Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rogale rogale

dzisiaj poznaniacy jedzą rogale

Polecane posty

Gość a czemu jedza wlasnie dzis
?

Gość rogale rogale
bo dzis jest 11 listopada i z tej okazjii jemy rogale :D

Obchodzi pewnie nikogo i z tematem forum ma raczej nic wspólnego. Czemu dzisiaj ? a bo jest 11 listopada, św. Marcina który jest patronem głównej/jednej z głównych ulic miasta i dlatego zajadamy się takimi specjalnymi rogalami :) o właśnie idę sobie po kilka :-)

Gość rogale rogale
ja juz 2 zjadłem :classic_cool:a jeszcze mam kilka na potem :D

Gość dfbg
co to znaczy "robić smaka"?? pisz po polsku :S a te rogale są jakieś takie ohydne, no, chyba że są różne rodzaje...

Gość ale choojowo
kupcie mi tez rogala, bo nie mam nic do jedzenia na razie nie chce mi sie sie isc kupic:o

robić smaka tzn--pobudzić chęć lub ochotę na coś nierealnego w tym konkretnym przypadku chodzi o rogale robić---wzbudzać smaka-chęć zjedzenia rogali zrozumiano?

ja nie z Poznania, ale ponieważ byłam ciekawa jak smakują to kupiłam..bo w moim mieście też sie pokazały...jeszcze nie jadłam, bo czekam na resztę rodzinki no i niech się śniadanko strawi...ale mam jedną uwagę, dość drogie te rogale...ponad 4 zł za sztukę płaciłam...ciekawe czy warte swojej ceny...

Gość ale choojowo
zwykle kosztuja ok. 35zl za kilogram, sa z bialego maku i migdałow. dla mnie to zadna rewelacja, bo tak srednio lubie mak, ale to jest po prostu tradycja. maja certyfikat nadany przez Ue jako prosukt regionalny, tak samo jak oscypki, wiec te Twoje moze nie sa "oryginalne" ;)