Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacjeeeeeeee

Gdzie z 2 latkiem na wakacje?

Polecane posty

Gość wakacjeeeeeeee

Chcemy z mezem juz teraz wykupic wczasy bo sa duze znizki. W przyszlym roku w maju synek bedzie mial 2 latka. I zastanawiamy sie co wybrac. Tynezje czy Egipt? Co waszym zdaniem jest lepsze.

Gość marlut
oj ludzie.ja to was podziwiamlec.lec z 2 latkiem do ciepłych krajów,ja nigdy bym się nie zdecydowała.po1-klimat,jak dziecko zniesie upały,po 2 jedzenie,wszystko zupełnie inne poczawszu od wody do picia,po3 nie zycze wam tego oczywiście,ale póżniej po infekcjach żołądkowych przekochany cały urlop.moim zdaniem stanowczo za wcześnie na takie eskapady z takim maluszkiem.polecam na razie polskę.dwulatek jest jeszcze tak mały,ze nie zrozumie całej otoczki i frajdy wjazdu.stanowczo odradzamzreszta w egipcie widziałam juz takie cuda-rodzice sączyle drinki z parasolka,a dzieci rzygały na potege.

Gość kjhngbfv
my jedziemy do egiptu. Nurkujemy, wiec dla tego nie Tunezja ani Turcja. Polaka odpada ze wzgledu na pogode, europa w porownaniu do krajow arabskich jest za droga. Trzeba porpzmawiac z pediatra, wybrac dobry hotel i w razie pierwszych kłopotow pokarmowych na wakacjach od razu do lekarza. Pilnowac co dzicko je i pije. Dzieci znacznie zadziej choruja na zemste niz dorosli.

Gość wakacjeeeeeeee
do marlut bylismy 2 tyg w zeszlym roku nad naszym morzem. 1,5 tygodnia padalo. jechalismy autem 8 godzin nad morze. Wiec ja juz dziekuje za wakacje u nas

Gość kjhngbfv
Jedziemy sierpien/wrzesien, bo mala we wrzesniu konczy 2 lata. Juz zamowilismy. W tym roku bylismy nad Polskim Morzem. Woda tak lodowata, że ja do niej nie weszlam, a mala po zanurzeniu stupek zaczela plakac. I tak mieliśmy szczescie, że padalo tylko 5 dni

Gość wakacjeeeeeeee
kj... no my w maju zeby jeszcze 2 lat nie mial :) skad rezerwowalas? jaki hotel?

Gość kjhngbfv
hurghada "dana beach" kopernik. W tunezji jednak sa ladniejsze plaze.

my byliśmy teraz we Włoszech - i naprawdę mogę polecić. Pogoda super - słońce, cieplutko ale nie upalnie, całe dnie nad wodą, filtr miałam akurat 30 (jakiś pakiet familijny był :) i ja sobię bardzo chwalę - pogoda oki, ludzie przemili, kuchnia - sniadanie bułki, wędlina, sery, owoce - obiady - przepyszne - my wynajmowaliśmy pokoik coś jak agroturystyka - 15km od Grado (ciekawy kurorcik) i było suuper..

Bylismy w Hiszpanii - pelna rewelacja A ponoc do Egiptu sporo rodzin z malutkimi dziecmi jezdzi i jest OK. Trzeba pilnowac co jedza (raczej czego nie powinny) i juz

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuubja
BZDURA!!!! TOTALNA!!!!!!! wy moze zajebiscie wypoczniecie ale dla 2 latka upały i to słonce to juz KATORGA!!!!! Ja byłam w tunezji nie cała godzina na słoncu uzywałam filtra i poparzona!! a co dopiero delikatna skorka takiego maluszka:-( nie mozecie sie wstrzymac z takim wyjazdem jeszcze z 3 lata? a puki co jezdzic gdzies blizej i gdzie słonce nie jest takie ostre? ale wy jestescie rodzicami i to wasza sprawa chociaz na 100 % to nie jest dobry pomysl BIEDNY MALUSZEK:-(

Wszystko zależy od pory roku w jakiej sie leci na wakacje ale Tunezji i Egiptu to ja bym nie wybrała ze wzgledu na problemy żołądkowe. Moja córka ma 2,5 roku i w zeszłym roku byliśmy w Turcji (początek czerwca) i nie było żadnych problemów a w tym roku w maju lecimy na Rodos :)