Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin1010109

POMOŻCIE! - moja twarz.../

Polecane posty

Gość Marcin1010109

Witam, Zaczne od początku, mam 18 lat od okolo 13 roku zycia mam na twarzy wypryski, zaskorniki, i wągry na poczatku nie przywiazywalem do tego jakiejs wielkiej uwagi bylem pewny ze w okolicy 17-18 to wszystko minie i bede mial czysta i ladna cere .... ale niestety tak nie jest. Powiem odrazu ze nie mam trądziku. Mam na twarzy mnostwo ale to ogromna mase wągrów nos, policzki, broda sa praktycznie wszedzie....;/ Pryszcze zazwyczaj pojawiaja sie na czole ale i tez na policzkach...;/ oraz zaskorniki w dolach policzkow kolo szyi....;/ poradzcie mi co moge zastosowac na moja twarz uzywalem benzacne, ale on dziala raczej na pryszcze a nie na wągry.... GŁOWNIE CHODZI MI O TO ABY USUNĄC TĄ OGROMNĄ ILOSC WĄGRÓW Z MOJEJ TWARZY.... bo to przez nie robia m isie wieksze pryszcze bo kiedy dojrzeja wszystko wylazi na zewnatrz i robia sie ogromne pryszcze, takze prosilbym o nazwe jakiegos skutecznego srodka DZIALAJACEGO NA WAGRY NA CAŁEJ TWARZY... dziekuje i pozdrawiam

to chyba tylko peeling...wtedy pora sie nie zatkai pryszcza nie bedzie...ja mam lat 25 i nadal pelne pory,ot tlusta cera...i raz na miesiac przed okresem takiego ogromnego,bolacego,paralizujacego pol twarzy zaskorniaka...ja to tlumacze tlusta cera i nawet gwiazda z nieba tego nie zmieni

Gość radaaa
a może wypróbuj kosmetyków dr.nona są rewelacyjne, wejdż na stronkę www.drnona.pl i poczytaj o nich.

Gość Marcin1010109
a rozne zele, i toniki pomagaja czy niezabardzo? i na czym polega peeling? (jestem chlopakiem takze nigdy ise tym niinteresowalem i niemam pojecia)

Gość moonkalika
no nieźle, co z tego, ze jestes chłopakiem, myślisz ze tylko dziewczyny się myją i dbaja o czystą twarz?:-) Przede wszystkim idz do sklepu i wybierz sobie jakis tonik i zel do mycia twarzy dla cery z problemami, jest ich mnóstwo, w rożnych cenach. Mycie twarzy 2 razy dziennie takim zelem to podstawa, w ciągu dnia odświeża się twarz tonikiem, w razie gdy skóra sie przesuszy trzeba kupić sobie krem (z tej samej serii) dla takiej cery, który nie jest wcale tłusty tylko delikatnie nawilżajacy. Peelingi wszelkiego rodzaju są tez ok, no i kosmetyczka - oczyszczabie twarzy to dobry pomysł 2 razy w roku chociaż. Jesli niec nie da przynajmniej miesięczna kuracja musisz iść do dermatologa, co prawda takie problemy ze skóra to przypadłośc okresu dojrzewania, ale przyczyny moga być różne i przy cieżkich przypadkach trudno sie ich pozbyć. Dermatolog zapisze Ci wtedy mocniej działające kosmetyki z apteki. I pamiętaj - podstawa to higiena, niestety samo nie przejdzie. Powodzenia! 3mam kciuki!

Gość Marcin1010109
hmmm w wakacje uzywalem Garnier zel, clean&clear - przeciw wagrom, i clereasil jakiesmefekty to dawalo ale nie ajkies powalające... a prywatna wizyta u kosmetyczki na oczyszczanie twarzy jak wyglada? tzn jak przebiega co robi itd czy ona wyciska wszystko czy kosmetykami oczyszcza skore i czy po wyjsciu stamtad twarz bedzie wygladala jak pole minowe... a jakies leki doustne bez recepty?

Gość Marcin1010109
mam zamiar zaraz wybrac sie do apteki i chce kupic jakis lek zazywany doustnie typu tabletki co polecicie?

Gość xfbccvb
a ja mam troszkę inną propozycję... musisz zbadać sobie twarz i dokładnie poznać jej typ... bo najczęściej wydaje nam się, że jak pojawiają się nam pryszczy, wągry itd to mamy tłustą twarz i używamy tych wszystkich rzeczy które nadają się do twarzy tłustej bądź mieszanej które wysuszają naszą twarz... a bardzo często jest tak, że okazuje się, że jednak mamy cerę suchą i zamiast ją nawilżać odpowiednimi preparatami my ją tylko jeszcze bardziej wysuszamy co doprowadza do powstania jeszcze wiekszej ilości pryszczy, wągrów itd bo właśnie w ten sposób skóra się broni produkując to wszystko...

Gość Marcin1010109
ok ale co polecicie jako srodek doustny bez recepty na to paskudztwo chce isc do apteki tylko czekam na odpowiedzi:)

Gość moonkalika
to tylko lekarz moze Ci powiedzieć jakie leki sa odpowiednie na tówj problem. Oczyszczanie twarzy u kosmetyczki to ok.50-70 zł (u mnie w Poznaniu). Otwiera pory skóry i oczyszcza je, może troche to boli ale to nic takiego. Takie gruntowne oczyszczenie wiele daje. Tego samemu sie nie zrobi żadnymi kosmetykami.

Gość Marcin1010109
a wiec kupilem sobie dzis w aptece : Ceranova z bratkiem - tableteczki Clerasil - Tonik Clerasil - mydlo Garnier - Żel oczyszczający Garnier - Żel w tubce z aloesem Paste cynkowa Mydło siarkowe Acnex czy acnix niewiem jak to sie pisze - krem na tradzik Clean&clear - tonik troche wydalem na tez zakupy ale codziennie bede oczyszczal skore tonikami, mydlem bede bral tabletki codziennie a w razie wyprysku jakeigos wiekszego to paste cynkowa i benzacne DObre zakupy zrobilem??? :)