Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie mi dziewczyny

Proszę pomóżcie mi dobrać idealny stanik

Polecane posty

Pod biustem mam 75,a w biuście 90.Problemem jest to,że mam dosć obwisłe piersi i potrzebuje stanika który je dobrze podtrzyma,nie wiem czy lepszy będzie usztywniany czy nie.Na dodatek prawą pierś mam sporo większa od lewej.Poradzicie mi jaki rozmiar będzie najlepszy?Mam dość za małych staników

Czy pod biustem zmierzyłaś się bardzo ściśle i na wydechu? Jeśli tak, to przejdź się do sklepu i poprzymierzaj staniki 70D/E, ale najlepiej miękkie, nieusztywniane na fiszbinach - w takich najlepiej dobrać rozmiar. Mierząc patrz na większą pierś, to do niej trzeba dobrać miseczkę, tak, żeby się cała mieściła, nie \"bułkowała\" górą czy pod pachą. Przy mniejszej piersi bardziej podciągnij ramiączko, a resztę różnicy zlikwidujesz dokładając wkładkę :) Pamiętaj, aby przed założeniem stanika dość solidnie skrócić w nim ramiączka (poluzujesz je w razie potrzeby później) i dobrze wygarnąć piersi spod pach do miseczek, o tak: http://tiny.pl/59cb W linkach z mojej sygnaturki znajdziesz wszelkie informacje potrzebne do ocenienia, czy stanik leży idealnie :) Ostrzegam, że może się okazać, że 70 jest na Ciebie za szerokie (oferowane w naszych sklepach staniki są z bardzo rozciągliwych materiałów) - wtedy musiałabyś sięgnąć po brytyjskie 65(30)E albo polskie 65G (niektóre firmy, jak Milena, zaczynają powoli oferować pełną rozmiarówkę). Wybór - ogromny, przykład z jednego tylko sklepu: http://tiny.pl/s2kz W przypadku mniej jędrnego biustu istotny może okazać się krój - powinien pasować raczej balkonik niż full cup, bo w tym drugim pierś może nie wypełniać górnej części miseczki.

Mam jeden stanik z obwodem 70 i jest obcisły,ale nie na tyle,żeby utrzymał biust bez ramiaczek,a na tym mi zależy-żebym mogła nosic stanik bez ramiaczek.W przypadku staników nieusztywnianych to chyba niemożliwe :( U mnie w sklepach największa miseczka to D,E na pewno nie znajde z małym obwodem,tak ze jedyne wyjście to szukać na allegro,ale nie wiem jakiego rozmiary żeby nie wydać pieniedzy na darmo

Jest tu kto?

Gość milena11
kup najpierw 70 E zawsze mozesz zwrocić jak nie bedzie odpowiednio scisly obwod to 65F. a jak za duzy 70 E to odpowiednio 70DD- 65E.

Jak kupię na allegro to nie da sie zwrócic

Gość dlaczego nie
przy zakupie z allegro zawsze przysługuje zwrot nie używanego towaru w ciągu 10 dni bez podania przyczyny

Można zwrócić na all ale tylko wtedy gdy towar nie jest zgodny z opisem a nie jak mi nie pasuje.A czy 65 E nie byłby na mnie dobry?

Gość stylonka
Ja odkąd porządnie zmierzyłam sobie biust, o wiele lepiej idzie mi zakup nowych staników. Większa miska i mniej w obwodzie to mój przepis na dobry stanik. :)Teraz nawet w ciemno przez internet mogę kupować :)

Gość matylka
Ja mam to samo. Jak już raz się wybierze do specjalisty od dobierania staników to później idzie o wiele łatwiej zakup nowych staników. Ja ostatnio nabyłam sobie jeden od Nipplex, i pomimo tego że ma cienkie szeleczki, to tak ma uszyty obwód i porządne zapięcie, że bardzo dobrze podtrzymuje biust.