Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faferr

Czy za dentyste w panstwowej przychodni sie placi?

Polecane posty

Gość faferr

Chodzi mi o borowanie, czy placi sie?

Gość płaci się ale chyba tylko
za robienie ósemek, reszta jest za darmo

Gość doplaca sie tylko jesli cos
chcesz dodatkowo, np. znieczulenie czy lepszy material na plombe.

Gość kłopotek
Co za brednie. Za darmo jest tylko określona ilość usług i bardzo długie kolejki.

Gość faferr
A ile kosztuje znieczulenie?A ta plomba darmowa nie jest przypadkiem czarna?Bo kiedys takie byly.

Gość faferr
Mnie chodzi o przednie zeby na gorze, a dokladnie o borowanie,to jak zaplace czy nie?

za samo borowanie nie, a cennika niestety nie znam co do dodatkowych rzeczy kłopotek jakie brednie??? przeciez pytanie bylo o borowanie, czyli podstawowa stomatologiczna czynnosc.

Gość faferr
Ale borowanie z wypelnieniem tak?Jakie sa te plomby?Chodzi mi o kolor

no tak, jak borowanie to i wypelnienie :) ale podejrzewam, ze moga byc czarne, ale nie wiem, bo nie chodze. tylko od znajomej wiem, ze ona dopalaca za ladniejsze, ale czy to kwestia tylko ladniejszej bieli to nie wiem niestety.

Gość dldldldlld
No przecież ona nie pyta o samo wyborowanie dziury w zębie tylko o wypełnienie. Z tego co mi wiadomo - może coś się zmieniło - masz prawo do trzech wypełnień w roku. Za znieczulenie na pewno dopłacasz.

"samo borowanie"? takiej opcji przeciez nie ma, trzeba czyms wypelnic :O

Gość i ja też...
W jedynkach, dwójkach i trójkach należą Ci się w ramach NFZ bezpłatne białe plomby.Są to plomby chemoutwardzalne, które po kilku latach tracą kolor. Sinieją, brązowieją. Lepsze są wypełnienia swiatłoutwardzalne, ale za takie trzeba już dopłacić. W moim mieście dopłaca się do takich ok. 40 do 50 zł. Przed założeniem wypełnienia zapytaj dentystkę o cenę lepszego wypełnienia, lub powiedz, że chcesz zwykłe, bez dopłaty. Leczenie kanałowe w zębach od3 do 3 (czyli przód) jest też bezpłatne.

Gość i ja też...
W moim mieście nie doplaca się za znieczulenie.

Gość faffer
a jakie to miasto?czyli na jedynke i dwojke powinnam dostac normalna biala plombe tak?

Gość i ja też...
Całe Warmińsko mazurskie. Na 1, 2, 3, - białą chemoutwardzalną.

W ramach NFZ nalezy sie bezpłatne wypełnianie ubytków zębowych, niezaleznie od ilości chorych zębów.Jedynki, dwójki i trójki (góra i dół) tzw. materiałem chemoutwardzalnym-białym!Zęby od czwórek do ósemek amalgamtem-szarym.Dzieciom i młodzieży do 18 roku życia przsługuje bezpłatne leczenie próchnicy wszystkich zębów.Wyoełnianie światłoutwardzalne przysługuje tylko dzieciom w dwóch określonych przypadkach: 1.odbudowa zniszczonego, złamanego kąta w zębach siecznych stałych 2.kosmetyczne pokrycie niedorozwoju szkliwa w zębach stałych..

Gość r2d2////
znieczulenie pod postacią zastrzyku jest bezpłatne, plombowanie światłoutwardzalne niezaleznie od zęba od 60 do 80 złotych w zalezności od wielkości ubytku. za darmo jest tylko amalgamat, nie polecam bo jest czarny i chemoutwrdzalne plomby , które szybko się \"zuzywają\"