Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patsi_18

OBCINANIE USZU PSOM!

Polecane posty

Gość Patsi_18

Mam 5-cio miesięczną suczkę Amstaffa chciałabym obciąć jej uszy ale nie bardzo wiem gdzie, za jaką cenę i do ilu miesięcy można to zrobić !!!!! PROSZĘ O JAKĄŚ POMOC!!! Czekam i z góry dziękuje ; )

Gość Patsi_18
Ale dlaczego sie tak oburzasz!! Przeciez duzo psów tej rasy ma obcięte uszy..... to tylko uszy ; )

Gość hne giult
kochanie, teraz juz sie tego nie robi! ogonow tez sie nie obcina! nie zuwazylas, ze coraz wiecej jamnikow i cocerow spanieli ma ogony?? to samo jest z uszami. O ile sie nie myle jest to chyba nawet zakazane. A swoja droga, o ile to nie jest prowokacja, to niezla sucz z ciebie :O:O:O

Gość ostro cię
OSTRO CIĘ POJEBAŁO! Lepiej oddaj tego psa w dobre ręce, bo jeszcze mu będziesz sukienki kupować. JPD ! Świat schodzi na psy, a tobie koeżanko radzę uciąć łeb... Przynajmniej byś miała szansę na Nagrodę Darwina...

Gość Patsi_18
Dowbra widze ze macie negatywne zdanie na ten temat !! h*j nie obetne... Pasi?? :P

Gość Ahaaaa
Nie obcinaj mu uszu.. zostaw jak jest! ;)

Gość sam sobie obetnij uszy
kopiowanie jest w Polsce prawnie zabronione, ale jeżeli znajdziesz klinikę, która się jeszcze tym nielegalnie para, to przynajmniej zadbaj, aby zabieg był wykonany w narkozie ogólnej, a uszy odpowiednio szyte, gdyż inaczej tylko oszpecisz psa. polecam temat http://www.dogomania.pl/forum/f487/ uważasz, że pies kopiowany będzie cię bardziej kochał?

Gość Patsi_18
macie racje !! gdybym mojej suczce a tak apropo to wabi się Roxxy Obciela uszy bym zadowolila tylko siebie .... a ona by mnie przeciez za to bardziej nie kochala .... bardzo ją kocham i dziekuje ze wybiliscie mi to z glowy ... ;)

Gość ASDSAD
NIESTETY NIE POCIESZE CIE, PRZYCINANIE PSOM OGONÓW I USZU ZOSTAŁO ZABRONIONE I JEST KARALNE MOŻESZ ZOSTAC ZA TO UKARANA JESLI RZUCI SIĘ TO KOMUŚ NA OCZY POZA TYM JAK MOZNA PSU "OBCIĄĆ USZY"??

Gość Patsi_18
skoro uszy i ogony byly obcinane to mozna bylo to robic no ja tego sobie nie wymyslilam .. . .

Gość ASDSAD
NO TO SOBIE KOLEŻANKO POCZYTAJ TROSZKE!! PO PIERWSZE JEST MOŻLIWOŚĆ TRWAŁEGO OKALECZENIA PSA PONIEWAŻ OGON TO PRZEDŁUŻENIE KREGOSŁUPA WIĘC ZAKAZANO TYCH PRAKTYK PO DRUGIE Z POWODÓW ESTETYCZNYCH I LUDZKIEGO "WIDZIMISIE" POSTĘPOWANIE ZE ZWIERZĘTAMI W TEN SPOSÓB JEST NIEHUMANITARNE, WYOBRAZ SOBIE, ŻE TOBIE KTOS PRZYCINA USZY BO TAKIE SA KANONY XXI w

Gość ASDSAD
http://www.psy24.pl/art.php?art=1438 prosze dziecinko poczytaj zanim zrobisz krzywde biednemu zwierzęciu takie rzeczy robi sie szczeniętom zaraz po porodzie a nie półrocznym psom chcesz zwierze narazic na ból, szwy? co z ciebie za człowiek?? biedne zwierze...

Gość ASDSAD
wyrażnie ci napisałam jesli juz się coś skraca to sie PRZYCINA!! a nie obcina ty nawet nie potrafisz sie wyartykułowac i napisać o co ci chodzi a chcesz zabierać się do praktykowania

Boże ale dlaczego od razu dziewczynę tak zjeżdżacie :o Trochę kultury ludzie :o Sama mam amstaffa (ma już ponad rok) i nie polecam Ci przycinania ani uszu, ani ogona. Ja mojemu nigdy takich zabiegów nie fundowałam i dzięki temu jest prześliczny. Na prawdę o wiele ładniejszy niż inne, z poprzycinanymi uszami. Także zdecydowanie odradzam robienia takich rzeczy. Tym bardziej, że czytałam dużo o tym, i psy po takich zabiegach mogą mieć problemy zdrowotne. Bo np. więcej zanieczyszczeń dostaje im się do uszu. No dobrze..Koniec tych wywodów. Pozdrów swojego pieska ;)

Gość Patsi_18
ASDSAD !! widze ze tez nie wiesz za duzo o "przycinaniu" uszu psom !! bo nie mozna im przyciac uszu po porodzie poniewasz chrzastka uszna jeszcze nie zdazyla sie uformowac!! No i w koncu ktos normalny.... nie pojezdza po mnie ;)

Gość łechtaczke sobie obetnij
po pierwsze masz nasrane po drugie to jest zabronione po trzecie pies nie jest po to "Zeby wyglądał" po czwarte zajmij sie wychowaniem psa a nie uszami, nie mam nic do amstaffow ale trzeba sie umiec z psami obchodzic i go wychowac a zwlaszcza z taką rasą.

Gość w zyciu nie dalabym obciac
mojemu psu uszu czy ogona! cycki se obetnij

Gość wiem tylko tyle...
mój d oberman miał obcinane uszy w wieku 4 miesięcy.TO BYŁ KOSZMAR!!!!!!!!!!! Nigdy więcej nie okaleczałabym psa w ten sposób.Pies powinien mieć podcięte uszy praktycznie po narodzinach,podobnie jak ogon a nie wtedy gdy chrzęści są rozwinięte i twarde. Na ucho zakłada się metalową formę,podkręca śróbki i tnie!!!!!!!! Psa nie boli,bo jest znieczulony,ale wychodzi z zeszytymi za czubki uszami.Szew należy przeciąć samemu,nie pamiętam czy na drugi dzień,czy po dwuch dniach.Koszmar!!!!!!!!Nigdy więcej-obiecałam sobie.Dodam,że byłam u wspaniałej Pani weterynarz,znającej się na rzeczy.

Gość wiem tylko tyle...
PODCINANE,SKRACANE jak kto woli,bo widzę,że tu ostro jadą po rąbiących błędy,ludzie co wy! W emocjach robię błędy i co?!

Gość chomik ciagnacy sznurek
osobiscie jestem zla, ze nie pozwolil mi moj gupi maz przyciac mojego psa :o mozecie mnie cmoknac 🖐️

Gość wiem tylko tyle...
dwóch-a nie dwuch,hihihi,sorki

Gość LolipopSss
poje**** ludzie hehe!! po co się na nią rzuciliście z jakimis obelgami??ja mam 3miesięczna sunie pit bull re nose i niedługo idziemy do weterynarza przyciąć jej uszy. Nigdy bym jej nie okaleczyła ani nie zrobiła krzywdy, a obcinanie uszu jest ze względów estetycznych i wiele psów na wystawach ma kopiowane uszy czy ogony. Mam swoje zdanie i nic go nie zmieni i w głowie się nie mieści jak ożna takie obelgi na kogoś wypisywać jak co niektórzy na Patsi_18 !!

Gość walcie sie
proponuje tym wszystkim kupcie sobie shih tzu a nie amstaffa. ciekawe czy nie macie przebitych uszu tatuaży , i innych cudów ,,,, walcie sie . a to żę zakazano kopiować uszy cieszy lekarzy weter. bo biorą więcej i się cieszą

Gość hhhhjjj
Mój pies ma ponad 10 lat, kocham go. W młodym wieku miał obcięty ogon, a także uszy. Czy sugerują państwo, że ja mojego psa dręczyłem, zadawałem mu ból i cierpienie?

Gość wiele dziewczyn
obcina sobie wargi sromowe a wy robicie wielkie halo a obcięciem psu uszu

Gość pies nie jest do wygladania
Przypomina mi to montowanie metrowego spojlera do fiata 126p Faktycznie zajebisty pomysl.

Gość Mastiff
Ehhhh Ty sobie uszy obetnij a nie psa meczyc bedziesz to twoj kolega czy co? xD Poj...ebani ludzie dzisiaj sa xD

Gość Kamil123
Obetnij normalnie nic sie nie stanie jak bedziesz dbala o psa i momencie leczenia... Z obcietymi uszami psy sa duzo duzo ladniejsze :)