Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo mi przykro

Długi związek w którym coraz bardziej źle sie czuje.

Polecane posty

Gość Bardzo mi przykro

Trwa od pięciu lat. Urodziła się z tego związku córeczka, która ma 2,5 roczku. Od 3 lat mieszkam z tym facetem. Zaręczyliśmy się i we wrześniu następnego roku zaplanowaliśmy ślub. Dobrze to wygląda, po za jedną sprawą - finansową. Ja nie zarabiam niewiele (2tyś na rękę) on ma znacznie więcej (ponad 10tyś zł). Tylko że odkąd razem zamieszkaliśmy on zaczął mi wydzielać kasę. Na początku dawał mi 2 tyś zł i ani grosza więcej. Miałam za to + moja pensja, płacić za mieszkanie, rachunki, jedzenie dla nas trojga, utrzymanie dziecka i wszystko inne. Nie narzekałam bo starczało, on z czasem uznał że jestem niegospodarna. Uznał że 1500zł powinno wystarczyć i tyle mi dawał. Wszystkie rachunki, opłaty za mieszkanie, wykarmienie trójki osób, utrzymanie dziecka i domu leżały na mojej głowie. Trochę zaczęło mi brakować. Dostałam niezłą ofertę pracy za (ponad 3,5 tyś na rękę), ale wymagało to zatrudnienia niani - on się na to nie zgodził. Odpuściłam. Z czasem jednak zaczęło go wkurzać że aż tyle mi daje:( Przestał mi w ogóle dawać pieniądze. Sam płacił za mieszkanie, a na zakupy jeździliśmy razem. Płacił za nie, ale kontrolował co kupuje. W końcu niedawno zażądał przed ślubem intercyzy, rozpłakałam się bo kocham go a on według mnie zachował się jak zupełnie by mi nie ufał. Poczułam się okropnie:( Nie mogę zrozumieć jego postępowania. Nie jestem łasa na kasę. Ale to dla mnie za wiele, paskudnie się czuje. Zupełnie nie wiem dlaczego on to robi mi i córce? Dlaczego tak nas traktuje? Mi nie zależy na jakimś luksusowym życiu, mogę żyć skromnie. Nie mogę jednak zrozumieć braku zaufania i wydzielania mi kasy z jego strony. Mocno się ostatnio nad tym zastanawiałam. Chyba nie chce brać z nim ślubu, bo po nim będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się nad odejściem od niego. Co o mojej sytuacji myślicie?

Gość powiedz mu ze to cie boli
zapyja sie dlaczego tak robi,moze mysli ze wydajesz za duzo,a jak nie wydajesz to wyprowadz go z bledu, zapytaj sie czego sie tak zachowuje,powiedz ze nie zalezu ci na jego kasie, moze za tym stoi jego mamusia,ktora mi tak kaze robic,

Gość Bardzo mi przykro
Próbowałam rozmawiać ale z tego tylko była awantura. Jestem ciekawa co on z tą kasą robi, pewnie oszczędza. Ale po co? Jest chyba okropnym materialistą i skąpy. To wszystko psuje:(