Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawde_w_porzadku

co o tym myslicie? czy mam szanse na normalnosc?

Polecane posty

Gość naprawde_w_porzadku

Mam problem. Mam 27 lat, jestem dziewica pod kazdym wzgledem. Jestem wyksztalcona, ladna, szczupla, umiem sie zachowac w towarzystwie, pracuje, zarabiam, mam pasje, interesuje sie kultura, sztuka, czytam, uprawiam sport itd... i ... nie mam faceta... A nie mam dlatego,z e nie mam gdzie poznac. a jak juz sie jakis nawinie to ma tak ograniczona osobowosc i plytka mentalnosc, ze wystarczy mu piwo i kanapa + tv z kanalem sportowym... Juz nie wspominam o tym, ze nie wiem czy by mnie facet nie wysmial gdyby sie dowiedzial, ze jestem dziewica Albo sa takie egzemplarze co szukaja samych przygod, albo znow przed trzydziestką zaliczyli juz rozwód, albo nawet i dwa... Nie ma sprawiedliwosci na swiecie, czasem zaluje, ze nie k.urwilam sie za mlodu , bo teraz bylabym przykladna zonka i matka a na starosc zajmowala pierwsze lawki w kosciele...

Gość rofjdkaz
Przykladna zona i matka kurwi sie za mlodu? :o dziwne masz podejscie 🖐️

Gość prince
hahaha txt ekstraklasa:0Jak jestes z Krk wchodze w to.Pzdr

Gość naprawde_w_porzadku
Niestety nie jestem z Krakowa, chociaz chciałabym byc.

Gość pysiakowa
jestem tak wszechstronnie utalentowana ze az samowystarczalna wiec facet nie jest ci potrzebny

Gość naprawde_w_porzadku
pysiakowa, nie o to mi chodzilo. Chodzilo mi o to, ze ze swoja pewnego rodzaju niszowością, ciezko mi kogos znalezc... Ale nie wszyscy to rozumieja... Wiesz, byc z pierwszym lepszym i miec piekło zamiast zycia to nie sztuka.

Nie popadaj w skrajności.Jak wiesz jest wiek poznawania zawierania szybko znajomości i wiek stabilizacji Ty weszłaś w wiek stabilizacji i wszyscy twoi rówieśnicy rownież To że miałaś nie wiadomo dlaczego hamulce moralne i nie zawierałaś intymnych znajomści z facetami to mozesz mieć pretensje do wychowania i zasad moralnych .Nie wierzę w to że wszyscy spotkani faceci do tej pory posiadali takie cechy o których pisałaś .Po prostu za długo wybierałas a teraz pozostaje ci trafic na rozwodnika ktory wcale nie musi być łotrem dla kobiet bo prawiczek w twoim wieku to sfrustrowany ewenement

Gość naprawde_w_porzadku
jakis tam facet - nie chodzi mi o prawiczka, to nie jest dla mnie prirytet. Bede sie cieszyła, jesli nie bedzie dziwkarzem, moze byc po stałych zwiazkach, ale chciałabym zeby nie byl rozwodnikiem. Ja sama tez nie mam zamiaru czekac z seksem do slubu. Chodzi i o faceta, ktory nie bedzie mnie traktował przedmiotowo, ktory bedzie mnie szanował.

jak wiesz szacunek nie spada z nieba żeby ciebie szanowano musisz to wypracować odpowiednim postepowaniem..Jestes osoba inteligentą jak twierdzisz więc dziwię się że nie znalazłaś żadnego faceta przez 7 lat bo uażam wiek 20 lat dla kobiety to poczatek poszukiwania na stabilizację

Twoje dziewictwo mnie szokuje jestem od ciebie starszy o 10 lat i mam inny pogląd na "czystość" seksualną partnerki.W`każdym razie bym spanikował gdybyś mi oswiadczyła przed pójsciem do łóżka ze jestes dziewicą W`tym wieku naprawde normalny facet nie przywiązuje wagę do tego a raczej chce mieć przyjemność i dać przyjemność partnerce

Gość naprawde_w_porzadku
ale moje dziewictwo nie wynika z jakichs przekonan glebszych.. po prostu kiedys myslałam, ze to ma jakas dla was wartosc.. pozniej nie moglam nikogo znalezc.. potem zmienilam miejsce zamieszkania i dalej jestem sama... Szkoda, ze macie takie podejscie,,, rozumiem, ze mam sobie strzelic w leb, albo rozdziewiczyc sie ogorkiem a potem mowic ze jestem boginia milosci... Jeszcze troche poczekam, ale jak nie bedzie innego wyjscia to tak zrobie.. wtedy facet na pewno bedzie zachwycony.... a w wieku 20 lat zajelam sie swoim wyksztalceniem i niestety jakos nie myslalam wtedy o zalozeniu rodziny... :(

Gość naprawde_w_porzadku
teraz ide przekopac sie przez Wikipedie, poczytam se cos o wojnie stuletniej albo mchach i ich rozwoju w srodowisku kwasnym, wlasnie na winampie puscialam se VII symfonie Bethoveena opus X i tancze w rytm muzyki jedzac jednoczesnie liscie kaktusa australijskiego podobno niezle pomaga na porost biustu bo n mnie marna trojeczka, na wieczorek ugotowalam sobie kisiel porzeczkowy i tak zajadajac zasne z moim kotem na poduszce pozdrówka

Gość mam podobnie ale mam 24 lata
:( W ogóle, czasami nie mogę wytrzymać, bo chciałabym się chociaż do kogoś przytulić, a trzeba całe życie być samemu i udawać twardziela. Ale w sumie to lepsze niż męczyć się z byle kim.

daj se spokój! nie pisz tak o sobie....! znajdziesz ukochanego, ale poszukaj kogoś na swoim poziomie, nie wymagaj od zwykłych menelów alby umieli sie zachowac. dla niektórych taka kobieta to skarb! powodzenia*

Gość facet ktoremu nie chce sieSpac
przenieś sie do krakowa, przecież tam gdzie jesteś nic Cię nie trzyma :) nie uważam, że z seksem trzeba czekać do ślubu ale gdybym wiedział, że jestem jedynym facetem mojej kobiety to byłoby mi miło:) to ma swoją wartość.. posłuchaj lepiej 9 symfonie dvorzaka... poza tym uważam, że jesteś nocna prowokacją bo takie kobiety nie istnieją :P

Gość NIEWAŻNY
Myślę że na tę jak to nazwałaś normalność masz coraz mniejszą szanse ... moje przekonanie wynika może z pesymizmu ale raczej chyba z realizmu. Z własnego doświadczenia wiem, że im człowiek starszy (mam już prawie 27 lat) tym trudniej spotkać jest kogoś naprawde ciekawego i wartościowego. Zawsze coś jest nie tak. Pierwsze ograniczenie to inteligencja. Nie jest łatwo spotkać naprawdę inteligentną osobę. Do tego dochodzi to, że znakomita większość tych inteligentnych osób juz spotkała kogoś i jest już w związku. Potem dochodzi jeszcze parę innych dupereli które utrudniają poznanie tego kogoś wyjątkowego. Nie wspomne jeszcze o atrakcyjności fizycznej. Wydaje mi sie że gdy te wszystkie czynniki weźmie sie pod uwagę to perspektywa poznania tego kogoś staje sie naprawdę mglista i nie napawa radością. Mimo to jak pisał J. Kofta "Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć" pozdrawiam i życzę zarówno sobie jak i autorce tematu powodzenia w polowaniu :D

Gość ja też tak mam /
Naprawdę w porządku ---> ja cię naprawdę rozumiem... mam tak samo ;( jeśli chcesz pogadać, to może nie tutaj, ale jakoś inaczej się skontaktujemy? tu jest moje gg: 12140767, napisz, pogadamy...ja mam 25 lat, też jestem dziewicą, nie mam faceta. Ale nie dlatego, że nie chcę mieć!!

Gość nie ciasna tylko sucha
do naprawde_w_porzadku: strasznie bredzisz! mieszasz wszystko ze wszystkim... nie wiem gdzie masz sprzecznosc w posiadaniu partnera i uczeniu sie? poprostu sobie nie umialas znalesc faceta to proste. dziewictwo wartoscia dla kogo? nastoletnich onanistow bojacych sie bycia porownywanym? a teraz narzekasz... a czemu? bo osiagnelas wiek w ktorym rowiesnicy albo starsi maja juz swoja za uszami, a Ty nie masz... biedna, biedactwo! obraz sie na swiat! nie docenil Cie:)

Gość a jaki masz członek

Gość naprawde_w_porzadku
Niektore odpowiedzi sa naprawde zaskakujace. Po pierwsze nie mowilam, ze chce czekac z seksem do slubu - wrecz przeciwnie. Po drugie na studiach zajelam sie nauka, moze tez nie umialam sobie znalezc faceta - po prostu nie dadstawilam w odpowiednim czasie dupy i nie zaszlam w ciaze, tak jak niektore moje kolezaneczki... Po trzecie nie twierdze, ze dziewictwo jest niewiadomo jaka wartoscia, ale duzy przebieg i bogate zycie seksualne z wieloma parnerami chyba tez nie... Co za czasy, ze teraz trzeba sie z dziewictwa tlumaczyc, a kurestwem mozna sie obnosic... I takich facetow macie drogie kolezanki czatowe, ktorzy z czasem na pewno zamienia was na mlodsze i ladniejsze, bo tak juz jest, jak czlowiek nie czuje do drugiego przywiazania - nawet tego seksualnego. Ehh szkoda slow na was ....

no to jeszcze by brakowało że w wieku 27 lat czekać do śubu z seksem Wczuj się w sytuację faceta ktory by z tobą chodził a ty bys czekała do slubu z seksem ... przeciez natychmiast by wiedział ze jesteś oziebła seksualnie i czekasz na prawne uwiązanie go usprawiedliwiasz się tym że koleżanki nadstawiały dupy i zazły w ciąże... Jeżeli jesteś jak piszesz osoba inteligentna i wykształoną to wiesz że nie idzie się z każdym facetem do łóżka tylko dlatego że ma fiuta i nie koniecznie jest potrzebny stosunek płciowy żeby się wykochac Uważasz że dziewictwo nie jest wielka wartościa dla ciebie ale natychmiast przeciwstawiasz to do dupczenia się z wieloma partnerami .Czy nie możesz zrozumieć że istnieje cos pośredniego Partner z ktorym się wiąże nadzieje a gdy nie wychodzi jest następny aż trafi się na tę drugą połówkę.Weź się w garśc i nie rozpaczaj za tym co było a zacznij ogladać się z optymizmem.Tak na marginesie Czy zaspakajasz sie masturbacją?

Gość młoda inaczej
Faktycznie tak bywa, że ktoś kto nie idzie przebojem, nie szuka na siłę partnera a w dodatku przyjaźni się z podobnymi do siebie singlami, zostaje sam i przechodzi jakoś tak niezauważony przez całą młodość. I to wcale nie świadczy o oziębłości seksualnej. Myślę, że teraz takim ludziom jest o wiele trudniej niż za moich młodych lat. Teraz (z tego co słyszę) to albo młodzi poznają się na dyskotekach (ale słyszałam o nich wiele złego) albo przez internet (a tu znowu nie wiadomo na kogo się trafi). Już nikt chyba nie podrywa ot tak sobie na ulicy czy w tramwaju. Ale znam też przypadki, że nawet ludzie 40-50 lat zakochują się do szaleństwa i zakładają rodziny. Więc tym bardziej może się to trafić 27-latce. Myślę że i panowie też się trafiają wolni w tym wieku.

Gość naprawde_w_porzadku
ale jakis tam facet? co masz mi wlasciwie do zarzucenia? Ze tak jak napisała moja poprzedniczka nie szlam przez zycie przebojem? Tacy ludzie tez sa i tez maja prawo do szczescia. O seksie przed slubem nie bede juz pisac, bo pisalam wielokrotnie. A ze wspomnialamo kolezankach, ktore nasttawily celowo dupy i zaszly w ciaze zeby zlapac faceta to sa to sytuacje , ktore mialy miejsce na prawde. Ale rozumiem, ze wg Ciebie, ja - ktora nie chciałam w ten sposob zlapac faceta, jestem nieudacznikiem zyciowym. Czyli lepiej jakbym zlapalala byle kogo na dziecko, tak ?

nie rozumiesz mnie Naprawdę nie mam najmniejszego zamiaru ciebie dołować z tego powodu że nie udało ci się ulozyć zycia z facetem.Chciałem cię tylko uczulić na błedy ktore popełniasz w tych układach.W żadnym wypadku nie przekonywałem ciebie że nastawianie dupy i łapanie faceta na ciąże jest rozwiązaniem źle mnie zrozumiałaś Chciałem ci tylko zwrócic uwagę że przegapiłaś okres łaczenia się w pary swoimi błędnymi zasadami opartymi na skrajnościach. Mam wrażenie że facet dla ciebie potrzebyny jest tylko do zaspokojenia pustki w domu a nie do seksu ,to wymaga dłuższych poszukiwań ale nie twierdze że nie realne

o jaaa... dziewcyzno, czy myślisz, że w wieku 20 lat chłopaka na stałe zdobywa się dawaniem dupy na prawo i lewo i wpadaniem w ciąże? ja mam 22 lata, chłopaka od 5 lat, jestem w trakcie studiów, również interesuję się sztuką i mam swoje hobby, jak większość ludzi. kwestia tego, czy umiesz to wszytsko pogodzić... poza tym może przez te 7lat byłaś księżniczką, czekającą na ideała, chłopaka bez wad. może czułaś sie ponad innymi i nie interesowali cię zwykli normalny kolesie. nie znalazłaś swojego księcia na białym koniu i teraz rozpaczasz.

Gość żeby to było takie proste...
Ech, najlatwiej powiedzieć: przegapiłaś czas łączenia się w pary, trzeba było wcześniej sobie kogoś znaleźć. A co, jeśli szukałam, chciałam, ale ten, kogo chciałam ja, nie chciał mnie? Ja też z facetem sobie życia nie ułożyłam. Nie mam powodzenia, niewielu się mną interesuje. I co? To tylko moja wina? A nie celowałam jakos za wysoko, nie czekam na księcia z bajki ;/

jestes zbyt idealna - sama dla siebie rzecz jasna a kazdy facet jest dla ciebie albo za mało interesujący albo za mało wykszatłocny albo znajdziesz w nim i tak cos co do idealnej Ciebie nie bedzie pasowała dlatego jestes juz nie tylko 27letnia dziewicą ale takze zalosną starą panną wyrazy współczucia cichopismak

Gość Fidel C.
A skad jestes?

Gość 55436
nie uwazam cihopismaku zeby byla zalosna stara panna, a okres laczenia sie w pary nie mija po jakims wieku tylko caly czas sie szuka. dobrze ze ma wymagania lepiej dlugo szukac i trafic na odpowiedniego niz z byle kim sie meczyc. taka kobieta to skarb