Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemmmm

Skad mam wiedziec czy piers jest pusta???

Polecane posty

Gość niewiemmmm

Czytam i slucham ze dziecko powinno oprozniac piers ale skad mam wiedziec ze to juz??

a juz karmisz czy dopiero bedziesz karmic... bo to sie czuje jak piers jest pelna a jak pusta... przynajmniej ja tak mam ze pomacam reka i wiem...

Gość niewiemmmm
Karmie juz ponad dwa miesiace.Maly ogolnie dobrze je i chyba sie najada ale bardzo malo przybiera.Ponoc najtlustsze mleko jest na koncu ale on do konca nie dojada...zawsze jak nacisne to cos tam wylatuje i nie wiem czy to juz koncowka czy ile tego zostaje.Probowalam sciagac ale nie umiem:(

proponuję zwiększyć ilość karmień nocnych, to wtedy mleko jest najtłustsze i najbardziej wartościowe. Oczywiście jeśli dzidziuś na pewno słabo przybiera. Zależy co masz na myśli. Według WHO minimum przybierania na wadze to 120 g/ tydzień.

Gość niewiemmmm
On przytyl od najnizszej wagi po urodzeniu1050gr przez 2 miesiace.Lekarz powiedzial ze malo i zeby wprowadzic butelke ale szkoda mi ja lubie karmic piersia.A boje sie ze jak poczuje butle to nie bedzie juz chcial cycka:( A co do nocnych karmien to on spi cala noc z jedna przerwa na jedzenie okolo 3,wiec za malo tego mleka nocnego...

Gość niewiemmmm

To może odciągnij mleko w nocy i podaj dziecku rano. Szkoda go wybudzać- ale z drugiej strony warto czasem. A co do butelki, to jeżeli podasz ją raz dziennie to dziecko się nie oduczy ssać piersi, tylko trzeba pamiętać , aby zrobić w smoczku kilka maleńkich dziurek zamiast jednej większej.

Spróbuj karmić przez sen. To naprawdę się sprawdza. Pewnie że szkoda wybudzać, ale nie szkoda rezygnować z piersi? Poza tym zawsze najpierw próbuje się odciągać swoje mleko i podawać oprócz piersi, a sztuczna mieszanka to ostateczność. polecam Ci forum na gazecie dla kobiet karmiących http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 (tylko wykasuj spację po wklejeniu adresu), tam znadziesz mnóstwo porad na ten temat, także na temat słabego przybierania i co z tym zrobić:) powodzenia

Gość juuka
Tez radze Ci karmienie przez sem może nawet się nie wybudzi...Jeżeli zdecydujesz się na butelkę a warto, żebyś później nie miała problemu z podaniem choćby herbatki Pamiętaj nigdy nie dorabiaj dziurek w smoczkach!!!!!Poczytaj dokładnie do czego jest i jakiego wieku i starczy zero modyfikacji!!! A pierś nigdy do końca nie będzie pusta a że została opróżniona poczujesz że zrobiła się luźna i swobodna...

Gość juuka
Tez radze Ci karmienie przez sem może nawet się nie wybudzi...Jeżeli zdecydujesz się na butelkę a warto, żebyś później nie miała problemu z podaniem choćby herbatki Pamiętaj nigdy nie dorabiaj dziurek w smoczkach!!!!!Poczytaj dokładnie do czego jest i jakiego wieku i starczy zero modyfikacji!!! A pierś nigdy do końca nie będzie pusta a że została opróżniona poczujesz że zrobiła się i swobodna...