzi dziecko.Sama tak zamiezam zrobic.Lepiej zadbac o bezpieczenstwo,niz pozniej miec wyrzuty sumienia do konca zycia!!!

Gość desssssss
Nie wyobrażam sobie transportować dziecko w gondoli. Po to są foteliki z atestami i testami bezpieczeństwa, żeby bezpiecznie przewozić dziecko. Z wózkiem można poczekać,ale fotelik to obowiązek moim zdaniem. Matki płaczą jak dziecko spadnie z łóżka i uderzy się w głókę a co dopiero jak ma wypadek samochodowy?

Jak mozna przewozic dziecko bez fotelika??? Co z tego ze kierowca jedzie bezpiecznie??? Malo idiotow na drodze??? Nie mozna sie patrzec tylko na siebie... inni tez uczestnicza w ruchu drogowym :/

Dziewczyny ubierałyście dzieciaczki w śpiworki czy kombinezony (z wydzielonym miejscem na nóżki :) )? Termin mam na koniec stycznia i zastanawiam się też co bardziej przyda mi się w późniejszym czasie. Kupując nosidełko dostałam gratis śpiworek przystosowany do nosidełek (z wycięciami na plecach). http://aprod.hu/hirdetes/fillikid-alaska-fekete-bundazsak-hordozoba-mozesbe-babakocsiba-IDTtQr.html niestety nie znalazłam lepszej stronki :P

Gość gość
teraz są specjalne gondole ,,drive" , homologację i zestaw pasów do przewożenia dziecka na tylnej kanapie w samochodzie.