Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orbitka00

POTWORNIE TŁUSTA CERA, jak sobie z nia radzic ?

Polecane posty

Gość orbitka00

Ludzie czy jest na to jakas rada ???? Mimo iz bardzo dbam o cere, to ona tak potwornie sie przetluszcza to jest nie do zniesienia :o Po prostu umyje, nakremuje, naloze podklad (matujacy!), lekko przypudruje, mija ... godzina (!) i po prostu masakra, dotkne sie i sciagam warstwy tluszczu :o Nie wiem co ja mam z tym zrobic, jestem zadbana ale ta cera, sprawia ze naprawde czuje sie oblesnie :o Ma ktos jakis zloty sposob ? Blagam, niech sie podzieli...

Gość FGHJL68
ja probowalam zta oliwka hipp ale nic z tego :/ mam tak jak ty, jestem zadbana i zaraz po zrobieniu makijazu czuje siebardzo atrakcyjna i w ogole a na uczleni czuje sie brudna i oblesna, musze chodzic do kibla co przerwe zeby sie poprawic bo mam wrazenie ze ludzie beda na mnie patrzec z niesmakiem. na calodniowe wycieczki nawet nie jezdze :O

Gość orbitka00
Przejrzalam watek o oliwce - dzieki za jego podeslanie. Ja moglabym wymieniac i wymieniac czego uzywalam i doslownie nic nie dalo mi zadnej ulgi. Kiedys nawet pudrowalam sie ta skrobia - bo wyczytalam ze to najlepszy srodek do matowienia skory - ta , moze na godzine ://

Gość orbitka00

Gość moniiii
dziewczyny ja też mam ten problem. Mam wrażenie że odkąd uzywam kremu z oriflame moja skóra juz sie tak nie przetłuszcza i działa on jakoś tak na długi dystans.

Gość laski a więc
ja tez całe życie miałam tłustą cerę czyli po zrobieniu makijażu po godz świeciłam się jak psu j.. na wiosnę więc postanowiłam coś z tym zrobić i zzkupiłam wszystkie kosmetyki z seri Vichy Normadern i szok po paru dniach łupierz na twarzy koszmarny aż wylądowałam u dermatologa z tak przesuszana twarza do tego jakies krostki się napatoczyły załamka i zaczełam stosować krem no-scar super na rózne przebarwienia i palmki wygoił w mik wszystko co miałam na twarzy i teraz znacznie mniej się mi przetłuszcza. najgorsze jest to iż my na cerę tłustą stosujemy kremy wysuszające co powoduje wmożona produkcję łojotoku i tak kółko się zamyka, raz w tuygodniu stosuję maseczkę oczyszczającą i raz na dwa tygodnie tonik i uwierzcie mi problemu juznie mam, na dodatek zakupiłam puder ryżowy z firmy KRYOLAN to puder którego nie widac na twarzy bo jest bez barwny a który powoduje że skóra juz taj się nie poci, stosuję go na koniec makijażu i nie musze w dzień już pudrowac się kilkakrotnie, tak więc powodzenia mi się udało a jestem niedowiarkiem :)

Gość Fiolkaaa......
Ja znalazłam swój sposób na tłusta cerę z pojawiającymi się czasami wypryskami - używam kremów z serii dr brandta sa koszmarnie drogie ale naprawdę skuteczne jeden mam oczyszczający na noc a drugi matująco-nawilżający na dzień sa super wydajne bo wystarczają na ok 5-6 miesięcy codziennego czasami dwukrotnego używania. Jedyny minus to cena no i trzeba je zużyć w ciągu 6-8 miesięcy od otwarcia bo one sa naturalne i nie zawierają sztucznych barwników ani żadnych substancji konserwujących. Gorąco polecam bo naprawdę warto ładnie mi wygładziły i rozjaśniły buźkę