Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika marika

mam pytanie, co miesiąc na 10 dni przed okresem wychodzi mi wielk guzek

Polecane posty

Gość kika marika

guzek na lewej piersi... nie moge wtedy przed 1,5 tyg spać na tej stronie, boli mnie cała pierś. po dwóch tyg przechodzi i na 10 dni przed okresem znowu...... ten guzek jest ruchowmy i bolesny. ginekolog wypisał mi na to maść. nie wiem w sumie co to może być????

Gość kika marika
czy któraś miała coś takiego?????????

Gość kika marika
up up

Gość sdadadasxz
maść na guzek? irracjonalnie brzmi, skonsultuj sie z innym ginekologiem

Gość kika marika
już znalazłam na necie, chyba nie mam się już czego obawiać. jedynie szkoda, ze anty brac nie moge;/ cytat ze stronki, może komuś sie przyda. Miękka gruczołowata masa powiązana z uwrażliwieniem jednej lub obu piersi przed okresem to zwykle zmiana o podłożu fibrocystycznym. Wahania estrogenu i progesteronu mogą pogrubiać tkankę piersi i stąd tego typu zmiany zwłóknieniowe obserwowane są u ponad 50% kobiet w okresie rozrodczym. Ból towarzyszący tego typu „guzkom” można redukować za pomocą ibuprofenu lub nosząc wspierający stanik. W razie szczególnie uporczywych i przykrych dolegliwości należy skontaktować się z ginekologiem, który pomoże dobrać odpowiednią terapię hormonalną, zwykle w postaci antykoncepcji.

Mnie tez przed miesiączką z tydzien bolą piersi a szczególnie lewa. Ostatnio zaczęłam sie tym martwić. Czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Ja jak zaczelam brac to te bóle się pojawiły - chociaż nie wiem czy to ma z nimi związek - zawsze zapominam zapytac się gina. Ja w piersi chyba wyczuwam sobie dużo róznych rzeczy - nie chce o tym myśleć.

Gość kika marika
Renata ja nie biorę żadnych tabletek, i równo 10 dni przed mam takiego guza bolącego.

Gość izuuuia
ja mam taką "przypadłość" pod lewą pachą... usg wykazało, że nie jest to nic groźnego. lekarz powiedział, że to tak jakby fragmet piersi się oderwal i przemieścil, dlatego jak pierś zwiększa się przed okressemjest to taki zlepek tkanki tłuszczowej , kostnej i krwi. mimo wszystko przy każdym niepokojącym "stwardnieniu" polecam wizyte u onkologa...to przeciez nic ie boli!!! też miałam problem z bolącymi piersiami..to tzw mastopatia. lekarz przepisał mi Mastotydon(bez recepty) na złagodzenie bólu, co w zasadzie skutkuje, zmiejsza tez bóle menstruacyjne...