Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rrothka

szkoła rodzenia - kiedy i jak?

Polecane posty

Hej. Mam pytanie do tych z was, które planują się zapisać i mają już jakąś wiedzę w temacie, albo uczestniczyły w tego rodzaju zajęciach. Kiedy należy zapisać się do szkoły rodzenia, i czy zajęcia dają się pogodzić z własnymi stałymi zajęciami (typu praca, studia)? Poza tym - biorę pod uwagę bezpłatną szkołę. Czy mogę liczyć, że znajdzie się dla mnie miejsce? Termin mam na koniec marca, a zapisać się będę mogła pewnie dopiero po świętach...

ja chodziłam do szkoły rodzenia i bardzo się z tego cieszę. Polecam :) co do odpłatności - to jest różnie, wszędzie inaczej. U nas kiedyś była bezpłatna, a teraz płaciłam 150zł za kurs, dziewczyny w innych miastach czasem też płaciły - w granicach 200-400zł (na kafe pisały). Ja zaczęłam chodzić tam od 6 m-ca ciąży, ale wypadło tak tylko dlatego, że wcześniejszego kursu nie było. Zależy ile jest zajęć, kiedy skończyłby się kurs dla Ciebie. Moim zdaniem najlepiej tak zaplanować, żebyś zakończyła tam uczęszczać do skończenia 8 miesięcy, bo w 9 m-cu już naprawdę może być Ci ciężko. Może ktoś Ci tu jeszcze coś podpowie. Takie moje opinie :) pozdrawiam i zdrówka życzę :)

widzę że więcej nikt Ci nie pomaga... najlepiej wejdź na topiki kobiet w ciąży, tam zasypią Cię odpowiedziami :)

dzięki za \"rozjaśnienie\". wierzę w to, że upoluję jakąś bezpłatną szkołę.. tylko czy nie wiem czy zajęcia mają stałe godziny, czy ruchome.. tj. jak by to się zgrało ze studiami i czy w ogóle..

ja bym sie nie stresowala. Chodzilam i nic wlasciwie mi o nie dalo wszystkiego dowiedzialam sie od poloznych w szpitalu i w domu, a o karmieniu piersia jak zlapalam pierwsze zapaelnie :( A musialam wykaszlec 200/.....

Gość szkoły rodzenia
z reguły przyjmują na zajecia po ukończonym 25-26 tc, i pewnie dobrze skończyc ją w 8 miesiacu, w 9 lekko nie jest.

a nawet dla rozrywki bym pochodziła ;-) i edukacji oczywiście. 9tego miesiąca póki co nie wyobrażam sobie i może lepiej na zapas o tym nie myśleć.. .