Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przemyslenia 11

STRASZNE Z NAS NIEROBY

Polecane posty

Gość przemyslenia 11

Ciagle tylko swietujemy jako narod. Dni wolnych jest stanowczo za duzo w porownaniu do zachodu. Zgodzicie sie?

Gość gfdcgdgd
Przegrywamy przez to wyscig do dobrobytu-racja

hmmm p o j e b a ł o ??!! mozesz z a p ie r d a la c w sklepie 24/7 nie ma sprawy !

Gość przemyslenia 11
Ot, kwitesencja naszego narodu - wypowiedz wyzej :)

Gość dsfds
A ty tak na serio czy to prowokacja?

Gość przemyslenia 11
No na serio. Ciagle mamy wolne. Polacy to nieroby, to fakt.

Gość przemyslenia 11
Jestem prostytutka i przez swieta trace sporo kasy :(

Gość przemyslenia 11
dobra proba. oczywiscie w temacie musialy sie odezwac klasyczne nieroby pokroju tego czarnego super pomyslego nicka "ahahahihi"

Gość przemyslenia 11
Hybner, mowie ogolem

Zreszta, jak tak bardzi przeszkadza Ci tyle wolnych dni, to zaloz wlasna dzialalnosc, bedzesz pracowal bez przerwy. Albo wyjedz na zachod.

Gość przemyslenia 11
Tak zrobie, jak tylko skoncze studia. Wyjade z tego cholernego chorego kraju

babciu zamknij twarz bo jutro wstaje o godzinie 5. 30 dojezdzam do szkoly przez godzinke. bede w domu okolo godziny 17 :) pechowo nieee ??

Gość do przemyślenia 11
Widać że jesteś bardzo mloda , zobacz kalendarz włoski i policz ile mają dni wolnych - zdziwisz się. Przegrywamy wyścig do dobrobytu? Zależy co to znaczy, dla niektórych to zdobycie własnego mieszkania, ale dla innych to jeszcze nowsza zabawka, wypasiony laptop, telefon. Ciągła praca to często strach przed zastanowieniem się skąd jestem, dokąd zmierzam i po co to wszystko się kręci? Właśnie święta są takim czasem żeby się zastanowić.

Gość stevens
Czlowieku, ty chyba realiow nie znasz. Polacy spedzaja wiecej czasu w pracy, niz np. Irlandczycy. Czas pracy o niczym nie swiadczy. Problem lezy w tym, ze Polacy sa malo efektywni. Mozemy pracowac 365dni w roku, a i tak bedziemy w tyle.

filozofka.. z twojej wypowiedzi wychodzi na to ze własnie ty jestes ta osoba ktora odczówa strach "przed zastanowieniem się skąd jestem, dokąd zmierzam i po co to wszystko się kręci?"

Gość informatyczka25
nieroby? sorry a kto w Europie pracuje po 50 godzin tygodniowo? Ja tak pracuje, to raz na jakis czas mogę mieć chyba wolne. We Francji na przykład pracuje się średnio po 37 godzin tygodniowo. Jest różnica

Gość przemyslenia 11
Mam zly dzień po prostu. Tak, jestem młoda, studiuję. I mam dość tego kraju, tych ludzi, braku zaradności, patologii, rozwrzeszczanych bachorow, srajacych psow po parkach.

Gość do przemyślenia 11
Może nie jest to najlepszy kraj,ale jak pojedziesz do Paryża to znajdziesz dwa razy tyle psich kup, a w dodatku całą masę arabów którzy robią bałagan nie mówiac już o śpiacych na ławkach kloszardach, którzy też nie pachną fiolkami. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Gość przemyslenia 11
racja :( Mam dziś kryzys.. Przeniosłam się z mniejszego miasta do poznania, i mam już tego dość. mieszkam tu już 2 rok a wciaz sie nie moge przyyzwyczaic do halasu, smrodu :(

Gość gość
Czy jesteśmy my Polacy nierobami ? To zależy w czyich oczach ? We własnych jesteśmy pracocholikami zamiatając liście które rozwiewa wiatr lub robiąc inne syzyfowe prace. Ale w oczach Niemców od zawsze jesteśmy nierobami . Dlaczego ? Mamy dom z importowanych pustaĸow , importowany samochód , odzież ,telefon ,telewizor, meble , agd itp. mozna tak mnozyć. Jesteśmy nierobami ponieważ nic nie robimy !

Gość gość
jeśli Polacy są wg ciebie nierobami, to pomyśl o Grekach

Gość gość
60 h tygodniowo... co to jest według Polaka?

Gość gość
stevens - jesteśmy w tyle bo kogo do pracy motywuje stawka 7,50 na h...

Gość gość
7 razy odwiedzałem pośredniak chciałem jakiegoś funfla a i nią bym nie pogardził wszystko zależało od załóżmy warunków zewnętrznych daję słowo nie urody miałem do zaproponowania niezłą gażę 30 pln na godzinę na początek możecie nie wierzyć nie było kogo wybrać debilowate twarzyczki aż ciarki po plecach i zachowanie wiele do życzenia lud******orytarzu blisko 100 a może ze mną coś nie tak nie wiem nie wybrałem