Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ivona7

Jakiej antykoncepcji uzywacie?

Polecane posty

Gość Ivona7

mam 23 lata i lekarz z aproponowal mi plastry evra, mam pewne obawy i nie jestem donich przekonana. z kolei tabletki hormonalne mają wiele dzialan ubocznych. czy po tabletkach mialyscie problem z zajciem w ciaze?

Gość tabletki
tabletki mają takie same działania uboczne jak plastry, plastry to tez hormony, różni się tylko droga podania i nie trzeba pamiętać o zażyciu tabletki, dobre dla zapominalskich ja od ponad 10 lat używam tabl., mam dobrze dobrane i u mnie nie wystąpiły żadne skutki uboczne, w ciążę zaszłam bez problemu, po 6 latach brania tabl., w trzecim cyklu po odstawieniu.

Gość tylko prezerwatywy
od 8 lat - są skuteczne i nie obciążają organizmu tak jak aplikowanie sobie hormonów wczesniej brałam przez 2 lata pigułki i teraz wiem, że niepotrzebnie tylko męczyłam swój organizm i swoją watrobę.

Gość malvi
a ja tabsy juz około roku.

ja tabletki biorę od 4 lat :) wcześniej używałam prezerwatyw, ale różnie to z nimi bywało :) i tak jak koleżanka powyżej napisała - plastry to tez hormony i mają takie same skutkii uboczne jak tabletki. z tą różnica, że plastry nie obciążają wątroby no i są cenowo droższe hehe ;P

Gość --a ja
uzywam prezerwatyw w połączeniu z globulkami patentex, tabletek nie chce brac.

Gość poziomka8654
rowniez biore tabletki od 4lat ostatnio czytalam juz wiele arytkulow ze polki nie wierza w te mity o pigulkach- co mnie cieszy dzieci - w planach, jeszcze nie teraz, wczesniej rowniez dod. prezerwatywa, ale odeszla w zapomnienie, nie martwie sie " i co teraz?' bowiem jestem zabezpieczona

Gość assssssss
ja gumy, bo pabsach przytylam ;/ i nadal nie moge zrzucic!

Gość Aneta78
Plastry Evra POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Malwina1111
Plastry Evra! :)

Gość fasola__90
tabsy, Yasminelle, ekstra, juz ponad rok

ja właśnie skończyłam brać ostatnie opakowanie tabletek,. Brałam 2,5 roku, ale chcę schodnąć do wesela odchudzam się już miesiąc i ani 1kg w dół;/ więc rzucam je i przenosimy się spowrotem na prezerwatywy:)

Gość mysia1988
A ja stosuje NPR gdyz chce zajsc w ciaze :)

Tabletki Z tym działaniem ubocznym bym nie przesadzała. Prawidłowo dobrane tabletki nie powinny przynosić działań ubocznych, a kiedy te skutki są zbyt dokuczliwe, to zawsze można wymienić tabsy na inne.

przez 3 lata używaliśmy prezerwatyw ale 2 razy nam pękła (na szczęście bez skutków :))więc teraz (po urodzeniu dziecka) biorę Yasminelle ale dopiero od miesiąca więc zobaczymy czy ta metoda okaże się skuteczna i ok

zaczelam brac niedawno novynette, ale przed znem mam nudnosci, powinnam przestac? czuy to jest normalne, i po prostu musze przeczekac?

Gość półka
karola27 czy ja dobrze czytam urodziłaś dziecko i lekarz przepisał ci yasminnelle? to są tabletki dla kobiet które jeszcze nie rodziły a nie dla tych co maja juz dzidziusia

Gość gość
Czyli co, lekarz konował?

Gość Cleo1976
SymptoPlus (program do obserwacji cyklu) w połączeniu z prezerwatywami w dni płodne.:)