Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca rady

co może ginekolog

Polecane posty

Gość szukająca rady

Mam 18 lat więc za niedługo pojde pierwszy raz do ginekologa. Straciłam jednak dziewictwo. I tu pojawia sie mój problem. Jestem w rodzinie która ma "tradycję" (;/) że matka chodzi z córką na pierwsza wizytę. Oczywiście moja mama niewie ze nie jestem dziewica i niechce zeby narazie sie dowiedziała. Więc mam pytanie czy ginekolog moze pow mojej mamie ze nie jestem dziewica po badaniu??

Gość wwwwwwww
teoretycznie jestes dorosła a go obejmuje tajemnica lekarska. wiec powinien wyprosic twoja mame z gabinetu.

Gość krrrraaaaaaaaaaaaa
masz 18 lat i mama jszcze cie za rączkę prowadzi? lekarza obowiązuje tajemnica. bez twojej zgody nie może powiedziec, no chyba że się niechcący wygada w czasie badania podczas jej obecności przy tobie.

Gość Marta1234
jesli masz skonczone 18 lat i nawet jesli twoja mama pojdzie z toba a nie bedzie jej przy badaniu, to wyraznie powiesz gin, ze nie zyczysz sobie zeby on mowil mamie o tym i on ma obowiazek zachowac to dla siebie :)

Gość kot ze słomy
Niby nie powinien, ale jak mama z tobą wejdzie albo jak kaze mu gadac, a on akurat takie ma mniemanie, ze mama ma prawo wiedzieć - nigdy nie wiesz, jakie kto ma poglady - to nie wiadomo, co moze sypnąć. Najlepiej umów się sama i złam te idiotyczną tradycję. Ja bym za chuja swietego nie weszła z mamą do gabinetu w wieku 18 lat. Mamie powiedz po fakcie - ze juz byłaś i ze nie potrzebuje z tobą isć

Gość jeśli ginekolog pozwoli być
osobom trzecim przy badaniu-nawet mamie to nie jest lekarzem !

Mozesz powiedziec mamie ze nie ma wchodzic do gabinetu razem z Toba. Nie ma prawa Cie zmusic, a ginekologa obejmuje tajemnica lekarska:-)

Gość szukająca rady
Dzięki za odpowiedzi;) i szczerze mówiąc coraz częściej zastanawiam sie czy własnie nie pow mamie po fakcie ze byłam;p bo tez uważam to za idiotyzm...;/

Gość szukająca rady
kamień mi z serca sapdł;p :)

Gość szukająca rady
No niewiem włąsnie;/ Kiedys mama mnie wzieła na "wazną rozmowe" i włąsnie mi wyjawiła tą tradycje;p

Gość kot ze słomy
Mnie się wydaje, że taką "tradycję" maja mamuśki, które koniecznie chcą kontrolować. I jestem pewna, że wierciłaby doktorowi dziurę w brzuchu właśnie o tę jedna kwestię - czy jesteś dziewicą. Jestes pełnoletnia i nie ma absolutnie zadnego powodu, żebys szła z mamą. Jeszcze co innego jakbys chciała, bo sama sie boisz, krępujesz albo coś. Ale tu widać, ze dasz sobie radę sama i że to mamusi inicjatywa. Idx sama do doktora, a mamie powiedz po fakcie

Kiedy bylam na pierwszej swojej wizycie u ginekologa to mialam 15 lat (musialam poniewaz dopadl mnie okropny bol brzucha), mama byla ze mna, jednak nie wchodzila do gabinetu, po wizycie ginekolog zawolal ja na rozmowe:-) Ale Ty masz 18 lat, wiec tak na pewno nie bedzie.

Mnie sie wydaje ze mama autorki sama sobie wymyslila ta "tradycje" aby moc ja kontrolowac.