Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farba_do_włosów.

dlaczego w Polsce?

Polecane posty

Gość farba_do_włosów.

Ludzie z dziećmi napadają na osoby samotne? Czego od nich chcą? Nadziani z dziećmi napadają na samotne osoby przed 30stką, 30 lat? Może nie jest to to samo co 20 lat, ale co za porównanie jak ktoś ma 45 lat i 2 dzieci. No nie wiem - jakieś chore na łeb porównanie. I masę ksy na dodatek, nie? :( Ja się obraziłam śmiertelnie. :( Niby poważni ludzie, a takie dekle jakieś. Nie wiem :( Ale w życiu nieszczęścia chodzą ...parami. I to też jest prawda jak widzę. Też tak ktoś ma? :(

Gość gfhgfh
"Ja bardzo dużo czytam, odświeżam umysł i będę k**wa jak brzytwa" Dobra stopka z oleksego -tez sie smialem jak uslyszalem to nagranie :D

Gość farba_do_włosów.
No nie wiem. ja mam pecha w życiu. Nie mam rodziny. Długo musiałam dochodzić do siebie po krzywdzie jaka mnie spotkała. 4 lata. Później już mi przeszło wszystko co złe, to na mnie w pracy napadli i zniszczyli mi następne 4 lata życia. Powód ten sam. Teraz się zastanawiam - czy to jest taka świadoma manipulacja czy powinnam się wyizolować z pracy w ogóle? nie wiem. Bardzo ciężko pracowałam i nie umiem dokończyć wielu rzeczy też z powodu tego, że nie mam rodziny. Jestem chyba nie wiem - zrozpaczona. Po co ja studia poszłam w tej polskiej obłudzie i coś robiłam? Nie widzę dziś sensu - bez brzucha lub pierścienia przynajmniej? Czuję jakby mi życie przepadło w jakiś sposób. Na domar złego obecnie mieszkam na wsi. Koszmar :( Chyba po to, żebym samobójstwo poełniła. Nie wiem.

Gość farba_do_włosów.
najgorsze jest to, że nie wiem jak miałam skończyć te INNE RZECZY z rodziną. Co to by warte było? Może i niewiele, ale czy to ma sens robić coś na odwal - tym bardziej, że to nie jest sytuacja, że mi i tak zapłacą czy coś tam tylko pod przyszłą pracę to miało być. Dlaczego spotykam takie kanalie w życiu? Oto pytanie. Jedna wielka obluda. :(

ja mam 28 lat i: - znajomych, którzy pytają kiedy wesele, a nie jesteśmy z tż nawet zaręczeni (a dodatkowo ja jestem rozwódką i w grę wchodzi tylko cywilny i wolałabym bez wesela, a najlepiej wcale). - mamę tż, która odstawia szlochy że nie chodzimy do kościoła, że nie unieważniam małżeństwa, która chce wesela na 200 osób i wnuka tez chce, ale nie przed ślubem - rodzinę tż która za każdym razem pyta o ślub/wesele. - tatę, który aż przebiera nogami na wnuki (wesele już zrobił to tu przynajmniej to mam odpuszczone) - siostrę, która już zaklepała sobie bycie mamą chrzestną i ciągle się dopytuje o siostrzeńca i w dupie te wszystkie gadki. - "teściową" wysłuchuje kiwając głową - znajomym odpowiadam: kawalerom/pannom bez ślubnych planów "zaraz po tobie", tym już po lub z planami "kajdanów nie planuje", jak dzieciaci pytają o dzieci to się dopytuje jak zmieniło się pożycie seksualne po porodzie. - rodzinie tż że "jak tż zgodzi się przyjąć moje nazwisko" - ojcu wysłałam linka do wózka za kilka tysięcy i kazałam odkładać - siostrze zapowiedziałam ze będzie dostawać smarka na opiekę co drugi piątek. mam spokój.

Gość farba_do_włosów.
Powiem wam, że miałam 2 procesy bo jakieś wariaty z dziećmi na mnie napadły. To wszystko. Trochę mi sie w głowie kręciło jakiś czas itp. ale chyba sensownie brzmi jak ktoś mnie zapyta o świadectwo pracy. No nie wiem. Za adres, za brak dzieci. Za złe kwalifikacje. Za wygląd krótko mówiąc następne 4 lata życia. Próbuję zrozumieć świnie...

Gość saphirre.
Bo W Polsce dla kazdej kobiety(i tej po zawodowce i po studiach) wyjscie za maz to glowny cel zycia nawet jak sie do tego nie przyznaja.

teraz to się pogubiłam o czym ty w ogóle piszesz autorko? jakieś głupoty i bzdety? od kiedy to rodzina ma wpływ na pracę? przecież nawet kodeks pracy zabrania dyskryminacji pracowników ze względu na posiadanie lub nie rodziny!!

Gość farba_do_włosów.
Za wiek. No dobra. Za wiek. Za kwalifikacje. Za to CO MOGLOBY BYC. Ale mi podcięli skrzydła. A tak pracowałam. No ale cóz - nie miałam rodziny, dzieci. Czy nie można się było domyślić, że coś mi się musiało stać? Złego? Pracy po znajomości nie miałam też. Musiałam tyle pracować, nikogo do pomocy. A tu takie świństwo. Jak ja to wytłumaczę normalnym ludziom? Zawsze się tak pytam, zastanawiam , ale w sumie gdzie oni są, nie? Ci normalni ludzie. Sami sadyści wszędzie. Zeby jeszcze było o co. Przy tych innych rzeczach sie POCHOROWALAM. Nie mogę jakie głąby niedorowinięte umysłowo :(

Gość farba_do_włosów.
{Piszę o tym jak musiałam dojść do siebie przez następne 4 lata żeby dojść do momentu, że mogę wszystko rzucić i myśleć co dalej. No niby trzeba było za mąż wyjść, ale... jakoś nie umiałam się psychicznie pozbierać. Nikt mi nie pomógł też. Co roku inna praca. I stało się. No ale cóż... trzeba sobie radzić dalej. Tylko muszę to wszystko zrozumieć. Tyle chyba.

Gość ty piszesz jakby
nie wszystko bylo z toba w porzadku :o

Gość farba_do_włosów.
Nowa praca, nowe mieszkanie (wynajem) tyle ludzi. A później wróciłam do domu bo mnie zbajerowali, że będzie praca, a oni sobie jaja zrobili, że ja miałam w momencie problemów 4 pracę. No to teraz mam 10. I co dalej? Trzeba się od tego oderwać nie? Tylko, że przez to bajerowanie przegrałam w sądzie po rocznym procesie. Straszne. Co za ludzie wredni. Nie mogę już dłużej trzymać z taką wredotą. Niby o tym zawsze wiedziałam, ale co o tym pomyślę to mi się chce ...nie wiem - wymiotywać. Już nie mogę :(

Gość farba_do_włosów.
Nie znacie jakiegoś linka do prawnika on-line free? Chociaż tyle może po 4 zmarnowanych latach.... no bo co - wyjazd z dyscyplinarką w Polsce. Rok temu dostałam wyrok, to 2 lata mam dochodzenie swoich roszczeń , nie?

Gość farba_do_włosów.
Może teraz nic, ale 2 lata na zmianę adresu to chyba wystarczy, nie? Nie wiem czy warto, ale dyscyplinarka? A gostek był tak bezmyślny, że szkoda gadać. Szczyt bezmyslności lecz konsekwencje poniosłam ja :(. Jego debilizmu. Ja już tylko papier chcę. Ile ja mam kłopotów przez tego wała. Do dziś. A co ja przeżyłam? Osiwieć można. :( On chyba siedzieć w kiciu powinien. Jakiś paser jak znam zycie. Niemożliwe, że jest nieuchwytny. Normalny kryminalista bo coś takiego w noamalnych warunkach... hmmm :( ??????????????/ Muszę się wyżalić.

Gość farba_do_włosów.
Mnie się wydaje, że tak musi być jak piszę bo na 2 rozprawie zmienili zdanie w sprawie dyscyplinarki i chcieli ugody, ale ja nie chciałam bo chcieli ZA POROZUMIENIEM STRON, a ja już byłam w sądzie to zażądałam zgodnie z prawdą Z PRZYCZYN ZAKŁADU. To było 3 lata temu. Wystąpiłam o mobbing i tu się wystraszyli no ale co dalej? Dyscyplinarka została i przez to miałam drugi proces bo w kolejnych zakładach pracy wszystko wiedzieli. Doświadczyłam wielu szykan. Tyle pisania - ja się nie dam. I tak to sobie rozwaliłam życie zajmując się INNYMI rzeczami, że zostałam kryminalistką. Jedynie, że nie siedzę. No ale ploty... hmmmmmmmm... lepiej już było wyjść za mąż i drzeć mordę całe życie na męża i dzieci, nie? Sama już nie wiem... no ale to też było skomplikowane. Hmmmm.... :(

Gość farba_do_włosów.
Najbardziej jestem zła na sędzinę, że skoro chcieli ZA POROZUMIENIEM STRON to liczyłam, że to jest utrzymane. Przecież okoliczności nie mogą się zmienić w czasie procesu, że nagle sędzina zmienia zdanie. Przecież to nie ma sensu. To tak jak dajesz prezent i go odbierasz. Co to za metody? :((((((((((((((((

przeczytałam pierwszy twój post i nic nie zrozumiałam innych nie chce mi sie czytac(pewnie tak samo bezsensu) ktos wyzej napisał wariaka - zgadzam sie z tym.

Gość farba_do_włosów.
Ja wnosiłam Z PRZYCZYN ZAKLADU a oni ZA POROZUMIENIEM stron. No to powinno być ZA POROZUMIENIEM STRON, nie? Skoro moim zdaniem zawzięli się na mnie, że ONI SA IDEALNI. Nie - daleko im było do ideału. Tu mnie pociorali wmawiając, że praca będzie... załamana jestem teraz. Może wpisała w protokół w sądzie jak było? To chyba jest jeszcze do odtworzenia. Chodzi mi o dobre imię itp. Nie przypuszczałam w co ja się wpakowałam zupełnie :( A oni mi nic nie powiedzieli wcześniej, że zmienią zdanie o 180 stopni na drugiej rozprawie. Zostałam zaskoczona tym zupełnie. Na pierwsej mi powiedzieli DYSCYPLINARKA SIE NALEZY - no to byłam przygotowana na dalszą walkę z takiego punktu dalej, a tu zmiana. To jakbyś się na minutę przed lotem samolotem dowiedział, że jedziesz koleją podziemną. A koszty psychiczne moje? Ja omal nie zmedlałam jak się dowiedziałam, że zdaniem zakładu dyscyplinarka była słuszna. :((((((((((

Gość farba_do_włosów.
Ja mam przez tych kretynów 4 lata zniszczone życia. No 3 powiedzmy. Czy to jest normalne? I tyle stresów więcej, szykan. Ja się nie dam. Normalne wariaty i tyle :(