Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeoodpowied

co po macierzynskim....

Polecane posty

Gość proszeoodpowied

Drogie mamy bardzo prosze o odpowiedz pracuje od poczatku 2005 roku, w kwietniu 2006 roku urodzilam 1 dziecko, bylam 1,5 tyg na zwolnieniu przed porodem, pozniej macierzynski, wychowawczy, podczas trwania urlopu wychowawczego zaszlam w druga ciaze, obecnie konczy mi sie urlop macierzynski i niedawno dowiedzialam sie ze nie musze od razu brac urlopu wychowawczego, moge jakis wypoczynkowy, zalegly dla mnie to jakas nowosc, bo nigdy na takim nie bylam czy takie urlopy przysluguja mi faktycznie?

Gość proszeoodpowied
nikt nie wie? :(

prawdopodobnie to jest twój urlop wypoczynkowy za rok 2006, 2007 i 2008 w tych latach nie wykorzystałaś urlopu więc teraz masz prawo go wykorzystać

Gość wypytaj w kadrach
ale powinnaś wybrac zaległy wypoczynkowy, bo po 3 latach przepada.

Gość proszeoodpowied
dziekuje za odp no wlasnie w kadrach sie nic nie dowiem :( juz nie raz tam uderzalam to wiecj dowiedzialam sie z netu niz tam poza tym czy przysluguje mi ten urlop wypoczynkowy i zalegly jezeli bylam na wychowawczym? chodzi mi o te 26 dni+2 dni opieki

Gość proszeoodpowied
dziekuje za odp no wlasnie w kadrach sie nic nie dowiem :( juz nie raz tam uderzalam to wiecj dowiedzialam sie z netu niz tam poza tym czy przysluguje mi ten urlop wypoczynkowy i zalegly jezeli bylam na wychowawczym? chodzi mi o te 26 dni+2 dni opieki

Przysługuje ci zaległy urlop wypoczynkowy oczywiście, tylko musisz złożyć podanie o udzielenie ci tego urlopu bezpośrednio po macierzyńskim. Nie wiem na jak długo przed końcem macierzyńskiego należy to składać- moja szwagierka składała 30 dni przed zakończeniem. Pracodawca ustali w jakim wymiarze udzieli ci tego urlopu, bo z tego co wiem to zaległy powinien dać ci cały, a tylko jeśli chodzi o bieżący to może odmówić.